Menu
Malesia

Kuala Lumpur – Luksuslomailua edullisesti

P1020095_Kuala Lumpur P1020088_Kuala LumpurP1020065_Kuala Lumpur P1020103_Kuala LumpurP1020059_Kuala LumpurP1020050_Kuala LumpurP1030204_BaliP1010990_Kuala LumpurP1030216_Kuala Lumpur

Borneon syrjäisiltä saarilta ja sademetsistä Aasian matkani kulki seuraavaksi Kuala Lumpuriin. Ja voi taivas minkä kontrastin, ei pelkästään suurkaupunkiin, vaan myös luksushotelliin saapuminen aiheutti. Rinkka selässä ja flipflopit jalassa olo viiden tähden Ritz Carlton -hotellin aulassa ei ehkä ollut se kaiken glamourein. Varsinkin kun vieressä seisoi päästä varpaisiin designer-tuotteisiin pukeutuneita naisia ja istuvissa puvuissaan olevia miehiä. Teki mieli pujahtaa samantien naistenhuoneeseen laittautumaan ja kaivamaan rinkasta ne kaikista hienoimmat vaatteet päälle sekä piilottamaan rinkka nurkan taa. Hammasta purren yritin peittää alemmuuskompleksini ja reippaasti kirjauduin sisään hotelliin. Yllätys yllätys, ulkonäöstäni huolimatta minut olikin upgreidattu perushuoneesta juniorisviittiin – mahtavaa!

Huoneessa hämmästykseni oli, jos vain mahdollista, tuloaulaakin suurempi. Jo itse huone, tai pitäisikö sanoa huoneisto, teki vaikutuksen, mutta sen lisäksi menin hämilleni kaikista niistä palvelijoista, joita pyyhälsi paikalle. Madam, saisiko olla sitä tai tätä. Ja ainoa asia mitä oikeasti kaipasin, oli vetäytyä vain hotellin muhkean sängyn peittojen alle nukkumaan reissuväsymystä pois. Onneksi 5-tähden hotellissa ymmärretään myös sen päälle, niinpä korrekti henkilökunta jätti minut pian rauhaan hyvää yötä toivotellen.

Edellisestä illasta jotain oppineena, yritin aamulla laittaa parasta päälle aamiaiselle suunnatessani. Pieleen taisi mennä sekin, jos vertasin itseäni kultakäädyissään ja silkkimekoissaan pyyhältäviin naisiin. Reissussa rähjääntyneestä ulkonäöstäni huolimatta sain aamiaisella kuitenkin jälleen kerran viiden tähden palvelua. Henkilökunta kiikutti pöytääni kaikkea mahdollista mitä uskalsin toivoakaan, ja jopa tuolini siirrettiin puolestani kun halusin nousta ylös. Taustalta kantautui livenä soitetun pianon kauniit sävelet. Sitä kuunnellessani silmäilin varovaisesti viereisiin pöytiin ja olin lähes varma, että yhdessä pöydässä aurinkolasien takana istui vähintäänkin sheikkiprinsessa palvelijoiden ja turvamiesten määrästä päätellen.

Kun lasillinen samppanjaa kiikutettiin tottuneesti pöytääni pannukakkujen ja mansikoiden seuraksi, huomasin miettiväni, että ehkä vähempikin olisi riittänyt. Toki luksuksesta on ihana nauttia silloin tällöin, mutta jotenkin koin oloni kotoisammaksi Borneon sademetsien keskeltä löytyneessä piskuisessa majapaikassa aamiaisella paahtoleipiä pelkän voin ja munakokkelin kanssa mutustellessani ja ympärilläni olevaa rauhoittavaa luontomaisemaa katsellessani. Ehkä matkoissa tärkeää onkin nähdä myös ne elämän kontrastit – joillekin tämä hulppea viiden tähden hotellielämä on normipäivää, kun taas joillekin se sademetsän keskelle kyhätty bongalow voi olla elinehto perheen elättämiseen. Kun näkee ne molemmat ääripäät, osaa ehkä paremmin valita, millaista turismia matkoilla ollessaan haluakaan tukea pidemmän päälle.

