Menu
Brasilia

Rio de Janeiro – Hotelli Copacabanan rannalla

Brasilia Brasilia BrasiliaEtelä-Amerikan lomani lähestyessä uhkaavasti, oli edessä yksi haastavampia tehtäviä: löytää Rio de Janeirosta viihtyisä hotelli suhteellisen huokaan hintaan. Helpommin sanottu kuin tehty. Rio de Janeiro on nimittäin yksi Etelä-Amerikan kalleimpia kaupunkeja, jossa hyvällä paikalla olevista hotelleista saa maksaa pienen omaisuuden, vaikka maa ei muuten hintatasoltaan kovin kallis olekaan. Kävin hotellivarausjärjestelmien sivuilta systemaattisesti hotellitarjontaa läpi, aina välillä niitä Tripadvisorin suosituksiin peilaten, ja joka kerta tuntui vastaan tulevan ei oota, tai matkabudjettia hurjasti rokottavia vaihtoehtoja. Kauan odotetun loman alkajaisiksi en kuitenkaan halunnut tinkiä hotellin sijainnista, sillä haavekuvissani istuin matkani ensimmäisenä iltana hotellin kattoterassilla, ja katselin oranssinpunaista auringonlaskua Rio de Janeiron pitkien hiekkarantojen ja kumpuilevien maisemien taa. Lopulta vastaan tuli täydellisen oloinen hotelli, ja vaikka hinta olikin kalliimpi, mitä alunperin olin ajatellut, päätin, että aloittaisin lomani tyylillä ja säästäisin sitten mieluummin jostakin muusta matkan aikana.

BrasiliaBrasilia BrasiliaAivan Copacabana-rannan ääreltä löytyi tyylikäs ja nykyaikainen neljän tähden Porto Bay Rio Internacional -hotelli. Jo ennen hotelliin astumista olin ihastunut erityisesti sen 20. kerroksen kattoterassilta avautuviin näkymiin, ja kun vihdoin pitkän matkapäivän jälkeen pääsin perille, ja suuntasin kattoterassin ravintolaan haukkaamaan pientä purtavaa, onnittelin itseäni täydellisestä hotellivalinnasta. Kattoterassilta saattoi ihastella maisemia panoramamuodossa niin edessä oleville rannoille, vasemmalla puolella näkyvälle Sokeritoppavuorelle, oikealla avautuvaan kaupunkikattojen maisemaan ja pisteenä iin päälle korkealla vuorella siintävälle Kristus-patsaalle, joka erottui lähes taianomaisena monumenttina auringonlaskun jälkeen valaistuna pimeää tähtitaivasta vasten. Eikä hotellin huonetarjontakaan tehnyt tästä ensivaikutelmasta poikkeusta. Tilava ja valoisa huone oli viihtyisästi sisustettu, ja oman parvekkeen lisäksi rantaelämää pääsi seuraamaan myös isoista lattiasta kattoon olevista ikkunoista.

Brasilia Brasilia copy BrasiliaArvata siis saattaa, että ensimmäinen päivä Etelä-Amerikan maankamaralla sujui käytännössä kokonaan hotellilla rentoutuen. Aamiasravintolan pöydät notkuivat kansainvälisiä aamupalaherkkuja, mutta isoimman vaikutuksen minuun taisi tehdä eksoottisten hedelmien valikoima, jollaisesta Suomessa ollessa saattoi vain haaveilla. Päivällä siirryin nauttimaan maaliskuisen auringon lämmöstä kattoterassin aurinkotuoleihin, ennen kuin iltapäivällä piipahdin hotellin edestä alkavalle Copacabana-rannalle pienelle kävelykierrokselle ja katsomaan paikallista jalkapallopeliä. Hotellin sijainti oli muutenkin ideaalinen: kävelyetäisyydellä sijaitsi lukuisia ravintoloita, baareja ja putiikkeja, sekä metropysäkki vain 450 metrin päässä. Tosin mukavuudenhaluisena käytin metron sijaan hotellin järjestämää taksikuljetusta niin Sokeritoppavuorelle, kasvitieteelliseen puutarhaan kuin ennalta valittuihin illallisravintoloihin eri puolelle kaupunkia. Hotelli olikin sen verran hyvä, että päätin bookata siitä majoituksen vielä Etelä-Amerikan kierrokseni viimeiseksi yöksi, ennen paluuta takaisin Suomeen.

BrasiliaBrasiliaPorto Bay Rio Internacional

Avenue Atlântica, 1500 – Copacabana
Rio de Janeiro, Brasil
Puh: +55 21 2546 8000
Email: hotel@portobay.com.br

Hotelli järjestää lentokenttäkuljetuksen maksua vastaan. Otathan hyvissä ajoin yhteyttä hotellille kuljetuksen järjestämiseksi. Kentällä sinua on vastassa kuljettaja nimilapun kera.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

No Comments

    Leave a Reply