Menu
Uganda

Uganda – viihtyisä hotelli Kampalassa

UgandaUganda UgandaKun pari vuotta sitten suuntasin Afrikan matkalleni, saavuin parin välilaskun ja lähes vuorokauden matkustamisen jälkeen vihdoin Ugandaan. Ensimmäiset askeleeni Afrikan maankamaralla otin Entebben lentokentällä, jossa minua oli vastassa ugandalainen kuskini nimelläni varustetun A4-paperin kera. Ensijännityksen ja pitkän matkan väsyttämänä olinkin tyytyväinen, että olin etukäteen järjestänyt itselleni niin kuskin kentälle vastaan kuin hotellin ensimmäiseksi yöksi. Hotelleja olin etukäteen vertaillut monena iltana ja pallotellut niin Ugandan pääkaupungin Kampalan tarjonnan kuin lähempänä lentokenttää olevan Entebben välillä. Lopulta löysin viihtyisältä vaikuttavan Cassia Lodgen Kampalasta, ja vaikka hinta olikin korkeampi mitä olin alunperin suunnitellut ensimmäisen yön majoitukseen käyttäväni, totesin lopulta, että ehkä pieni pehmeä lasku tasokkaan hotellin muodossa on paikallaan ensimmäiseksi yöksi Afrikan kamaralla. Edessä olisi nimittäin vielä vaikka mitä viidakkoseikkailuja – safareiden telttamajoituksesta puhumattakaan.

Uganda Uganda UgandaKun saavuin Cassia Lodgeen ihastuin heti ensisilmäyksellä hotellin pihamaalta avautuviin näkymiin. Hieman Kampalan keskustan ulkopuolella, korkean Buziga-kukkulan laella, sijaitsevalta hotellilta saattoi nimittäin nähdä lähes silmänkantamattomiin jatkuvan Kampalan suurkaupungin oranssikattoisia rakennuksia. Kumpuileva maasto ja vehreä kasvusto loi mitä parhaimman kontrastin rakennuksille, mutta siitäkin huolimatta katseeni hakeutui yhä uudelleen ihastelemaan edessä kimmeltävää Victoria-järveä, joka vaikutti valtavan kokoiselta. Eikä ihme sillä tämä järvi on Afrikan suurin järvi ja pinta-alaltaan toiseksi suurin makean veden järvi koko maailmassa.

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääsin huoneeseeni, ja ensimmäinen ilonaiheeni näin yksin matkustavana oli jättikokoinen king size bed, mutta pian huomasin kotoisan, aavistuksen siirtomaahenkisen, huoneen viihtyisyyden muutenkin. Varsinainen loman alkamisen kohokohta oli kuitenkin siirtää huoneen isojen ikkunoiden edessä olevat valkoiset valoverhot syrjään ja astua jättikokoiselle parvekkeelle nauttimaan auringonsäteistä, mutta myös hotellin tarjoamista upeista maisemista kohti Victorianjärveä. Olisin varmasti voinut kauemminkin vain istua huoneeni parvekkeella ja katsella auringonlaskun värjäämiä Kampalan ääriviivoja, mutta pikkuhiljaa nälkä alkoi viedä voiton ja oli aika siirtyä illalliselle.

Uganda Uganda Uganda

Aluksi hieman jännitin illalliselle menemistä yksin, mutta kun pääsin istahtamaan hotellin terassiravintolan pöytään ja sain eteeni lasillisen afrikkalaista punaviiniä, huokaisin tyytyväisyyttäni. Täällä minä olen, ensimmäistä kertaa Afrikassa. Ylläni kimmeltää tähtitaivas ja alapuolella välkehtii Kampalan yövalot. Voisi elämä olla huonomminkin. Ehdin siemaista ehkä kaksi suullista viinilasillisestani, kun viereisestä pöydästä huhuiltiin suuntaani. Pöytäseurueen jäsenet viittoilivat minua yksin matkustavaa liittymään seuraansa, ja pienen epäröinnin jälkeen siirryin terassin kulmapöytään. Pöytäseurueessa oli amerikkalainen pariskunta, jonka mies oli ollut työkomennuksella ympäri maailmaa jo pitkään ja viimeiset pari vuotta he olivat asuneet Kampalassa. Heidän lisäksi pöydässä istui Ugandassa jo useita vuosia asunut bisnesmies, joka tosin reissasi tämän tästä ympäri maailmaa.

Kuuntelin jännittyneenä heidän tarinoitaan Ugandasta ja asumisesta Kampalassa. Suurin osa heidän kokemuksistaan oli ollut upeita, mutta toki joukkoon mahtui niitä Afrikan varjopuoliakin. Lopulta kävi myös ilmi, että he eivät suinkaan yöpyneet tässä hotellissa kuten minä, vaan tulivat sinne usein istumaan iltaa ravintolan terassille Kampalan ehkä parhaimman ruuan ja näkymien perässä. Olinkin siis tainnut valita mitä parhaimman hotellin alkulomalleni Ugandassa.

Uganda Uganda Uganda
Cassia Lodge

Plot 15, Buziga Hill, Kampala, Uganda
Puh: +256 755 777 002 / 4
E-mail: info@cassialodge.com

Hotelli sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Ugandan kansainväliseltä lentokentältä Entebbestä. Lentokentältä löytyy useita paikallisia takseja mutta hotelli järjestää omasta puolestaan myös kuljetuksen, kun ilmoitat tarpeestasi etukäteen esim. sähköpostitse.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • A
  15.11.2015 at 13:23

  Hei kiitos paljon tästä suosituksesta! Asumme nyt muutaman kuukauden kampalassa ja kaipasimme vähän lepoa kaupungin melusta, niin tämän vinkin myötä löysimme minilomalle cassia lodgeen 🙂 maisemat ja ruuat olivat mukavaa vaihtelua sopivan välimatkan päässä!

  Reply
  • Anna-Katri
   15.11.2015 at 13:41

   Mukava kuulla, että tästä vinkistä oli hyötyä ja nautitte olostanne Cassie Lodgessa! Kun yövyin siellä, ainakin ravintolassa tosiaan vieraili Kampalassa/Entebbessä asuvia Expateja, joten paikka tarjoaa varmasti sopivaa vaihtelua kaupunkihälyn keskellä. 🙂 Mukavia päiviä sinne Ugandaan!

   Reply

Leave a Reply