Menu
Makedonia

Terveiset Makedonian maisemista

Makedonia MakedoniaKastorian jälkeen oli aika sanoa hyvästit Kreikalle, johon matkani aikana ehdin jo kovin ihastumaan. Seuraavaksi auton nokka osoitti kohti Makedonian rajaa, jonne suunnatessa käytössä oli Kerkini-järven majatalon isännän piirtämä kartta (jonka Snapchat-tiliäni seuraavat varmasti huomasivatkin). Kartta tuli tarpeeseen, sillä vuokra-auton navigaattori ei tiennyt läheskään kaikkia Makedonian puolella kiemurtelevia teitä, ja kuten navigaattoreilla on tapana, ne vievät usein perille kohteeseen suorinta ja nopeinta tietä, mikä ei aina ole se kaunein vaihtoehto. Käsin piirretyn kartan turvin pujahdimme kuitenkin päätieltä pienelle luonnonpuiston tiepätkälle, joka mutkitellen nousi ylemmäs ja ylemmäs vuoren rinnettä.

Makedonia MakedoniaYlösnousun aikana saattoi ihastella auton ikkunasta vilkkuvia Galichica-luonnonpuiston maisemia Prespa-järvelle, ja vuoren huipulle päästessä maisemat taas vaihtuivat näkymiksi kohti Ohrid-järveä. Eikä tämä kiemurtelevan makkaratien valinta ollut turhaa – ylhäältä avautui henkeäsalpaavat maisemat alapuolella sinistäkin sinisempänä kimmeltävälle Ohrid-järvelle, jonka ympärille puuttomat vuoren huiput loivat karunkauniin kontrastin. Istahdin kielekkeen harjalle ihastelemaan maisemia, ja samalla en voinut olla miettimättä sitä, kuinka upeita paikkoja maailmasta löytyykään. Korkealla ollessa, siellä missä taivas ja maa näytti kohtaavan, oli jotain spirituaalisesti latautunutta kauneutta. Uskokoon kukakin mihin tahtoo, mutta näissä maisemissa voi hyvin tuntea jonkin suuremman voiman olemassa olon.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Susanna
  29.7.2015 at 20:44

  Hienot maisemat sielläkin! ja paljon luontoa.
  Karibiaan liittyvät matkajutut kiinnostaa kyllä kovasti 🙂
  jollain trooppisella saarella haluan joskus käydä, se on vaan vielä suunnitelmissa että millä..
  Lähtisin vaikka kaikkeen mutta jotain täytyisi ensin osata valita. Välillä haaveilen esimerkiksi Karibiasta, mutta kovasti myös Havaijista, Galapagoksesta, Malediiveistä, Australiasta ja Tahitista

  Reply
  • Anna-Katri
   31.7.2015 at 09:40

   Kyllä, Balkanilla riittää kieltämättä kauniita kohteita! 🙂
   Ja tuo valinnanvaikeus on niin totta matkoja suunnitellessa – maailmassa on niin paljon upeita kohteita, jonne kaikkialle haluaisi matkustaa, että välillä tuntuu ettei mitenkään voi valita minne seuraavaksi suuntaisikaan! Toivottavasti kuitenkin saat päätöksen tehtyä, ja pääset toteuttamaan unelmiesi matkaa! 🙂

   Reply
 • Laura
  29.7.2015 at 22:38

  Vau mikä maisema tuossa ensimmäisessä kuvassa – täydellinen kuva! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   31.7.2015 at 09:40

   Noissa maisemissa kelpasi kyllä kuvia räpsiä! 🙂

   Reply

Leave a Reply