Menu
Kiina

Stopover Hong Kongissa

P1030818_Hong KongP1030815_Hong KongP1030810_Hong Kong P1030821_Hong Kong

Aasian ja Australian reissun viimeinen kohde oli Hong Kong. Vaikka suurkaupungissa riittäisi nähtävää useammaksi viikoksi, oli itselläni edessä vain vajaan 12 tunnin stopover tässä elämää sykkivässä kaupungissa. Iltalennolla saapuessani Hong Kongiin ja hypätessäni punaisen taksin kyytiin, jaksoin ihmetellä koko matkan hotellille liikenteen vilinää ja joka puolella välkkyviä suurkaupungin valoja. Vielä myöhään illallakin tuntui meno kaduilla olevan kuin keskipäivällä.

Koska lento takaisin Suomeen lähti jo seuraavana aamuna, ei Hong Kongin valloittamiseen valitettavasti jäänyt yhtään ylimääräistä aikaa. Onneksi hotellini The Mira sijaitsi varsin keskeisellä paikalla, vilkkaan Nathan Roadin varrella, josta löytyi lukuisia ravintoloita ja pikkuliikkeitä. Samalla kun metsästin illallispaikkaa, sain kuin pikakelauksen hongkongilaiseen elämään. Ravintolan löytämisessa oli tosin omat haasteensa, sillä pelkkien annoskuvien perusteella olisi saattanut helposti päätyä syömään ties mitä erikoisuuksia. Hetken jo ehdin miettiäkin, että palaisinko takaisin hotellille ja sen turvallisen Michelin-tähdin varustettuun ravintolaan, mutta onneksi yhden kulman takaa löytyi pieni sympaattinen ravintola englanninkielisellä menulla. Ja toisaalta, koska en kaupungissa sen enempää aikaa pystynyt viettämään, pääsin sentään tuon parituntisen aikana edes hieman kiinni muuhunkin kuin hotellielämään.

Reissuväsymyksen päälle yöunet luksusmaisessa hotellissa jäivät valitettavan lyhyeen, ja auringon vasta noustessa hyppäsin jo taksiin kohti lentokenttää. Matkalla kentälle mietin, että miksi ihmeessä matkalla ollessa aika tuntuu kuluvan aivan liian nopeasti. Tai toisaalta, miksi loma onkin aina niin lyhyt. Tälläkin reissulla varsinkin vain yhden yön stoppi Hong Kongissa jätti kaipuun takaisin: haluaisin päästä näkemään suurkaupungin silhuetin ylhäältä Victoria’s Peakiltä sekä istua iltaa sykkivän suurkaupungin kattoterasseilla. Ehkä tietyn ajan jälkeen oppisin tunnistamaan ravintoloiden menuista omat suosikkini ja löytäisin kaupungista myös ne rauhallisemmat kulmat.

Kuka tietää, ehkä maailmanympärimatkallani palaan vielä Hong Kongiin kokemaan sen, mikä edellisellä kerralla jäi välistä?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • TeeKoo
  6.9.2016 at 09:26

  Mene ihmeessä jos osuu reitin varrelle! Itselleni viisi päivää riitti juuri ja juuri, tosin sillä reissulla ei sitten ehtinyt käydä manner-Kiinan puolella, kuten oli suunniteltu, mutta Macaossa kuitenkin. Victoria’s Peak kannattaa kokea silloin kun hämärtää, näky on uskomaton. Ja mennä tramilla ehdottomasti ylös. Yksi mikä myös jäi mieleeni oli mid-level escalator (tai joku sen niminen se oli..) rafla-alue minkä läpi mennään rullaportailla, tosi hauska paikka ja sieltä niitä rafloja löytyi pilvin pimein. Ja Lantaun saarella iso Budda-patsas teki vaikutuksen, vaikka muuten paikan liepeillä olikin uskomattoman keinotekoinen tunnelma.

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 20:22

   Kiitos näistä vinkeistä, laitan ne ehdottomasti mieleen jos vaikka matka taas Honkkareihin kulkee. Toive ainakin olisi! 🙂

   Reply
 • Laur
  16.9.2016 at 15:46

  Hei, tosi kivoja nämä sun tunnelmalliset muistelut…
  Mutta kaipasin jatkossa jotain aikaleimaa tai merkintää million olet käynyt näissä maissa?
  Vuodenaika ja vuosi kiinnostaisi minua. Näin saisi konkreettisia tietoja, että mikä vuodenaika sinä olet matkustanut ja miten silloin sinua on kyseisessä kohteessa hellitty.

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 20:15

   Noissa postauksissa on kategoria, jossa vuosiluku näiden seikkailujen osalta näkyy. Toki voisin miettiä myös vieläkin täsmällisempää kuvausta tämän osalta?

   Reply

Leave a Reply