Menu
Tanska

Kööpenhamina – drinkeille design-hotelliin

kööpenhamina Kööpenhaminakööpenhamina
Kööpenhamina on todellinen Pohjoismaiden design-pääkaupunki, sillä se tarjoilee silmänruokaa esteetikoille niin ravintoloiden, hotellien kuin muidenkin julkisten tilojen sisustusten muodossa – sisustuskaupoista puhumattakaan. Ei ihme, että tanskalainen design on maailmankuulua, sillä kaupungissa ei tarvitse vierailla kuin muutamassa paikassa, ennen kuin viimeistään ymmärtää sen olevan todellinen sisustus- ja design-intoilijan paratiisi. Omalaimaisessa tyylissä on niin boheemia kuin luksusmaista vivahdetta, ja näitä molempia on osattu sekoittaa sulavasti yhteen paikkojen sisustuksessa, jolloin vierailuelämys on taattu.

Kööpenhaminassa kannattaa ehdottomasti piipahtaa illalla tyylikkäässä samppanjabaari Balthazarissa. Ovesta sisään astuessa vastassa on upea loungemainen tila, jonka samettiset sohvat kutsuvat istahtamaan nauttimaan illasta hyvässä seurassa dj:n soittaessa taustalla rentoa tunnelmamusiikkia. Listalta löytyy erilaisia samppanjoita niin laseittain kuin pullottainkin, mutta myös sampanjapohjaisia drinkkejä kannattaa kokeilla.

kööpenhamina kööpenhamina kööpenhamina
Olisin voinut nauttia baarin rennosta tunnelmasta yhtä lasillista kauemminkin, sillä tila oli tyylikäiden ihmisten lisäksi täynnä upeita sisustusratkaisuja. Mustan ja harmaan värin rinnalla sisustuksessa on käytty violettia, ja materiaaleina niin puuta, samettia kuin peilipintojakin. Baarin kattoa ja seiniä koristavat käsin tehdyt antiikkipeilit, joita tunnelmavalot valaisevat. Sisustus onkin viimeistä piirtoa myöten ylellinen, mutta silti olohuonemaisen hämyinen, mikä sopikin samppanjabaarille erinomaisesti.

Balthazar löytyy Kööpenhaminasta Ny Oestergade -kadulta luksushotelli D’Angleterren yhteydestä. Jäinkin vielä miettimään, että millainenhan kyseinen hotelli on, jos sen aulabaari on jo tätä tasoa…

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply