Menu
Espanja

Viikonloppu Madridissa – viisi vinkkiä

Vietin pidennetyn viikonlopun Madridissa ja pakko myöntää, että etukäteen en ollut selvittänyt oikeastaan mitään muuta kaupungista kuin vain varannut majoituksen. Olen aiemmin ollut vuosia sitten Madridissa, jolloin tuli kierreltyä kaikkia perusnähtävyyksiä, joten tällä matkalla ajattelin keskittyä enemminkin imemään itseeni madridlaista kaupunkikulttuuria ja kierrellä päämäärättömästi sen pienillä kaduilla. Torstaista sunnuntaihin kestänyt minimatkani olikin varsin onnistunut irtiotto arjesta ja kahdessa kokonaisessa päivässä ehti nähdä vaikka mitä, mutta ennen kaikkea myös nauttia lomasta! Tässä viisi vinkkiäni viikonloppumatkalle Madridiin:

1. Näe kaupunki yläilmoista ilman ruuhkia

Yritän matkoillani aina päästä näkemään kaupungin yläilmoista käsin. Silloin sen koko ja arkitehtuuri tulee mitä parhaiten esiin. Plus kukapa nyt ei kauniita kaupunkimaisemia haluaisi katsella? Madridissa paras paikka tähän on ehdottomasti Almudenan katedraali, ei vähiten sen upeiden näkymien vuoksi, vaan myös ruuhkattomuuden. Kaikki muut turistit kun tuntuivat jonottavan viereiseen Espanjan kuninkaalliseen palatsiin eli Palacio Realiin, eikä katedraalin kupolin porttien auettua klo 10 paikalla ollut lisäkseni kuin pari muuta ihmistä. Toinen hyvä paikka maisemien tiirailuun on Círculo de Bellas Artesin kattoterassi, jossa voi samalla kippistellä vaikka kuplivalla cavalla auringonlaskua ihaillen.

2. Kiertele pienillä kaduilla ja tunnelmoi eri kaupunginosiin

Madridin pienet kapeat kujat houkuttelevat tutustumismatkalle eri kaupunginosiin. Näillä alueilla mukulakivikatuja reunustavat värikkääksi maalatut talot, osassa taloista on katutasolla herttaisia kivijalkamyymälöitä ja pikkukahviloita. Kadunkulmasta kannattaa kääntyä sinne suuntaan mikä näyttää omasta mielestä kivemmalta ja jatkaa päämäärätöntä kävelyä yhä pidemmälle perinteisistä turistialueista. Kauniita kadunpätkiä löytyy eri kaupunginosista, mutta autenttisen palan Madridia löytää Mercado Anton Martinin alapuolelta kulkevilta kaduilta. Erityisesti pikkukatu Calle Buenavista sekä sen kanssa samansuuntaiset kadut tarjoavat kauniita näkymiä, mutta myös muille kaduille kannattaa eksyä ja kulkea yhä pidemmälle länteen päin, aina La Latinan asuinalueelle saakka.

3. Tutustu tapas-kulttuuriin

Mitä olisi Madrid ilman tapas-herkuttelua? Paras paikka päästä maistamaan lukematon määrä eri tapaslajitelmia ovat tietenkin kauppahallit. Halleissa on useita myyntikojuja, joista saa niin erilaisia tapaksia kuin viinejäkin palanpainikkeeksi. Kaunein näistä on ehdottomasti Mercado de San Miguel, jossa saa helposti vietettyä useamman tunnin tapasherkkujen äärellä. Keskellä San Muguelin kauppahallia on pöytiä ja tuoleja, jonne kojuista kerättyjä herkkuja voi istahtaa maistelemaan ajan kanssa. Mercado Anton Martinissa taas voi tapas-nautiskelun lisäksi päästä aistimaan pientä markkinatunnelmaa, sillä myynnissä on laajempi valikoima kaikkea vihanneskojuista ja lihatiskeistä aina kukka- ja kenkäkauppoihin.

4. Tee täsmäisku oikealle ostoskadulle

Useat (lue kaikki) turistit suuntaavat ostoksille hulppean isolle Gran Vialle, josta löytyvät kaikkien ketjuliikkeiden jättiputiikit. Mutta jos haluat shoppailla rauhallisemmissa tunnelmissa ja päästä poikkeamaan myös hieman tuntemattomiin liikkeisiin, valitse silloin Calle de Serrano sekä siltä kääntyvät pikkukadut. Tein itse tälle kadulle täsmäiskun keskellä kiireisintä lauantaipäivää, mutta kadut ammottivat silti tyhjyyttään ja kaupoissa ei tarvinnut sovituskoppeihin jonotella niin kuin Gran Vialla. Calle de Serrano on isoveljeään viihtyisämpi, sillä katua reunustavat houkuttelevien putiikkien ja ravintoloiden lisäksi vehreät puut.

5. Valitse vain muutama nähtävyys ja pysähtele niiden välillä herkuttelemaan

Jos olet ensikertalaisena Madridissa ja nähtävyyksien näkeminen kiinnostaa, voin vinkkinä sanoa, että sen voit tehdä edellä mainitsemieni kohtien 1. – 4. lomassa. Almudenan katedraalin vieressä on kuuluisa El Palacio Real -kuninkaanlinna aarteineen, Mercado de San Miguelilta on kävelymatka Plaza Mayor -aukiolle ja ostoskatu Calle de Serrano alkaa Parque del Retiro -puiston kulmalta, jonka lähistöltä löytyy myös Museo Del Prado. Nähtävyyksien kiertelyn lomassa kannattaa pysähtyä mahdollisimman usein herkuttelemaan pieniin matkan varrelle sattuneisiin kahviloihin ja maistella ainakin suklaassa dipattu churro, jos toinenkin. Eeppinen paikka churrojen nauttimiseen on Chocolatería San Ginés.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Heidi
  14.9.2017 at 09:05

  Oi nyt alkoi tehdä mieli Madridiin! Vaikka muualla Espanjassa olen matkaillut, on Madrid sisämaan kaupunkina jäänyt kokematta. Ensi keralla!

  Reply
  • Anna-Katri
   1.10.2017 at 20:12

   Madridiin sitten vain lentoja varaamaan! 😀 Tykästyin kyllä itse kovasti kaupunkiin, takaisin on vielä joskus päästävä. 🙂

   Reply
 • Heli / Heli voyage
  17.9.2017 at 17:12

  Ihanan tunnelmallisia kuvia. Nyt tuli kaipuu takaisin Madridiin, jossa vietin muutaman kuukauden työprojektin merkeissä vuosia sitten.
  Nämä vinkit sovellettuna ovat mielestäni avain onnistuneelle viikonloppureissulle mihin tahansa Euroopan suurkaupunkiin. 😉

  Reply
  • Anna-Katri
   1.10.2017 at 20:02

   Madrid oli kyllä mahtava kohde viikonloppumatkalle, suosittelen! <3

   Reply
 • Travelloverin Annika
  19.9.2017 at 14:01

  Tuttuja nurkkia. 🙂 Mercado de San Miguel on ehdoton suosikkini. Voisin lähteä Madridiin vain saadakseni fiilistellä kauppahallissa. Madrid on kiva juuri pitkän viikonlopun viettoon. Vielä jos sää on miellyttävä, on ihanaa istuskella ulkona aukioilla (ja ottaa vaikka lasillinen).

  Reply
  • Anna-Katri
   1.10.2017 at 19:54

   Nuo kauppahallit olivat kyllä melkein paras paikka päästä maistelemaan Espanjan herkkuja! Samalla tosia sosiaalisia paikkoja!

   Reply

Leave a Reply