Menu
Bali

Surffipäivä Balilla

Take time to do what makes your soul happy.

Pahoittelut pienestä radiohiljaisuudesta täällä blogin puolella. Elämä Balilla on vienyt mennessään niin hyvin, että eipä ole tullut tietokonetta paljoa availtua viimeisten päivien aikana. Ja ehkä hyvä niin, sillä näiden viikkojen aikana täällä Balilla on saanut stressitasot kummasti alas ja niin kropan kuin mielenkin rentoutettua ihan totaalisesti. Kun tekee enemmän asioita mistä tykkää, alkaa jokainen päivä hymy huulilla, ja se jos mikä alkaa heijastumaan omaan olemuksiin ja ajatuksiin. Täällä on vain niin hyvä olla!

Ja jos puhutaan niistä asioista mistä tykkää, niin voi taivas miten surffaaminen on taas pienen tauon jälkeen saanut innostuksen pintaan. Yhtenä päivänä lähdin Canggun majapaikassani tapaamani tytön kanssa, kröhöm, hänen lomaromanssinsa perässä Kedungun rannalle surffaamaan, ja tuo ranta osoittautui totaaliseksi löydöksi. Siinä missä Canggun lähistön rannat ovat paikoitellen ruuhkaisia surffareista ja aloittelijoille aallokko voi olla välillä turhan raskasta meloa, tarjosi Kedungu tuona päivänä parastaan. Pitkä rantaviiva oli tyhjää täynnä ja aalloista nauttimassa maksimissaan parikymmentä surffaria, joten jokaiselle löytyi sopivasti tilaa ja omaan tasoon nähden sopivia aaltoja.

Ensimmäinen koettelemukseni tuli kuitenkin tällä rannalla siitä, että joutuisin nyt ekaa kertaa todellakin “paddle out”, eli minun tulisi meloa kauemmas merelle parempien aaltojen perässä, toisin kuin monilla muilla aloittelijoiden rannoilla aalloista voi nauttia suht lähellä rantaa. Koska avomeri aaltoineen on minulle jollakin tavalla edelleenkin aika pelottava juttu, päätin palkata itselleni privaattisurffiopen, jos ei muuta oppia päähäni takomaan, niin ainakin rauhoittamaan mieltäni ja tsemppaamaan, jos alan panikoimaan syvien vesien aallokossa. Ja onneksi niin tein, sillä opesta ei ollut vain tukea meren kohtaamisessa vaan myös konkreettisten oppien ja hyvien vinkkien saamisessa. Hauskanpitoa unohtamatta!

Jo heti ensimmäisenä kokeilemani aallon kohdalla pääsin sillä ratsastamaan, vaikka edellisestä surffikerrasta oli jo yli puoli vuotta aikaa. Mutta se seuraava aalto oli sellainen tajunnan räjäyttävä kokemus, että huh, huh! Sain heti aallosta kiinni sekä tasapainon laudan päällä balanssiin, ja ratsastin elämäni pisimmällä aallolla lautaa välillä allani kääntäen oikeaan suuntaan pidemmän kyydin perässä. Koko kroppa tuntui rentoutuvan ja käteni nousevan ilmaan voiton merkiksi. Poissa oli jännitys ja tiukka ilme kasvoilla, tilalla oli leveä hymy ja ääneen hihkuminen. Minä tein sen, mikä fiilis, mikä mahtava tunne kun tekee jotain mitä niin kovin on aluksi jännittänyt ja vieläpä onnistuu siinä paremmin kuin olisi koskaan osannut odottaakaan! Lopulta kun aalto hyytyi allani, säilytin silti tasapainon ja tottuneesti istahdin lautani päälle ennen kuin lähdin melomaan takaisin surffispottiin.

Tuon aallon jälkeen nappasin vielä kaikki seuraavatkin kokeilemani aallot, ennen kuin lihakset alkoivat olla sen verran hapoilla, että oli aika lopettaa surffaamisen siltä päivältä. Ja vaikka kroppa tuntuikin kaikkensa antaneelta, oli mieli kaikkea muuta kuin väsynyt – surffin jälkeistä olotila on kyllä yksi parhaimpia ja tämä oli ehdottomasti elämäni paras surffipäivä tähän mennessä! Surffin jälkeen istahdimme ystäväni ja parin muun surffarin kanssa vielä Kedungun rantahietikolle kuivattelemaan ja katselemaan meren taa hitaasti painuvaa aurinkoa. Rantapoikien kaiuttimista kantautui letkeät reggae-rytmit kun kilistelimme Bintangeilla ja jaoimme surffikokemuksiamme. Auringonlaskussa rantamaisema värjäytyi kauniilla pastellisävyillä ja värit säilyivät taivaanrannassa vielä pitkään auringon horisontista katoamisen jälkeen. Tuolla hetkellä sitä vain toivoi, ettei se hetki ja fiilis päättyisi koskaan. Vasta kun maisema oli kokonaan pimentynyt ja tilalle tullut vain kimmeltävä tähtitaivas, oli meidän lopulta pakko nousta ylös ja suunnata illalliselle.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • Sanna | Seven Seas
  21.7.2018 at 10:00

  Surffaamisen onneen oli helppo samaistua täällä ruudun toisella puolella. Se onnistumisen tunne on kyllä niin parhautta! Ja sä näytät niin onnelliselta surfer girliltä <3

  Reply
  • Anna-Katri
   11.8.2018 at 12:37

   Surffi tekee vain niin onnelliseksi, ja tuo oli kyllä yksi niitä parhaimpia päiviä Balilla! ♥

   Reply
 • Nicola
  21.7.2018 at 13:08

  Ihanan kuuloinen päivä.!!!! Ja tuo auringonlasku on todella upea. Itsekkin todella mieluusti ihastelisin tuota rannalla hyvässä seurassa pienen purtavan kera. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   11.8.2018 at 12:37

   Tuo auringonlasku oli niin upea, ja se vain kesti ja kesti! Oli kyllä ihan mahtava fiilis hengailla rannalla surffin jälkeen ja katsella tuota. 🙂

   Reply
 • Sanna
  21.7.2018 at 14:08

  Ei kiitos noita persekuvia varsinkaan uimapuvussa. Ei oikein ole kuvauskelpoiset tollaset kuivat kannikat.

  Reply
  • Anna-Katri
   11.8.2018 at 12:38

   Ihanasti olet näistä lukuisista kuvista kiinnittänyt katseesi kannikoihini – seuraavan kerran vedän sitten stringit jalkaan, jos uimapuku ei kelpaa. 😀

   Reply
 • Emmy
  24.7.2018 at 20:22

  “Sanna
  21.7.2018 at 14:08
  Ei kiitos noita persekuvia varsinkaan uimapuvussa. Ei oikein ole kuvauskelpoiset tollaset kuivat kannikat.”
  Täytyihän sieltä jostain kolosta kaivautua se nettikiusaaja/perisuomalainen kateellinen kalkkuna pilaamaan toisen hyvän lomafiiliksen!
  Kaikki normaalit ihmiset eli postauksen riehakkaissa fiiliksissä ja ihasteli Balin maisemia.
  Hyviä surffikelejä ja loppulomaa sinne!

  Reply
  • Anna-Katri
   11.8.2018 at 12:40

   No joku mielensäpahoittaja halusi nyt pönkittää omaa itsetuntoaan toisia mollaamalla. Ihmetellä täytyy, ettei Suomen hellepäivinä ole löytynyt parempaa tekemistä kuin kyylätä toisen kankkuja netissä. 😀
   Bali on kyllä ihana reissukohde, yksi ehdottomia suosikkejani. Sinne palaan vielä varmasti monta kertaa uudelleen, ja surffaamista jatkan ehdottomasti tämän mahtavan kokemuksen jälkeenkin. ♥

   Reply
 • Karri
  27.7.2018 at 20:53

  Nauti Anna-Katri exoottisesta Bali-lomastasi ? & huippumatkoja myös muillekin. ?
  Saavuin vähän aikaa sitten Rígaan & yövyn seur 3 yötä aivan Vanhankaupungissa Doha-hostellissa. Kyllä rakastan Vecrigaa varmaan yhtä paljon kuin Anna-Katri Balia. ?
  Alunperin oli tarkoitus käydä Valko-Venäjän Minskissä, mut mutkikkaan tuntuisten rajamuodollisuuksien takia muutin matkakohteeksi Vecriga ?

  Reply
  • Anna-Katri
   11.8.2018 at 12:41

   Kiitos Karri, loma Balilla oli kyllä aivan mahtava. Huippuja matkoja sinullekin!

   Reply

Leave a Reply