Menu
Matkainspiraatio

Matkahaaveilua

matkakirjaViimeiset kolme vuotta olen ollut joulun aikaan reissaamassa. Pyhäpäivien puitteissa olen voinut olla matkalla reilun kuukauden yhteen putkeen, mikä on mahdollistanut matkat hieman eksoottisempiin kohteisiin kaukomaille. Kolme vuotta sitten reissasin Karibian kahdeksalla saarella, kaksi vuotta sitten lomailin Intiassa, Sri Lankassa ja Malediiveillä, ja vuosi sitten seikkailin läpi Väli-Amerikan maiden. Samalla kun olen sujuvasti välttänyt niin synttärit, joulun kuin uuden vuoden juhlatkin Suomessa, olen päässyt näkemään ja kokemaan maailmaa aivan eri tavalla. Ehkä osittain juuri näiden hieman pidempien seikkailumatkojen vuoksi matkakaipuuni on noussut tänä vuonna aivan eri sfääreihin. Tänä jouluna en kuitenkaan ole suuntaamassa tuttuun tapaan matkalle maailmalle, mutta sen sijaan olen listaillut haaveitani tuleville matkavuosille.

matkakirjaMistä sitten unelmoin? No tietenkin maailmanympärysmatkasta, jonka aikana voisin vierailla kaikissa niissä paikoissa, joista olen aina haaveillut ja jonne ei aivan noin vain Suomesta käsin lennähdetä viikon parin lomalle. Maailmanympärysmatka vaatii kuitenkin paljon lomaa ja sitäkin enemmän rahaa, joten reaaliteetit sen toteuttamiselle iskevät aika pian vastaan vaaleanpunaisten matkahaaveiden läpi. Olisiko sellainen unelmien matka mahdollista toteuttaa, ja jos, niin milloin? Missä kaikialla haluaisin käydä? Kuinka pitkäksi aikaa minun olisi mahdollista irroittautua arkielämästäni? Entä kuinka paljon rahaa tarvitsisin matkan toteuttamiseksi? Toisaalta voisin myös panostaa totaali-irtioton sijaan muutamiin parin kuukauden matkoihin, jotka olisivat lomapäivien puitteissa vielä mahdollisia toteuttaakin suht helposti.

matkakirjaJos voisin vain lähteä sen enempää lomaa kuin rahaakaan miettimättä, haluaisin vierailla ainakin seuraavissa kohteissa:

 • Kun Galapagos-saaret oli nähty, nousi seuraavaksi matkahaaveekseni Madagaskar sen eristyneen ja erikoisen luontonsa vuoksi. Haluaisin päästä näkemään Baobab-puut auringon laskiessa, vaeltaa sademetsissä lemureiden perässä, bongailla väriään vaihtavia kameleontteja ja vierailla syrjäisissä kehittymättömissä kylissä. Olen myös alkanut haaveilemaan vapaaehtoistyöstä lemurien suojelun parissa ja selvittänyt eri tahoja, joiden kautta tämän voisin toteuttaa.
 • Etelämantereen arktiset talvimaisemat ovat saaneet minut haaveilemaan hyppäämisestä entisaikojen tutkimusmatkailijoiden jalanjäljille. Vaikka pääsy Etelämantereelle ei ole helppoa, palkitsee pitkä laivamatka varmasti perille päästyään lumoavien jäämaisemiensa lisäksi pingviiniyhdyskuntineen ja rannalla lekottelevine merileijonalaumoineen. Ainoa miinus tämän matkan toteuttamiselle on varsin kovat risteilyhinnat, jonka lisäksi matkalle kannattaisi varata muutenkin enemmän aikaa Etelä-Amerikan tutustumiseen – toiselle puolelle maapalloa kun ei kannata ihan muutaman viikon takia lähteä.
 • Tyynenmeren saaret ovat ehkä vähiten tuntemani maailmankolkka, jonka vuoksi ne varmasti kiehtovatkin minua niin paljon. Haaveissa olisi lähteä saarihyppelylle ja päästä kokemaan paratiisirantojen lisäksi ne eristäytyneet paikat, joissa ajantaju katoasi saarien leppoisan elämänrytmin myötä. Totaali-irtiottoon ei tarvittaisikaan kuin pieni saari, riippumatto ja paljon kookosvettä. Löytäisinköhän tämän paratiisin Samoalta, Palaulta, Vanuatulta vai Kiribatilta?
 • Papua-Uusi-Guineasta on viime vuosina löytynyt ennätysmäärä uusia kasvi- ja eläinlajeja, joten voitte varmasti uskoa tämän luontomatkailijan suuresta kaipuusta tälle eksoottiselle saarelle. Yhtenä pimeänä syysiltana paikallistinkin jo unelmien eko-lodgen saaren eristäytyneeltä kulmalta, josta pääsisin tutustumaan niin vehreisiin sademetsiin patikoiden kuin upeisiin koralliriuttoihin snorklaten, unohtamatta myöskään vierailuja läheisiin kyliin, joissa voisi olla mahdollista päästä osallistumaan paikallisille festivaaleille.
 • Jos koko Afrikka mantereena kiehtoo minua ehkä eniten maailmassa, on tänä syksynä Länsi-Afrikka noussut yhdeksi haaveilemistani matkakohteista. Turismi on näissä maissa vielä aivan lastenkengissä, mutta ehkä juuri tämän vuoksi maista voisi päästä kokemaan hyvin erilaisen palan Afrikkaa. Olenkin googlaillut erilaisia yhdistelmämatkoja, joissa useiden maiden läpi seikkailtaisiin overland truckilla, ja näin ollen samanlaisen seikkailuhenkisen matkaseuran lisäksi mukana olisi paikallinen opas vaarojen välttämiseksi. Länsi-Afrikassa edessä olisi varmasti mieleenpainuvia seikkailuja, mutta toisaalta maiden päälle on viime aikoina noussut hieman synkempi varjo niin ebolan kuin kasvavan terrorismiuhkan vuoksi.

Tässäpä näin pimeän marraskuisen sunnuntai-illlan ajanvietteeksi vähän matkahaaveilua. Oletko kenties vieraillut joissakin näissä haaveilemissani kohteissa? Entä minne kaikkialle sinä haluaisit matkata, jos lomapäivistä tai rahasta ei olisi puutetta? 🙂

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun sanansaattaja ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 150 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista kaikkia ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

2 Comments

 • Ode
  29.11.2015 at 20:51

  Onko tuosta sun Karibian reissusta postausta täällä tai sun oman blogin puolella? Olen vähän suunnitellut Karibian saarihyppelyä ja vinkit olisi aika tervetulleita.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.11.2015 at 20:56

   Ei ole vielä täällä matkablogin puolella, mutta aikeissa on sellainen kirjoitella tässä lähiaikoina. Sillä välin kannattaa käydä kurkkaamassa lifestyle-blogini puolella aiemmin julkaisemani postaukset risteilystä vinkkeineen:
   http://anna.fi/adalminas-secret/karibian-risteily-infopaketti/

   Reply

Leave a Reply