Menu
Irlanti

Dublin – Ravintolavinkkejä

DublinDublinin pienen keskustan kadunpätkät pursuilevat toinen toistaan houkuttelevempia pubeja ja ravintoloita – sekä tietenkin niiden sekoituksia. Dublinissa lomaillessa ei siis ole pelkoa, etteikö löytäisi sopivaa paikallista ruokaa tarjoilevaa ravintolaa, sillä niitä tässä noin 500 000 asukkaan kaupungissa riittää. Erityisesti olutfaneja Dublin hemmottelee tarjonnallaan, ja toisaalta rentoihin, mutta silti tyylikkäisiin pubeihin oluesta pitämätönkin (nais)henkilö voi helposti sulautua mukaan. Oma mielikuvani irlantilaisista ravintoloista oli varsin vanhahtava makkarakoreineen ja isoine oluttuoppeineen, mutta onnekseni nämä epäilykseni karisivat samantien, kun ensimmäisen ravintolan oven avasin. Dublin pääsikin yllättämään positiivisesti ravintolatarjonnallaan, ja kieltämättä ravintoloita tuli testattua ennätysmäärä tämän parin päivän miniloman aikana. Tässä ravintolavinkkini Dubliniin:

Dublin DublinBank on Collage Green (20 College Green). Vanhaan pankkisaliin rakennettu ravintola huokuu tyylikkyyttä kristallikruunuineen, koristeellisine sisustuksineen sekä arvokkuutta huokuvine pankkiholveineen. Tunnelmaa tuovat niin takoissa loimuava tuli kuin eksoottiset palmupuut, puhumatta tietenkään live-pianokonserteista. Tänne kannattaa tulla myöhäiselle lounaalle tai vaikkapa iltapäiväkahville nauttimaan kupillinen Irish Coffeeta.

The Temple Bar (47-48 Temple Bar). Legendaarinen irkkupubi, jonka historia juontaa peräti 160 vuoden taa. Siistissä ja lämminhenkisessä pubissa viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin nauttimassa pubiperinteistä ja jokailtaisesta irlantilaisesta livemusiikista. Jos pitäisi valita yksi pubi Dublinista ylitse muiden niin se olisi varmasti tämä. Oluesta niin piittaamattomille naisille suosittelen testaamaan vaaleaa lageria, kuten Blondea tai Hop House 13:sta.

Dublin DublinThe Old Storehouse (3 Crown Alley). Jos illallisaikaan tekee mieli nauttia irkkupubien ruokatarjonnasta, kannattaa suunnata tähän. Kaikki annokset ovat peri-irlantilaisia ja äärettömän hyvin valmistettuja. Tunnelmallisessa ravintolassa näytti viihtyvän niin pariskunnat kuin ystäväporukatkin illallisella, eikä ihme, sillä ravintolassa sai erinomaisen annoksen lisäksi nauttia menevästä live-musiikista. Suosittelemani annos on hieman epänaisellinen valinta, mutta varmasti yksi ravintolan parhaita – Temple Bar’s Bangers and Mash.

O’Neills Bar and Restaurant (2 Suffolk Street). Dublinin historiallisessa keskustassa sijaitseva viktoriaaninen ravintola, joka kätkee sisäänsä monta pientä hämyistä huonetta. Tänne voi suunnata iltapäivällä vaikkapa kiireettömälle oluthetkelle tai herkuttelemaan ravintolan muhkeilla kakkuannoksilla. Tarjolla on myös ehkä kaupungin parasta Irish Coffeeta.

The Exchequer (3-5 Exchequer Street). Korkeatasoinen lounaspaikka, jossa perinteisiä irlantilaisia pubiannoksia voi nauttia trendikkäällä twistillä. Paikasta kertoo jo paljon, että täältä voi löytää dublinlaisia bisneslounaalla. Suussasulavan herkullinen lounasannos on perinteinen fish and chips maustettuna yllättävällä parsakaali-minttupyréellä. Ravintolasta löytyy tasokas viinibaari, joten ravintola kannattaa pitää mielessä myös illallista varten.

DublinCafe en Seine (40 Dawson Street). Ehkäpä kaupungin paras drinkkibaari, jonne paikalliset suuntaavat arkisin after workeille sekä viikonloppuisin juhlimaan yön pikkutunneille saakka. Valikoimissa monia erilaisia drinkkejä, joita kelpaa nauttia boheemin tyylikkäässä miljöössä. Ravintolassa on myös illallissali, jonka herkkujen ääreltä voi siirtyä sujuvasti drinkkibaarin puolelle myöhemmin illalla.

37 Dawson Street (37 Dawson Street). The place to see and be seen. Dublinin ykköspaikka fiinimpään juhlintaan. Drinkeistä ja skumppalasillisista saattaa joutua pulittamaan ainakin paikallisten mielestä korkean hinnan, mutta vastetta sille tuo ökyilevän erikoiset puitteet. Aulassa vastaantulijoita tervehtii täysikokoinen kristallihevonen, ja baarin puolella voi istahtaa samettiverhoiltuille sohville. Takahuoneen viskibaarissa voi aikamatkustaa menneisiin aikoihin, ja samalla tutustua viskien maailmaan asiantuntivan oppaan johdolla.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • ST
  29.1.2017 at 13:51

  Kiitos vinkeistäsi! Nämä on tarpeen, kun lähdemme heinäkuun lopussa käväisemään pidennetylle viikonlopulle Irlantiin vihdoinkin.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 22:44

   Mukavaa, että näistä on hyötyä tulevalle matkallenne. Dublin on kyllä ihana kaupunki, nauttikaa! 🙂

   Reply

Leave a Reply