Menu
Como / Italia

Bellagio – hurmaava pikkukylä Como-järvellä

bellagio bellagio bellagio bellagio bellagio bellagio bellagio Kävelen ylöspäin pitkin pienistä luonnonkivistä rakennettua mukulakivikujaa, jonka kapean käytävän varjossa heinäkuun keskipäivän aurinkokaan ei tunnu tukalan kuumalta. Muutaman askeleen jälkeen pääni yläpuolelta alkaa sataa pieniä punaisia pelargonian terälehtiä, ja kun katson ylöspäin, näen italialaisen nutturapäisen mummon hoitavan hellästi parvekkeen reunalla olevia kukkaistutuksiaan.

Siellä täällä kapealla kujalla on muitakin parvekkeita erivärisissä kukkaloistoissaan, köynnökset rönsyilevät pitkin rakennusten seinämiä ja rentoja kukkaistutuksia ruukuissaan on ripoteltu sinne tänne kujan reunamia. Portaiden yläosassa käännähdän ympäri ja nähdessäni rakennusten välistä pilkehtivän turkoosin järven ja sen takana kohoavat vuorten seinämät, huokaisen ihastuksesta. Paikka on yhtä kaunis, mitä se oli viisi vuotta sitten täällä ensimmäisen kerran vieraillessani, ja näytti siltä, ettei eteenpäin menneet vuodet olleet muuttaneet kylää ollenkaan. Hetken verran tunsin, että olisin palannut takaisin viiden vuoden takaiseen hetkeen, kun seisoin täsmälleen samalla paikalla Bellagion kylän keskellä.

bellagiobellagiobellagio bellagio bellagio bellagio bellagio Bellagio on Como-järven rannalla sijaitseva suloinen pikkukylä, joka kasvavista turistimääristään huolimatta tarjoaa edelleenkin aitoa italialaista tunnelmaa kuvaakin kauniimmilla postikorttimaisemilla varustettuna. Niemen kärjessä olevaa kylää ympäröi Como-järvi, jonka vihreänturkoosina kimmeltävässä vedessä upeat jahdit, kevyet purjeveneet ja jo aikansa nähneet paatit kyydittävät sulassa sovussa lomailijoita Como-järven rantamille. Huvilatyyliset rakennukset kukkaistutuksineen reunustavat kapeita kujia, joista suurin osa on tarkoitettu vain jalkaisin valloitettaviksi. Kujien varrelta löytyy niin peri-italialaista ruokaa tarjoavia tunnelmallisia ravintoloita, houkuttelevia herkkukauppoja kuin rentoja viinibaarejakin, joissa pääsee kaikilla aisteilla nauttimaan italialaisesta elämäntavasta.

bellagiobellagiobellagio bellagiobellagio bellagio bellagioRavintoloihin pöytävarauksia ei välttämättä tarvita, sillä jos suosikkiravintolassa ei ole vielä vapaata pöytää, voi viinilasilliselle istahtaa ihan vain ravintolan eteen pikkuportaille jalkapalloa katsomaan – italialainen rento elämänasenne heijastuu myös turisteihin täällä. Ja miksipä ei, Bellagiossa, jos missä, alkaa matkallaan salaa haaveilla muuttuvansa italialaiseksi, jotta tästä kaikesta voisi nauttia joka päivä.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Anne M.
  26.6.2015 at 15:57

  Veneton alueella, Gardalla ja sen ympäristössä pari kertaa automatkailulla olleena, olisi ollut ihana lukea vielä parit vinkit hyvistä ruokapaikoista tai majoitusvaihtoehdoista. Como-järvellä ollaan käyty kääntymässä autoajelun lomassa; siis vain kääntymässä. Onko siis tulossa jotain juttua vielä Comosta enemmän? Jos järven kiertää, minne kannattaa päänsä kallistaa yöksi ja missä vatsansa täyttää tai kahvihampaan kolotuksen kuitata? Sitä jään odottelemaan ; )

  Reply
  • Anna-Katri
   27.6.2015 at 19:11

   Hei Anne, ja kiitos vinkkitoiveistasi! Comosta olen kirjoittelemassa ainakin vielä Bellagioon matkaamisesta sekä sen yhdestä hyväksi havaitsemastani hotellista. Kurkistan vielä, saisinko myös ravintolavinkkejäkin kehiin – olen itse yleensä matkoilla sellainen, että suuntaan syömään ensimmäiseen kivannäköiseen paikkaan, enkä yleensä paina paikkoja kovin tarkasti mieleeni. Comolla en ole muissa kylissä käynyt kuin Bellagiossa kaksi kertaa ja Tremezzossa häävieraana, joten muista paikoista en valitettavasti osaa sanoa muuta kuin että maisemat Como-järven ympärillä ovat joka suunnalta katsottuna aivan huikeat.

   Reply

Leave a Reply