Menu
Kreikka

Kastoria – pala kreikkalaista idylliä

Kastoria Kastoria Kastoria Kastoria KastoriaPohjois-Kreikan Kerkini-järveltä matkani jatkui kohti Kastorian kaupunkiin. Kesälomamatkaa suunnitellessani minulla oli haaveena piipahtaa jossakin kreikkalaisessa pikkukylässä lähinnä suussasulavien ruokaherkkujen perässä. Ja kun reittisuunnitelmiani laadin, tuli jostakin vastaan listaus kymmenestä Kreikan kauneimmasta kaupungista, joista yksi oli sen pohjoisosissa sijaitseva Kastoria. Nopean kuvahaun jälkeen olin vakuuttunut paikan kauneudesta, mutta ennen kaikkea sen sopivan kompaktista koosta – kylään voisi helposti matkata vuokra-autolla, ja kun vielä häikäisevillä näkymillä varustettu, lähes naurettavan edullinen, majapaikka löytyi, piirtyi reittisuunnitelmaani yhden yön pysähdys Kastoriassa.

Kastoria Kastoria KastoriaKastoria KastoriaKastorian hotellihuoneen parvekkeen oven avatessani olin pökertyä paikan kauneudesta. Parvekkeelta avautui maisemat Orestiada-järven ympärille rakentuneeseen sympaattiseen kylään ja sen taustalla kohoaville kukkoloille. Illan tullen jätin terassiauringosta nauttimisen taakseni ja suuntasin hotellilta sokkeloisia mukulakiviportaita ja kapeita katuja pitkin järven rannalle, jossa ihmettelin paikan hiljaisuutta. Missään ei näkynyt turistin turistia, vaan rantakatu alkoi laskevan auringon myötä täyttyä vain paikallisista kalastajista ja kalasaaliin perässä kulkevista kissoista. Rantakadun kupeesta löytyi pieni perheravintola, jonka terassilla söin varmasti koko matkan parhaimman aterian. Voiko mikään vetää vertoja kreikkalaisen äidin perinteisellä reseptillään tekemille herkuille? Kun palasin takaisin majapaikkaani ja avasin parvekkeen oven, oli vastassa jälleen häkellyttävät maisemat. Nyt kylän valot piirtyivät kauniisti järvenpintaan ja loivat paikalle lähes taianomaisen tunnelman. Jos Kastoria sijaitsisi helpompien kulkuyhteyksien päässä, suuntaisin sinne varmasti vielä uudelleenkin.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Susanna
  28.7.2015 at 21:00

  on kyllä kaunis kohde, hyvä löytö!

  Reply
  • Anna-Katri
   31.7.2015 at 09:37

   Joskus tällaiset kauniit kohteet tulevat lähes sattumalta vastaan – ja parasta on jos paikka ei vielä pursuile muita turisteja. 🙂

   Reply

Leave a Reply