Menu
Irlanti

Dublin parissa päivässä

Dublin DublinDublinin sanotaan olevan kuin Lontoo pienoiskoossa, sillä kompaktin kokoinen kaupunki tarjoilee kävijöilleen niin shoppailua kuin hauskanpitoa. Unohtamatta tietenkään historian havinaa, ihmisten ystävällisyyttä ja sumuista säätä. Lontoota enemmän Dublinissa kuitenkin valloittaa eläväinen irkkupubikulttuuri nauravaisine ihmisineen, laajoine olutvalikoimineen ja mukaansatempaavine live-musiikkeineen. Kaiken kaikkiaan Dublin oli omasta mielestäni mitä parhain minimatkakohde, sillä kahden yön ja yhden kokonaisen päivän aikana kaupungista ehti saamaan parhaat palat päältä. Ei yksi ekstrapäivä olisi tietenkään ollut pahitteeksi, sillä silloin olisi ehtinyt piipahtamaan myös kaupungin ulkopuolella pikkukaupungeissa tai maaseutujen vehreillä nummilla. Tässä vinkkini mitä kokea Dublinissa parin päivän aikana:

DublinDublinJos saavut Dubliniin iltapäivällä, kannattaa ensimmäinen ilta pyhittää vain ja ainoastaan ravintolaherkuttelulle. Iltapäivän pikalounaan jälkeen voi siirtyä pubikierrokselle kuuluisalle Temple Bar -alueelle ja piipahtaa testaamassa pubien olutvalikoimaa niiden tunnelmasta samalla nauttien. Useissa paikoissa livebändit aloittavat soittamisen jo iltapäivällä ja baaripöytiin voi kätevästi tilata tuhtia pubiruokaa. Jos illallispaikaksi haluaa hieman rauhallisemman ravintolan, kannattaa suunnata Dame Streetin eteläpuolelle South Great George Streetin ympäristöön. Ravintolavinkkejä voit lukea täältä.

Aamupäivällä kannattaa suunnata ensimmäisten joukossa Dublinin päänähtävyyteen eli Guinnessin olutpanimo. Myöhemmin päivällä paikalle saapuu enemmän ja enemmän turisteja, jolloin yläkerran näköalaravintola voi täyttyä ääriään myöten. Panimon museokierroksen voi tehdä omatoimisesta noin 1-2 tunnissa ja sen päätteeksi pääsylipulla voi nauttia tätä kuuluisaa tummaa olutta näköalaravintolassa Dublinin ylle avautuvia maisemia ihastellen.DublinDublinDublinPäivällä voi piipahtaa vaikkapa hop on/hop off -bussilla, perinteisemmällä hevoskyydillä tai ihan kävellen katsomassa Dublinin muutamat muut päänähtävyydet. Tärkeimmät nähtävyydet ovat Trinity College -yliopiston kampusalue, Dublin Castle, Saint Patricin katedraali, Christ Church Cathedral sekä O’Connell Streetin patsaat ja historialliset rakennukset. Keväällä ja kesällä myös St Stephen Green -puisto on myös vierailemisen arvoinen.

Kun nähtävyydet on koettu, voi loppupäivän kuluttaa ostoskaduilla. Pääostoskatu sijaitsee Grafton Streetillä, jonka varrelta ja lähikaduilta löytyy kaupungin hienoimpia putiikkeja ja tavarataloja. Myös Dublinin pääkadulta O’Connell Streetiltä ja sen ympäristöstä Liffey-joen pohjoispuolelta löytyy lukuisia ostospaikkoja.

Illanvietto Dublinissa kannattaa aloittaa varhain, sillä varsinkin arkisin useimmat ruokaravintolat sulkevat ovensa klo 21-22 aikoihin ja pubit viimeistään 23.30. Perjantaisin ja lauantaisin pubit ovat auki noin klo 00.30 ja yökerhot klo 2:30 saakka. Jos pubikulttuurille haluaa vastapainoa, suosittelen suuntaamaan illalliselle ja drinkeille Dawson Streetille, josta löytyy tyylikkäitä ruoka- ja illanviettoravintoloita, kuten esim. Cafe en Seine ja Dawson Street 37.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Laura
  15.11.2015 at 21:40

  Tosi hyviä vinkkejä sain tästä sun postauksesta :). Olemme mieheni kanssa suunnitelleet, että ensi vuonna voisimme suunnata Skotlantiin ja Irlantiin. Skotlannissa kiertelisimme enemmän ja suurin osa päivistä kuluisi siellä. Muutaman päivän ajattelimme kuluttaa vain Irlannissa ja varmaankin Dublinissa. Tuo olutpanimo voisi olla sellainen kohde, että mieskin siitä nauttisi ;).

  Reply
  • Anna-Katri
   15.11.2015 at 22:19

   Kiva kuulla, että tästä saa hyviä vinkkejä talteen! Haaveilin myös seikkailusta Skotlantiin sekä Irlannin maaseutumaisemiin, mutta tällä kertaa lomaa ei ollut kuin muutamaan kaupunkipäivään. Joten täytyi “tyytyä” Dubliniin, ja se kyllä yllätti minut positiivisesti. Ja tuo olutpanimo oli myös näin naisen mielestä kiinnostava kokemus, vaikka en mikään oluen ystävä olekaan. 🙂

   Reply

Leave a Reply