Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

7 kuukautta matkalla

Ja niin ensimmäinen kuukausi Kaakkois-Aasiassa on polkaistu käyntiin! Kuten aiemmin kerroinkin suuntasin maailmanympärimatkalle ilman suunnitelmia Kaakkois-Aasian varalle, mutta niin vain nyt matkalla ollessa suunnitelmat ovat alkaneet hioutumaan kunnolliseksi matkaohjelmaksi. Ensimmäinen kuukausi täällä oli kuitenkin pyhitetty entistä enemmän pelkälle joutenololle ja pysähtymiselle, onhan tässä yli puolen vuoden aikana tullut reissattua aikalailla paikasta toiseen! Tässä siis kuukausittainen katsaus menneeseen kuukauteen:

1. Missä olenkaan matkaillut

Huhtikuun alussa matkasin Itä-Timoriin, jossa vietin aikaa pääsaaren lisäksi pienellä Atauron saarella. Itä-Timorista matka jatkui reiluksi 3 viikoksi Balille, jossa rentouduin Ubudin riisipeltojen laidoilla, vietin surffielämää Canggussa ja loikoilin Gili Airin saaren rannoilla. Kuun lopussa piipahdin parin päivän visiitillä Bruneissa ennen Filippiineille suuntaamista.

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

Oi, ehdottomasti Bali! Etukäteen minulla ei ollut oikein mitään ennakko-odotuksia tai -oletuksia maan suhteen, sillä olenhan Balilla vuosia sitten jo käynyt eikä se silloin tehnyt mitenkään lähtemätöntä vaikutusta. Mutta tällä kertaa Bali näytti kyllä parastaan niin Ubudin rauhoittavien joogapaikkojen ja riisipeltojen muodossa kuin Canggun surffirantojen ja mukaansa tempaavan iltaelämän kautta. Balille voisin ehdottomasti palata vaikka samantien takaisin, samoihin paikkoihin ja tunnelmiin. 🙂 Sen sijaan Gilin saarien Air ei sykähdyttänyt.

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Hmm, sanotaan ensin se helpoin – pelaaminen käteisen kanssa ja ikuinen nostopaikkojen metsästäminen on silloin tällöin ärsyttänyt. Totuus kuitenkin on, että vielä enemmän ärsytti hyvästien sanominen eräälle ihmisille ja matkan jatkaminen yksin…

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Flipflopit, ne ovat olleet käytössä aamusta iltaan jopa niin paljon etten enää huomaa niiden olemassa oloa jaloissa. 😀 Myös bikinit ja rantamekot ovat tässä kuussa olleet käytössä. Niin ja ne kulahtaneet farkkushortsit, jotka pakkasin jo Suomesta lähtiessäni rinkkaan!

5. Suosikkiruuat/-juomat

Nasi Gorenjia on tullut kyllä syötyä ehdottomasti eniten, joten varmaan täytyy sanoa se suosikiksi vaikkei nyt välttämättä mikään kulinarinen herkku olekaan – mutta helppoa ja halpaa! Juomista Pintang, vaikken oluen ystävä olekaan. 😀

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Balin pimenevät yöt ja tähtitaivaan, yölliset skootteriretket, rantaravintolassa kynttilänvalossa nautitun (pahanmakuisen) viinilasillisen. Sen tunteen, kun ei haluaisi hetken loppuvan koskaan. Surffiystävien kanssa vietetyt päivät niin aalloilla kuin surffitalossa.

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

Apua, tähän en kyllä ehkä osaa vastata mitään? Ehkä se vain kertoo että tässä kuussa ei tainnut sattua mitään minkä haluaisi unohtaa, päinvastoin – luulen, että kaikki kokemukset, ne vähän huonommatkin, ovat tässä kuussa vain kasvattaneet ja ohjanneet oikeaan suuntaan.

8. Mitä olen oppinut

Olen oppinut kuuntelemaan enemmän tunteitani ja olemaan varmempi niiden suhteen. Sekä myös luottamaan siihen, että asiat kyllä menevät niin kuin ne on tarkoitettu.

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Eniten odotan seikkailuja Filippiineillä, sillä saan sinne mukaan ystäväni Suomesta! Ja toisena odottamani asian taidan jättää vielä vain itseni tietoon…

10. Minkä vinkin haluan antaa muille

Koskaan ei tiedä mitä matkalla, tai elämässä ylipäätään tulee vastaan. Kannattaa vain luottaa siihen, että kaikki kyllä menee hyvin ja lähteä rohkeasti matkaan yksin – silloin yleensä on paljon avoimempi uusille kokemuksille ja kohtaamisille. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • Nanna
  8.5.2017 at 17:37

  Joku ihana matkaihastus? 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   14.5.2017 at 06:48

   Ehkä pientä sellaista on saattanut olla ilmassa 😉

   Reply
 • Paula
  9.5.2017 at 10:33

  Olet selvästi rakastunut johonkin! ?

  Reply
  • Anna-Katri
   14.5.2017 at 06:47

   Nooh, eipäs nyt mennä asioiden edelle 😉

   Reply
 • Oot kyllä niin mun idoli, kun oot lähtenyt noin pitkälle matkalle yksin! Mulla se ei varmaan olisi uskalluksesta kiinni, mutta jotenkin en viihdy niin hyvin pelkästään itseni kanssa. Toisaalta, yksin tutustuisi varmasti miljoona kertaa paremmin tuntemattomiin kuin omassa porukassa.
  Oi mikä ikävä tulee Balille, oon niin menettänyt pienen palasen sinne sydämestäni ja sulla on aivan ihania kuvia sieltä! Ja Filippiinit, jään innolla oottaa sitä!

  Reply
  • Anna-Katri
   14.5.2017 at 06:46

   Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Suosittelen ehdottomasti lähtemään yksin reissuun, alkuun vaikka ihan lyhyelle matkalle niin pääsee vähän testailemaan onko se oma juttu. Ja hostellien dormeissa yöpyessä tapaa takuulla muita samanhenkisiä reissaajia, joten kauaa ei tarvitse yksin usein olla. 🙂
   Bali on kyllä aivan mahtava paikka, pakko päästä sinne takaisin!

   Reply
 • Lia
  10.5.2017 at 17:33

  Ihanaa, haistelenko ilmassa ihastumista? 🙂
  Sellainen matkavinkki Manilaan, että varsinkin taksilla siirtymisiin kannattaa varata paljon aikaa. Ruuhkat ovat ihan järkyttäviä.

  Reply
  • Anna-Katri
   14.5.2017 at 06:44

   Hehhe, ehkä jotain sen tapaista. 🙂 Ja joo, Manilassa ei onneksi ole tarkoitus viettää muuten aikaa kuin lentokentällä.

   Reply
 • J
  10.5.2017 at 19:04

  Ainakin tämän postauksen kommenttiboksin Nimi- ja mailikentässä näkyy minulla edellisen kommentoijan tiedot (LIA)… Jätän itse nyt keksityt tiedot, kun en halua, että omani ovat muille näkyvissä. 😀 Joku bugi?

  Reply
  • Anna-Katri
   14.5.2017 at 06:43

   Onpas outoa! Yritän katsoa, onko ongelmaa vielä ja mitä sille voisi tehdä. Kiitos että kerroit!

   Reply

Leave a Reply