Menu
Tanska

Viikonloppumatka Kööpenhaminaan

Kööpenhamina KööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaLyhyt viikonloppuloma Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa piristää arkea kummasti. Kööenhaminan ei suotta sanota olevan täydellinen kohde miniloman viettoon, sillä sen kompaktin kokoisesta ydinkeskustasta löytyy kaikki tarvittava onnistuneeseen kaupunkilomaan.  Värikkäästä ja rennon boheemista keskustasta löytyy niin historiallisia nähtävyyksiä, tunnelmallisia kujia, kauniita rakennuksia, skandinaavista designia, modernia taidetta, kulttuurikohteita, suloisia kahviloita, hyviä ostosmahdollisuuksia, eri ruokavalioille sopivia ravintoloita, rentoja istuskelupaikkoja kuin kuplivaa yöelämääkin. Näiden perusteella Kööpenhamina valikoituikin vuosittaisen ystäväporukkamme tyttöjenmatkan kohteeksi eräänä syksyisenä viikonloppuna. Kahden yön ja kolmen päivän aikana ehdin kävellä (tai tanssia) jalkani kipeiksi, herkutella vatsani täyteen niin kahviloissa kun ravintoloissa sekä saada käsimatkatavaralaukkuuni lisämatkatavaroita enemmän kuin olin ajatellutkaan. Eli lyhyesti sanottuna: Kööpenhamina on täydellinen viikonlopun matkakohde, josta löytyy sopivassa suhteessa nähtävää ja koettavaa. Eikä tule unohtaa kaupungista huokuvaa rentoa ja ystävällistä ilmapiiriä!

KööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhamina

KööpenhaminaKeräilin ennen matkaa itselleni pitkän listan paikoista, nähtävyyksistä ja ravintoloista, jotka olisi kiva kokea, mutta matkalla ollessani en orjallisesti lähtenyt suorittamana listaamiani asioita – parissa päivässä kun ei mitenkään ehdi kaikkea kokemaan, niinpä mieluummin kannattaa keskittyä vain muutamiin tärkeimpiin ja jättää tilaa kaupungin tarjoamille pienille positiivisille yllätyksille. Parasta Kööpenhaminassa olikin juuri kävellä verkkaisesti pitkin pieniä katuja, ja nähtävyyksien katselun lisäksi piipahtaa ostoskatujen houkuttelevissa pikkuputiikeissa sekä poiketa ihastuttaviin kahviloihin ja tunnelmallisiin ravintoloihin, kun sellainen sattui eteen. Tosin muutamiin suosittuihin illallisravintoloihin ei enää samana päivänä ollut mahdollista saada pöytävarausta, joten niiden suhteen kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä.

KööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaKööpenhaminaTässä muutamia vinkkejäni Kööpenhaminaan:

  • Ravintolat: Paté Paté, Falernum, Pastis, Madklubben, Fiskebaren, Höst, Sticks n Sushi, Geist, Bistro Aroidee, Fisketorvet
  • Drinkeille/viinilasillisille: Ruby’s, Balthazar, Ved Stranden
  • Yökerhoja/drinkkibaareja: Sunday, Simons, K Bar, Zoo Bar & Kitchen
  • Kahviloita/brunssille: Granola, Café Norden, Kompa9, Mother
  • Shoppailu: Malene Birger, HAY House, Holli Golightly, Casa Shop, Illums Bolighus, Tavaratalot Illum ja Magasin
  • Nähtävää: Nyhavn:in kaunis alue vaikkapa päiväkahville, iltakävely Tivolissa pimeän tullen, shoppailuretki Frederiksbergiin, pyöräretki kaupungin ympäri nähtävyydeltä toiselle tai perinteinen kanavaristeily nähtävyyksien tehoiskuksi, tunnelmalliselle illalliselle Kødbyen alueelle, yöelämään Strogetin sivukaduille.
  • Majoitus: Kaupungista löytyy useita kivoja hotelleja eri budjetille, mutta kannattaa myös tarkistaa vuokra-asuntojen tarjonta. Itse vuokrasin tyttöporukallemme huoneiston all-copenhagen-apartments.com -sivuston kautta ja saimme kyllä aivan täydellisen majapaikan viikonlopullemme!
About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply