Menu
Etelä-Afrikka / Maailmanympärimatka

Terveiset Johannesburgista!

img_2736_helsinkiimg_2725_helsinkiimg_2731_helsinkiimg_2788_helsinkiimg_2760_helsinkiimg_2767_helsinkiimg_2793_helsinki

Pitkän lentorupeaman jälkeen tänä aamuna vihdoinkin lentokoneen ikkunasta alkoi siintää Afrikan tutut tasankomaisemat. Laikukkaat pellot, niitä halkovat oranssinpunertavat tiet ja teiden varsille vieri viereen pystytetyt rakennukset. Joidenkin peltikatoista aurinko välkehti ystävällisesti vastaan yläilmoihin. Vaikka samalla muistelinkin, ettei Johannesburgin suurikaupungin kaikissa hökkelikylissä vastaanotto välttämättä olisi ystävällinen – kaupungissa on vain tiettyjä alueita, joissa on turvallista liikkua.

Koska yövyn Johannesburgissa tässä kohtaa vain 1 yön, olin etukäteen paikallistanut lentokentän läheltä, rauhalliselta alueelta, kodinomaisen majapaikan, jossa pääsisin hieman palautumaan pitkistä lennoista ja valmistautumaan matkani ensimmäiseen seikkailuosuuteen. Majapaikan isäntä saapui minua kentälle vastaan, ja jo lyhyen ajomatkan aikana ehdin intoilemaan siitä, että todellakin olen Afrikassa! Aiemmilla matkoillani Afrikka on tehnyt minuun niin suuren vaikutuksen, etten tunnu saavan siitä tarpeekseni. Ja samoin aina takaisin tullessani, vaikka maa vaihtuisikin, Afrikan väkevä elämänpalo ja värien runsaus sykähdyttää.

Majapaikkani Blue Mango Lodge vaikutti heti ensisilmäyksellä juuri niin ihanalta kuin olin etukäteen salaa toivonutkin: pieni päärakennus, joka kätkee sisäänsä vain noin 8 vierashuonetta sekä majataloa pyörittävän perheen asuintilat. Majapaikkaa ympäröi kaunis puutarha, josta löytyy pieniä rauhallisia istumapaikkoja niin päivän paistatteluun kuin vaikka kirjan lukemiseen. Ja olin muuten onnekas, että tulin juuri tähän aikaan vuodesta Johannesburgiin: kevät on täydessä vauhdissa, minkä pääsin kokemaan heti kättelyssä puutarhassa kävellessä: kukat kukkivat kilpaa eri väreissään ja linnut lauloivat mitä erikoisempia sävelmiä. Tämä jos mikä on täydellistä ravintoa sielulle kaiken sen matkalle lähtö -stressin jälkeen! Ja kun vielä jostakin pelmahti jalkoihin leikkimään pari pikkukoiraa, tunsin todellakin tulleen paratiisiin!

Perheen äiti Daisy oli kokkaillut jo aiemmin muille vieraille lounasta, niinpä pääsin suoraan valmiiseen buffet-pöytään maistelemaan afrikkalaisia herkkuja, joita lapoinkin lautasen täyteen. Mikään ei voita kunnollista kotiruokaa lentoaterioiden jälkeen, oltaisiinpa missä päin tahansa maailmaa! Lounaan jälkeen vetäydyin viihtyisään huoneeseeni rentoutumaan, ja vaikka jostakin syystä uni ei tullutkaan, oli mukava vain makoilla sängyssä ja kypsytellä mielessä ajatusta maailmanympärimatkalla olosta. Hassua muuten, että heti kun Afrikan kamaralle astuin, en katunut matkalle lähtöä hetkeäkään. Kaikki se lähtöjännitys oli poissa ja tilalla uudenlainen uteliaisuus – se sanoinkuvaamaton vapauden tunne, kun pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin!

Mutta nyt keittiöstä alkaa kantautua nenään niin herkullisia tuoksuja, että taidanpa käydä kurkkaamassa, olisiko illallinen kohta valmiina. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

12 Comments

 • Sonja | FIFTYFIFTY
  3.10.2016 at 20:34

  Voi elämä, miten ihanan näköistä. Tässä on sellaista iloista reissunaloitustunnelmaa. Ja Afrikka <3 Ihanaa matkaa! Mitkä seikkailut oottavatkaan. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:51

   Reissun alussa oli kyllä ihanan jännittyneet tunnelmat, mitkä ovat nyt hieman tasaantuneet, mutta silti hankala uskoa, että olen todella reissussa näin pitkään. 🙂 Ja kiitos paljon reissutoivotuksista!

   Reply
 • Maarit
  3.10.2016 at 21:48

  Hirmuisesti onnea matkalle! Ja aika huisia, me lennetään viikon päästä Johannesburgiin ihka ekalle Afrikan turneelle. Kiva kun päivität blogia reissun päältä! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:50

   Hiiih, ihanaa matkaa myös sinne! 🙂 Uskon että tulette nauttimaan Afrikasta ja erityisesti Etelä-Afrikasta!

   Reply
 • Iiris
  3.10.2016 at 23:29

  En ole koskaan käynyt Afrikassa, mutta elävä kuvailusi oli kuin virkistävä nojatuolimatka. 🙂
  Paljon onnea ja upeita kokemuksia elämäsi seikkailuun!!

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:49

   Ihanaa, jos voin blogini kautta tarjota huikeita nojatuolimatkoja. 🙂 Ja kiitos paljon matkatoivotuksista!

   Reply
 • Susanna
  4.10.2016 at 13:57

  Olipas kiva postaus, vaikuttaa hyvältä majapaikalta. Hyvä että majapaikan pitäjä tuli sinua vastaan, mietinkin että miten tuolta kannattaa suunnistaa majapaikkaan. Minuakin kiinnostaisi etelä-Afrikassa käyminen ja etenkin safarin kokeminen. Siellä on mahtavat maisemat ja erilainen tunnelma. En vaan tiedä koska, mihin tai miten. Olen huomannut olevani nykyään herkkävatsainen jo ihan vaan Euroopassa, joten en tiedä miten muualla käy. Tämä rajoittaa omalta osaltaan nyt. Oon osittain joutunut lopettamaan pikaruokaloissa käymisenkin, koska sairastun heti. Oon yrittänyt totuttautua, mutta ei vaan tehoa, sairastun kuitenkin vaikka menisin vaan vaikka Pohjoismaissa tai Saksassa pikaruokalaan. Toisaalta jos on lyhyellä reissulla niin silloin voi syödä jotain purkkiruokaakin, miksipä ei

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:48

   Suosittelen kyllä todella missä tahansa kohteessa järjestämään kuljetuksen majapaikan puolesta – näin ei lentokentällä tarvitse säätää ylimääräistä, varsinkaan pitkien lentojen jälkeen. 🙂

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  4.10.2016 at 23:54

  Täytyy nyt heti toden teolla seurata matkaasi heti alkumetreiltä. Etelä-Afrikka on suosikkikohteita maailmassa, varmasti nautit olostasi siellä!
  SoWeTossa olisi tarjolla varsin vakuuttava Apartheid museum, ja tietysti lähistöllä upea Krugerin kansallispuisto. Mielenkiintoista nähdä, mitä käyt Johannesburgin lähistöllä katsomassa ja minne matkasi vie..
  Elämyksellistä reissua sinulle!

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:45

   Jee, kiitti pajon Rami! 🙂 Ainakin tähän mennessä vaikka olen ollut vain Johannesburgissa, on Etelä-Afrikka tehnyt vaikutuksen kehityksellään verrattuna muihin vierailemiini Afrikan maihin – ja tämä kulttuuri, huh!

   Reply
 • A-M Tikkanen
  5.10.2016 at 15:33

  Hienolta näyttää kuvissasi, upeita värejä. Kiinnostavaa seurata matkaasi. Johannesburg ei tosiaan ole turvallinen. Krugerin kansallispuiston tuntumassa tuli oltua minisafarilla. Maasto oli aika haasteellista eläinten näkemiselle, mutta kyllä niitä näki – paitsi kissaeläimiä.
  https://dalicatsdiary.blogspot.fi/

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:42

   Krugeriin en tällä matkalla ole menossa, ainoastan ajan siitä ohi kohti Mosambikia. Mutta onneksi safareille pääsen muualla – Afrikan luonto eläimineen on vain niin upea!

   Reply

Leave a Reply