Menu
Tanska

Olohuonemainen kahvila Kööpenhaminassa

Kööpenhamina
Kööpenhamina
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syysaamun harmaus häipyi mielestä samantien, kun avasin Kompa’9:n ulko-oven. Pieni, mutta sitäkin hurmaavampi kahvila oli sisustettu massiivipuisin pöydin, mintunvihrein sävyin ja tuorein leikkokukkasin. Ilmassa leijaili vastapaahdetun kahvin ja kaardemumman huumaava tuoksu. Kaiuttimista kantautui leppoisaa jazzia, mikä sai aikaan aivan viikonloppufiiliksen, vaikka kyseessä olikin arkiaamu. Eikä arkea voinut kyllä havaita kahvilan vieraistakaan. Kotoisan kahvilan pienissä huoneissa ihmiset nauttivat kiireettöntä aamiaista, osa istuskeli pehmeillä sohvaryhmillä lehtiä selaillen ja muutama kaveripari vaihtoi hiljaisella äänellä kuulumisiaan lämmitellen välillä sormiaan valtavien kahvikuppien reunamilla. Syysaamuun raukeaa tunnelmaa toivat pöytiin sytytetyt kynttilät, joiden hämyisässä valossa saattoikin syventyä aamiaislautasen nauttimiseen. Ikkunapöydän äärellä saattoi välillä havahtua tuijottelevansa ikkunasta ulos uuteen päivään heräävän Kööpenhaminan kadunvilinää, ennen kuin lasiin viilentynyt kahvi muistutti ajankulusta.

Kööpenhamina Kööpenhamina KööpenhaminaKompa’9 on boheemi kahvila aivan Kööpenhaminan keskustassa osoitteessa Kompagnistræde 9. Kahvilassa on tarjolla tanskalaiseen tyyliin valmistettuja voileipiä ja muita kahvilaherkkuja, mutta myös aamiaisbrunssityylisiä kokonaisuuksia. Aamuisin kahvilasta voikin kätevästi tilata runsaita aamiaislautasia, mutta määrän sijaan (tai lisäksi) paikka panostaa puhtaisiin raaka-aineisiin ja terveellisiin annoksiin. Luonnonmukaisten tuotteiden lisäksi listalta löytyisi niin gluteiinittomia kuin maidottomia vaihtoehtoja. Kahvilan erikoiskahvien lista on myös vakuuttava, ja voin sanoa, etten ole ehkä vielä missään saanut niin täydellisen makuista soijamaitoon tehtyä lattea, kuin täällä.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply