Menu
Eurooppa / Irlanti

Terveiset Dublinista

Dublin

Täällä ollaan, pienellä arkilomalla Dublinissa! Irlannissa en ollut vielä aiemmin käynyt, joten kun syksyllä tietokoneen ruudulle rävähti tarjous parin päivän lento+hotellilomasta pääkaupunkiin Dubliniin, päätin siltä istumalta tarttua tarjoukseen ja lähteä ystäväni kanssa kokemaan edes parin päivän ajan tämän vihreän maan tarjontaa. Onneksi Dublinin on sanottu olevan varsin kompaktin kokoinen paikka, joten jo muutamassa päivässä siitä pitäisi ehtiä saamaan parhaat palat päältä – vaikka toki aina pidempään viipyminen mahdollistaa hieman joustavamman aikataulun ja kattavamman sisällön matkapäiviin.

Ennen matkaa selvittelin hieman Dublinin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja ystäväni listaili ylös ravintola- ja pubivinkkejä kaupungissa käyneiltä työkavereiltaan, joten kun tänään iltapäivällä saavuimme sateisen harmaaseen Dubliniin, tiesimme heti, mitä tekisimme ensimmäisenä: suuntaisimme tietenkin nauttimaan myöhäistä lounasta perinteiseen irlantilaiseen pubiin, jotka ovat niin tunnelmansa kuin tarjontansa puolesta varmasti yksi Dublinin ykkösnähtävyyksiä. Ensimmäisenä matkapäivänä keskityimmekin vain kokemaan boheemin Temple Bar -alueen lisäksi muutamia syrjempiä poikkikatuja, ja piipahdimme aina välillä sateelta suojaan vastaan tulleisiin tunnelmallisiin ravintoloihin. Huomenna olisikin sitten aika keskittyä enemmän nähtävyyksiin, ja suunnata kävelylle hieman kauemmaksi hotellista.

Ajattelin myös kysäistä, että jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy Dublinin kävijöitä, niin mielelläni ottaisin täsmävinkkejä niin paikkojen, nähtävyyksien tai muun kokemisen arvoisen suhteen vastaan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

5 Comments

 • Kallion Kielo
  10.11.2015 at 10:12

  Puolisen vuotta Dublinissa asuneena en voi kuin suositella käymään erittäin perinteisessä turistikohteessa, eli Guinnesin panimolla.

  Reply
 • Ninnu
  10.11.2015 at 12:15

  Käväisin viime huhtikuussa Dublinissa ja juuri pubit ja niiden ihana musiikki saivat lopulta mut ihastumaan kaupunkiin. Suosittelen myös piipahtamaan Howthissa, jos vain sää sallii. Junalla kestää n. puoli tuntia ja kaunis pieni kylä on näkemisen arvoinen. Rentouttavaa reissua! 🙂

  Reply
 • Ode
  10.11.2015 at 14:12

  Voi Dublin! Lähes kolme vuotta kaupungissa asuneena minulla on jonkin sortin viha-rakkaussuhde kaupunkiin. En kaipaa ikuisesti jumittavaa liikennettä, en kylmiä ja kosteita taloja ja sitä ikuista vesisadetta. Viimeisellä visiitilläni kaupunki tuntui jotenkin hassusti hirmuisen tutulta mutta silti oli fiilis, että aika aikaansa kutakin.
  Mutta niitä vinkkejä… Lempparibaarit keskustassa ehdottomasti vanhassa pankkisalissa oleva Bank, entinen kirkko Church ja upea Cafe en seine. Jos tahtoo eroon muista turisteista niin käy Cobblestone baarissa Smithfieldin aukion päässä. Vaikka ei viskistä niin välittäisikään, niin Dawson streetillä on pieni Celtic Whiskey shop, näkemisen arvoinen paikka, kannattaa pyytää myyjiä kertomaan niistä ylähyllyn vanhimmista pulloista. Jos aikaa on lähteä kaupungista ulos, pieni kalastajakylä Howth on kivan junamatkan päässä. Sään ollessa suotuisa, voi Howthin niemenkärjen kiertää kävellen, polku on hyvä kuntoinen ja hyvin viitoitettu.

  Reply
 • Kirsikka
  10.11.2015 at 19:02

  Guinnesin panimoa suosittelen kans, siellä oli myös näköalaravintola. Riiippuu tietysti mikä ketäkin kiinnostaa, pubien lisäksi. Jos kelttiaarteet kiinnostaa, niin voin suositella kansallismuseota tai trinity collegen book of kellsiin tutustumista tai tutustumista “molly maloneen”. Jos pubeissa on livemusiikkia, voitte kuulla ehkä mollyn tarinan.

  Reply
 • Tara
  11.11.2015 at 12:19

  Temple Barissa mun suosikki on ehdottomasti The Porterhouse (http://www.theporterhouse.ie/bars-dublin-temple.php). Tunnelma, palvelu, juoma & ruoka on kaikki kohdillaan. Nyt kun mietin, niin tämä on varmaan mun suosikkipubi koko Dublinin alueella.

  Reply

Leave a Reply