Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

2 kuukautta matkalla

Afrikan nettiyhteydet ovat olleet sitä luokkaa, että tämä koostepostaus tulee nyt auttamatta viiveellä, mutta minkäs teet. Tosiaan 2.12. tuli täyteen kokonaiset 2 kuukautta mailmanympärimatkalla oloa. Vaikkakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että olisin ollut matkalla paljon kauemminkin, niin paljon kaikkea uutta olen nähnyt ja kokenut viimeisen kuukauden aikana overland seikkailullani läpi Afrikan. Vieläkin joinakin päivinä saatan säpsähtää siihen epätodelliseen tunteeseen, ettei minun tarvitsekaan vielä lähteä kotiin. Ei vielä Afrikan valloituksen jälkeen, eikä vielä useaan kuukauteen, sillä jäljellä on vielä 8 kokonaista kuukautta. Tämän toisen kuukauden aikana matkalla olo itsessään on kuitenkin joinakin päivinä tuntunut uuvuttavalta, vaikka  kokonaisfiilis on kuitenkin ollut varsin innostunut kaikesta uudesta. Ehkä tässä vaiheessa onkin alkanut kaiken suorittamisen jälkeen hieman myös löysäilemään – kaikkea ei ole pakko, eikä voikaan, nähdä ja tehdä.

Mutta tässä siis vastaukseni 10 kysymykseen, jotka toistan aina kuukausittain. Jos haluatte lisätä mukaan uusia kysymyksiä, niin heittäkää niitä ihmeessä tulemaan kommenttiboksiin!

1. Missä olenkaan matkaillut

Aloitin overland seikkailuni Etelä-Afrikan Cape Townista, josta matka kulki läpi Namibian hiekkadyynien kohti Botswanan suistoalueita, sieltä edelleen Sambian ja Zimbabwen puolelle, jatkuen Malawin järvimaisemiin, piipahtaen Sansibarin paratiisirannoilla ja lopulta päättyen safariseikkailuihin Tansaniassa. Viimeisenä määränpäänä tällä huimalla seikkailulla oli vielä Kenian Nairobi, josta matkani jatkui uuteen maanosaan 9.12. eli hieman mentiin 2 kuukauden yli tällä reissulla.

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

Namibian hiekkadyynit ehdottomasti, aivan erityinen paikka. Sen lisäksi Zimbabwen puoli Victorian vesiputouksista teki vaikutuksen. Myös Okavango Delta Botswanassa oli jotain minkä näkemistä olin odottanut jo pitkään, eikä se tuottanut pettymystä. Lisäksi Sansibar oli parempi kuin osasin odottaa.

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Muutamat sairasteluni ehdottomasti, ne veivät energiaa ja saivat olon ärtyneeksi. Hitaat nettiyhteydet – mieluummin olen vaikka ilman!

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Mustat juoksushortsit, flip flopit, urheilutopit. Pinkki saronki. Kaikki kevyt, sillä täällä on ollut lähes koko matkan ajan 30-40 asteen helle!

5. Suosikkiruuat/-juomat

Biltong, eli kuivatut lihasuikaleet chilimaustettuna kiitos! Muuten matkaeväänä tuoreet avokadot, riisikakut ja juustot silloin kun niitä on ollut saatavilla. Beef Samosa edelleen. Ja leirinuotiolla nautitut useammat illalliset, joista kuitenkin ehkä Shepherd’s Pie on ollut eniten mieleeni – ei tosin kovin paikallista, mutta silti!

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Kuumailmapallolento Serengetissä! Vaellus hiekkadyynillä Namibiassa. Treffit Etoshan luonnonpuistossa. Kanoottiretki Okavangon Deltalla. Beach Partyt Sansibarilla.

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

Muutamat kinastelut matkaystävien kanssa – mutta mitä voi odottaa, kun 20 tuntematonta ihmistä laitetaan telttailemaan Afrikan ääriolosuhteisiin kuudeksi viikoksi?

8. Mitä olen oppinut

Olen yrittänyt oppia nauttimaan enemmän hetkessä elämisestä, nimittäin helposti tällaisella seikkailumatkalla tapahtuu kokoajan niin paljon, että unohtaa välillä pysähtyä kokemaan juuri sen hetken joka on käsillä. Olen myös oppinut itsestäni ja omista tuntemuksistani uusia asioita.

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Vaikka haikein mielin hyvästelinkin Afrikan ja matkaystäväni tällä seikkailulla, odotan innolla uutta seikkailua Etelä-Amerikassa. Erityisesti odotan Bolivian suola-aavikkoa ja risteilyä Etelä-Mantereelle, mutta samalla tavoin myös Buonos Airesissa asuvan ystäväni näkemistä sitten Cape Townissa tapaamisemme!

10. Minkä vinkin haluan antaa muille

Afrikka on ehdottomasti kokemisen arvoinen maanosa, jokaisesta maasta löytyy niin monia eri puolia. Älä aikaile, mene nyt! Vuosi vuodelta matkailutarjonta tuntuu vain parantuvan, ja on vain ajan kysymys milloin suosituimmat paikat ovat suurempien turistimassojen kansoittamat.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • Melissa
  15.12.2016 at 19:46

  Apua, matka Afrikkaan on ollut haaveissa ties kuinka pitkään, ja tämä nyt ei kyllä ainakaan helpottanut! Aivan ihanalta vaikutti tämä sun Afrikanreissu, täytyy kyllä nyt tosiaan varmaan itsekin ruveta vakavasti harkitsemaan…

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:58

   No nyt ei kun vain sitten Afrikan reissua suunnittelemaan! <3 Varoituksen sanana vain se, että Afrikkaan saattaa ensimmäisen reissun jälkeen ihastua niin pysyvästi, että sinne haluaa aina uudelleen ja uudelleen... 🙂

   Reply
 • Inka
  17.12.2016 at 11:16

  Tämmöisiä koosteita on kyllä kiva lukea! Ja vitsi minkä elämyksen äärellä mää siellä oot, ihan uskomatonta. Varsinkin tuo kuumailmapallolento kuulostaa niin mahtavalta.

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:55

   Näin ajattelinkin, kun aloitin tätä kuukausittaista postaussarjaa tekemään, että jonkinlainen yhteenveto voisi aina kuukausittain olla paikallaan. 🙂 Ja näin jälkikäteen katsottuna on kyllä ollut upeita kokemuksia Afrikassa – sitä helposti jo keskittyy aina seuraavaan uuteen paikkaan, ja nämä vanhat kokemukset jäävät mielessä hieman taka-alalle. Onkin hyvä näitä itsekin katsoa jälkikäteen, että mitä on tullutkaan tehtyä. 🙂

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  17.12.2016 at 17:03

  Yhdyn edellisiin, ainutlaatuisia juttuja oot kokenut niin lyhyessä ajassa, ja niin paljon vielä edessä. 🙂 Oli ihan pakko antaa Blogger Recognition Award sun blogille http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/12/17/pollamystyneet-terkut-helsingista-ja-blogitunnustuksia/

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:52

   Oi kiitos paljon tunnustuksesta! <3

   Reply
 • Susanna
  18.12.2016 at 00:15

  Huikeita kokemuksia!
  joo levätä kannattaa, muuten on vaikeampi jaksaa. Hyvin nukutut yöt ja tarpeeksi nukkumisaikaa niin jaksaa jo pitkälle

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:51

   Kyllä nämä takana olevat reissukuukaudet ovat olleet aikamoisia – hankala näin jälkikäteen uskoa, että ne on olleet totta. 🙂

   Reply

Leave a Reply