Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

10 kuukautta matkalla

Siinä se sitten oli. Kymmenen kuukauden maailmanympärimatka. Haikein mielin olen jo palannut kotiin, ja vaikka matkassa kokonaisuudessa on vielä paljon muisteltavaa, palataan kuitenkin hetkeksi viimeisen matkakuukauden tunnelmiin tutun yhteenvedon muodossa:

1. Missä olenkaan matkaillut

Viimeiset viisi viikkoa olin Balilla, jossa vietin aikaa vain kahdessa eri paikassa – Canggussa ja Ubudissa pienen piipahduksen muodossa. Ennen Suomeen paluuta olin vielä yhden yön Bangkokissa.

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

No Balihan on tehnyt minuun jo aiemmin lähtemättömän vaikutuksen, mikä oli myös syy, miksi sinne palasin. 🙂

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Matkan loppuminen. Vaikka kuinka yritin karistaa ajatukset mielestäni, nousi paluu Suomeen vähän väliä mieleen, mitä lähemmäs viimeisiä päiviä mentiin. Lisäksi ärsytti joidenkin ihmisten kännykän käyttötaito. Miksi hitossa viesteihin ei voi vastata, jos ne on kerta kuitenkin lukenut…

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Mustat flipflopit, farkkushortsit ja muutamat mustat topit. Bikinit tietty myös sekä alla oleva surffiasu!

5. Suosikkiruuat/-juomat

Mikään ei voita kunnolla tehtyä ja maustettua Nasi Gorenjia. Lisäksi Balilla kului niin smoothie bowleja, avocado-leipiä ja heh, Pintangia.

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Ehkä mikään yksittäinen hetki ei nouse ylitse muiden, mutta varmasti muistan vielä pitkään uudet ja vanhat ystävät, sekä heidän kanssa vietetyt hetket Balilla.

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

En oikeastaan mitään. Toki muutamat asiat olisin voinut tehdä toisin, mutta koska en halua tuhlata elämääni katuen vaan ennemminkin eläen hetkessä, niin enpä oikeastaan muuttaisi menneeltä kuukaudelta mitään koettua.

8. Mitä olen oppinut

Olen ainakin yrittänyt opetella olemaan itselleni armollisempi. Siirtää syrjään stressaamisen ja suunnitelmallisuuden sekä yrittää elää enemmän juuri siinä hetkessä ja ottaa siitä kaikki irti. Välillä tässä onnistuin, välillä en niinkään. Lisäksi opin palailemaan takaisin deittailun makuun… 😀

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Matkalta odotan kauhun sekaisin tuntein kotiinpaluuta. Sitä kaikkea mitä arki tuo tullessaan ja miten oikein sopeudun takaisin Suomeen.

10. Minkä vinkin haluan antaa muille

Olen varmasti toitottanut tätä lähes jokaisessa yhteenvedossa, mutta sanon sen nyt vielä kerran kuitenkin: Lähtekää ihmeessä toteuttamaan niitä omia matkaunelmia, oli ne sitten pienempiä reissuja tai isompia irtiottoja! Matkailu on ihan mieletön voimavara ja lisä elämään, se antaa niin paljon ei pelkästään kokemusten vaan myös henkisen kasvamisen muodossa. Eläkää ja nauttikaa, elämä on tässä ja nyt! ♥

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • Terhi | VAGABONDA
  10.8.2017 at 23:00

  Kyllä, jokaisen pitäisi lähteä toteuttamaan omia matkaunelmiaan, jos vaan veri vetää maailmalle! Matkustaminen on parasta, mitä rahalla voi tehdä, sillä se todellakin antaa niin paljon. Itse olen aloittanut juuri määrittelemättömän mittaisen reissun, joka jo muutamassa päivässä on antanut elämyksiä vähintäänkin kuukauden edestä kotona – ja lisää vain on luvassa!
  Tsemppiä Suomeen sopeutumiseen!

  Reply
  • Anna-Katri
   17.8.2017 at 21:23

   Olet niin oikeassa!!! Elämä on tässä ja nyt, joten miksi sitä ei pyrkisi tekemään sellaiseksi kuin todella haluaa. Vaikka matkojen eteen saattaakin joutua näkemään vaivaa, ovat ne jokaisen hetken arvoisia. Ja ihanaa reissua teille, tulee olemaan varmasti huikea matka!

