Menu
Panama

Uuden vuoden toivotukset jostakin mereltä

Heipä hei ja terkut Panama Citystä! Kirjoittelen tätä hostellini lähiravintolassa aikalailla into piukeana, sillä huomenna vihdoinkin koittaa kauan odottamani seikkailu – nimittäin purjehdusmatka Panamasta Kolumbiaan! Aamuvarhaisella suuntaan Panama Citystä ensin piskuiseen Puerto Lindon kaupunkiin, josta lähtöselvitysten ja kapteenin briiffin jälkeen hyppäään pieneen, vain 10 matkustajaa + miehistön jäsenet sisäänsä kätkevän purjeveneen kyytiin.

Veneessä tulen viettämään seuraavat 5 päivää vieraillen ensin kolmen päivän verran Panaman kuvankauniilla Karibian puoleisilla San Blasin saarille – nämä saaret elävät edelleenkin hyvin eristyneissä oloissa, ja varsinkin pienen purjeveneen kyydissä pääsemme ankkuroitumaan öiksi upeaakin upeammille pienille Karibian saarille. Ohjelmassa noina päivinä tulee olemaan toivottavasti paljon delfiinien bongausta, rajattomasti meressä uintia ja snorklausta, tutustumista paikallisiin kyläyhteisöihin sekä tietenkin myös ajanviettoa paatin muiden matkustajien kanssa. Tulen myös juhlistamaan vuoden vaihtumista purjeveneestä käsin, joten veikkaan, että näillä lähes autioilla saarilla ei tarvitse kärsiä ilotulitteista – ellei sitten purkkarin ruotsalainen kapu päätä jysäyttää jotakin hätärakettia uuden vuoden kunniaksi ilmoille. Ehhehhe.

Vitsit kuitenkin saattavat olla siinä vaiheessa vähissä kun sanomme hyvästit San Blasin paratiisille ja aloitamme vuorokauden mittaisen purjehduksen Panamasta kohti Kolumbian Cartagenaa. Mitä olen muiden matkajuttuja lukenut, saattavat aallot tuolla avomeripätkällä tuntua varsin mukavasti pienessä purjeveneessä ja ei taida olla ihme, että infoviesteissään kapteeni on muistuttanut kaikkia pakkaamaan mukaan tehokkaita matkapahoinvointilääkkeitä. Nähtäväksi jääkin kuinka suuriksi aallot yltyvät ja kuinka monen kohtalo on roikkua yläkannella pahoinvoinnin kourissa. Mutta lopulta viidentenä päivänä pitäisi olla vihdoin maata näkyvissä ja tuolloin tulemme ankkuroitumaan Cartagenan vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevaan satamaan. Cartagenassa minulla tuleekin sitten seuraavan kerran olemaan wifi-yhteydet saatavilla, joten viimeistään sitten pääsen päivittämään Instagram Storyjani tuolta venematkalta!

Mutta nyt lähden vielä hamstraamaan viime hetken hankinnat venereissulle aina hyttysmyrkyistä jättikokoisiin jätesäkkeihin (kaikki matkakamat täytyy pakata niihin, koska kröhöm, vettä voi kuulema tulla paattiin välillä sisään) sekä tietysti myös viinit uuden vuoden juhlintoihin (tästäkin kapu muistutti, ja nyt olen ihan paniikissa kun aiemmin käymässäni mercadossa olivat viinipänikät jo loppuneet, oh no!). Kuullaan siis reaaliaikaisesti sitten seuraavan kerran Cartagenasta ja ihan mahtavaa vuoden vaihtumista kaikille!

Ps. Olen ajastanut varastoon muutamat postaukset tänne blogin puolelle muun muassa yhteenvedon kaikista vuoden 2018 matkoistani sekä joulujuhlinnoistani Bocas del Torosta, joten stay tuned, jos reissujutut kiinnostavat. 🙂

Pps. Postauksen kuvat ovat päiväretkeltäni Santa Catalinasta lähisaarelle – toivon että purjeveneessä ei ole yhtä ruostuneita varusteita mukana. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

1 Comment

  • Susanna
    30.12.2018 at 22:27

    Hyvää uutta vuotta! kuulostaa huikealta reissulta

    Reply

Leave a Reply