Mutta jos jotain Kuala Lumpurista täytyy nostaa ylitse muiden, on se ehdottomasti äärettömän edulliset hotellihinnat. Kuala Lumpurissa jos missä yöpyi kirjaimellisesti kuin kuninkaallinen. Huoneen viiden tähden hotellista voi saada lähes naurettavan edullisesti verrattuna Euroopan hintatasoon, ja hotellien palvelu on aivan huippuluokkaa. Toki Kuala Lumpurista löytyy paljon muutakin nähtävä ja koettavaa, kuten moderneja shoppailukeskuksia, taivaisiin kohoavia pilvenpiirtäjiä, vanhoja historiallisia temppeleitä, vehreitä puutarhoja, Chinatownin eläväisiä katuja – unohtamatta huikeilla näkymillä varustettuja drinkkibaareja tai monen ruokakulttuurin sulatusuunin läpikäyneitä ravintoloita. Turhaan Kuala Lumpurin ei sanotakaan olevan helppo ensikosketus länsimaalaisille aasialaiseen kulttuuriin, sillä niin helpoksi Kuala Lumpur tekee matkailijan kotiutumisen. Vaikka muslimimaasta kyse onkin, on elämä varsinkin pääkaupungissa Kuala Lumpurissa varsin suvaitsevaa turisteja kohtaan. Kun kaiken lisäksi Kuala Lumpur on varsinainen Aasian sisäisten lentojen tukikohta, on sieltä helppo aloittaa Aasian valloitus.

Tulevalla maailmanympärimatkallani vietän 4 kuukautta Aasiassa ilman sen suurempia etukäteissuunnitelmia. Sen kuitenkin tiedän, että tie vie mitä todennäköisemmin Kuala Lumpuriin juurikin sieltä lähtevien edullisten Air Asian lentoreittien vuoksi. Hieman olen haaveillut paluusta Borneoon, josta voisin piipahtaa ehkä myös Bruneissa. Ja Borneon Kota Kinabalusta taitaa myös päästä suorilla lennoilla Filippiineille…

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Lotta | Watia.fi
  4.9.2016 at 11:02

  Samoja fiiliksiä, kun aina välillä tulee halvemmissa maissa niitä luksushotelleja testattua. Jotenkin ne persoonalliset, pienet ja perheomisteiset majapaikat tuntuvat kuitenkin enemmän omalta jutulta. Ääripäät kun näkee, sitä saa kaikkeen vähän kontrastia.
  Pitääkin noi sun Borneo-jutut lueskella, sinne on meilläkin suunta tässä hyvinkin pian (kierretään tällä hetkellä Indonesiaa).

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 20:27

   Välillä on toki kiva yöpyä luksuksen keskellä, mutta ne pienet persoonalliset paikat ovat kyllä useimmiten enemmän unohtumattomia. 🙂

   Reply
 • lena / london and beyond
  4.9.2016 at 14:09

  Tää oli hyvä vinkki, oon kuumeisesti yrittänyt tutkia vaihtoehtoja ensi vuodelle kun ollaan Aasiaan suuntaamassa. Bangkokia ollaan mietitty, mutta siellä on tullut oltua niin paljon että jokin muu kohde jossa on edulliset hotellit kiehtoo. Edellinen kerta KL:ssä kämäisessä hostellissa, joten ehkä nyt tähtiä vois vauvan kanssa reissatessa olla enemmän. 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 20:27

   Jee, kiva jos tästä oli hyötyä! 🙂 En tosin tiedä, mitä tasoa hotelli nykyisin on, kun omasta matkastani tuonne on jo aikaa, mutta veikkaisin että ketju pitää vuodesta toiseen tasonsa yllä. 🙂

   Reply

Leave a Reply