   Reply
 • Dibi
  11.8.2017 at 12:29

  Toiset on luotuja kulkemaan….matkailu avartaa jos sitä kaipaa.
  En sanoisi jokaisen tarvitsevan tällaista irtiottoa, mutta joillekin se sopii.
  Elämä tarjoaa parhaintaan, niin kuin pahintaankin siellä missä elämme, asumme, vaikutamme…ylipäätään kuljemme.
  Tässä arvomaailmassa on tietyillä asioilla oikeus ohittaa liika vapaa-aika.
  Suomi on hyvä paikka asua sekä elää ainakin vielä ja sen huomaavat maailmalta palaajat.

  Reply
  • Anna-Katri
   17.8.2017 at 21:20

   Niin se taitaa olla, että osalle riittää lyhyemmätkin matkat, ja osa ei saa tarpeekseen edes pidempien irtiottojen jälkeen. Tärkeää onkin varmasti kuunnella itseään ja yrittää toteuttaa elämäänsä juuri sillä tavoin mikä tuntuu oikealta. Kiitos kauniista kommentistasi!

   Reply
 • Reissaaminen jättää nälän 🙂 Onneksi nykyään lentojen hintojen aleneminen mahdollistaa monelle matkaan lähdön 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   17.8.2017 at 20:47

   Onneksi nykyisin pääsee reissaamaan helposti ja vieläpä suhteellisen edullisesti varsinkin jos kyttäilee lentotarjouksia tai äkkilähtöjä. 🙂 Terveisin nimimerkki, kyseisillä sivuilla parhaillaankin hengaileva.

   Reply
 • sarrrri | La Vida Loca 2.0
  19.8.2017 at 22:42

  Ihan kamalaa, että tuo matkasi on jo ohi – muistan nimittäin kuin eilisen, kun kerroit siitä jossakin matkabloggaajien illlassa mukamas ihan hetki sitten. Minulla on samanlainen matka haaveissa jossakin vaiheessa, mutta myös monta muuta matkaunelmaa toteutettavaksi sitä ennen. Ollapa miljonääri!

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:10

   No älä, matka meni kyllä aivan liian nopeasti! Ja ei kun vain nyt niitä matkahaaveita suunnittelemaan ja toteuttamaan, ei siihen välttämättä tarvitse miljonääri olla, että pystyy maailmaa kiertämään – kaikki on kiinni suunnittelusta! 🙂

   Reply
 • Jopomies
  26.8.2017 at 10:15

  Sinä Balista tykänneenä. Lähden viiskymppisiäni viettämään Balille Benoaan ja Sanuriin sinkkumihenä Lokakuussa.
  Itse reisussa ollut paljon ja yksi vuosi YK-joukoissa. Taisi tuo vuosi piristää matkavarvasta?
  Kotona kaatuu aina seinät, kun loma kohtaa. Aina reisussa, kun loma kohtaa. Näin vanhetessa, ehkä hillitymmin.
  Onko vinkkejä Balin reissuun?
  Paikkana Ibis Benoa ja Puri Santrian, Sanur.
  Kutalla kerkiää sit bilettään!.
  Hyvä blogi!!! Hitsi mitä kuvia!!
  JL

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 13:16

   Vinkkinä Balille sanoisin, että kannattaa ehdototmasti käydä myös reissulla maaseudulla. Ne riisipeltomaisemat vaikkapa Ubudin lähellä on ihan todella kauniita! Majapaikasta pystyy helposti järjestämään vaikka päiväretken jos toisenkin, ja jos rohkeutta riittää suosittelen perinteisen autokyydin sijaan skootteri-retkeä. Itse en lähtisi pidämmällä pätkällä skootterin rattiin mutta paikallisen ajamana pääsee takapenkiltä ihailemaan maisemia ihan eri tavalla. Ja jos ruokapuoli kiinnostaa, niin kokkauskurssi voisi myös olla hauska!
   Ja Kutalla bilettämisen lisäksi suosittelen ehdottomasti kokeilemaan surffaamista! Aalloilla heiluu kaiken ikäistä vauvasta vaariin, ja jokaisella näyttää olevan hauskaa, joten todellakin kokeilemisen arvoinen.
   Mukavaa tulevaa reissua sinulle!

   Reply

Leave a Reply