Menu
Como / Italia

Hotelli Bellagion parhaimmalla paikalla

bellagio bellagio bellagio bellagio bellagio

Milanon lentokentältä hyppäsin ystävieni kanssa kentällä meitä vastassa olleen autokuljettajan kyytiin ja hurautimme reilussa parissa tunnissa läpi kauniiden vuoristomaisemien kohti turkoosina kimmeltäviä Como-järven rantoja ja sieltä löysimme tiemme vielä pienen niemen kärjessä olevana pieneen Bellagion kylään. Kesäkaudella Bellagio on suosittu turistikohde, josta syystä pienen kylän muutamat hotellit ovat lähes poikkeuksetta täyteen bookattuja, jonka katkerasti havaitsin vasta siinä vaiheessa, kun yritin varauksia kolmen hengen seurueellemme tehdä. Hotellivarausjärjestelmät eivät tuottaneet tulosta, mutta onnistuin Tripadvisorin avustuksella paikallistamaan kylästä kauniin hotellin ja kun kontaktoin hotellia suoraan, sain ilokseni vastauksen – heiltä löytyi hulppea huone kolmelle hengelle kahdella erillisellä huoneella, ranskalaisella parvekkeella sekä kauniilla järvi- ja kaupunkimaisemilla varustettuna.

bellagio bellagio bellagiobellagiobellagiobellagio

Kun kuski jätti meidän Hotel Metropolen eteen, huomasin heti hotellin sijaitsevan yhdellä Bellagion parhaimmista paikoista. Hotelli oli rakennettu aivan järven rantaan, jolloin upeista maisemista pääsi nauttimaan esteettömästi niin järven puoleisista hotellihuoneista kuin hotellin alakerran ravintolasta. Aamiaista saattoikin kiireettömästi nauttia hotellin ravintolan terassilla punaisten pelargonioiden katveessa auringon noustessa järven takana olevien vuorikumpujen välistä. Ravintola toimi myös mitä parhaimpana lounasvaihtoehtona Bellagion rantaravintoloille kuin välipalapaikkana helteisenä päivänä, minkä lisäksi ravintola osoittautui olevan mitä kaunein illallisravintola auringonlaskun jälkeen. Yllätykseksemme pääsimme myös nauttimaan illallisen yhteydessä upeasta ilotulituksesta hotellin vastarannalta.

bellagio bellagio bellagio bellagio bellagio

Vaikka Bellagiossa päivälämpötilat nousevat keskikesällä 30 asteen paremmalle puolelle, ei tästä pienestä kylästä löydy juurikaan vilvoittelupaikkoja rannalta. Hotel Metropole pääsikin yllättämään iloisesti upealla kattoterassillaan, jossa saattoi nauttia niin auringosta kuin Como-järven häkellyttävistä maisemista. Kun kuumuus alkoi käydä liian tukalaksi, pystyi hissillä laskeutumaan suoraan kadun varressa sijaitsevaan Gelato-paikkaan tai sitten viilentelemään varjon puolelta löytyvään hotellihuoneeseemme, josta oli mitä mainiointa seurata illalla Bellagion päärantakadun elämää ja illallisravintoloiden täyttymistä.

Albergo Metropole Bellagio
P.zza Mazzini, 1
22021 Bellagio (Co) ITALY
Puh.: +39 031 950409
Email: info@albergometropole.it[/tab]

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • Susanna
  22.8.2015 at 20:26

  Hieno kohde!
  eikö lähettyvillä näkynyt rantoja? luulisi että edes jokin ranta olisi ollut?
  Pohjois-Italiassa ja Roomassa on kyllä se hieman harmittava asia että joskus rannoille meno maksaa, täytyy maksaa sisäänpääsymaksy ja maksu vaihtokopista/säilytyskaapista. Ilmaisia rantojakin on mutta ne ovat yleensä kivirantoja ja vaikeasti löydettävissä. Onneksi kumminkin etelä-Italiassa on vielä ilmaisia rantoja 🙂 eikä tarvitse maksaa mitään mistään jos ei halua, vaikka tietysti rantavarjot ja tuolit maksaa jos ne haluaa ottaa. Espanjassa sen sijaan on todella vähän luontoa rannoilla, jossain uutisessa joskus lukikin että rannoilta on raivattu luonto pois että on saatu ns. tyypillisiä turistihiekkarantoja aikaan. Ilmeisesti myös Kreikansaaret olisivat todella hyviä rantakohteita, siellä kun aurinkoa riittää ja ilmaisia rantoja on ja löytyy myös vihreitä saaria

  Reply
  • Anna-Katri
   2.9.2015 at 06:49

   Bellagio on kyllä aivan ihana kohde – olen siellä kaksi kertaa vieraillut, ja molemmilla kerroilla ihastunut kaupunkiin aivan täydellisesti. Rantoja siellä ei kyllä ole, tai siis on kyllä rantakaistaleita, mutta ne ovat enemmän vain veneitä varten eikä niinkään rannalla löhöilyyn. Como-järvellä ei muutenkaan taida olla kovin paljoa varsinaisia rantoja, vaan aurinkoa voi ottaa juurikin hotellien kattoterasseilla tai uima-altailla. Yhden hienostohotellin eteen oli vedenpäälle rakennettu upea uima-allas auringonottopaikkoineen.
   Ja kieltämättä tuo on sääli, että turismin myötä kauniit rannat usein muuttuvat luonnontilastaan hyvin erilaisiksi lomapaikoiksi rantavarjoineen. Mutta onneksi vielä (ja toivottavasti myös tulevaisuudessa) kauniita rantoja riittää useammassa maassa. 🙂 Kreikan saarille olisi kyllä ihana jossakin vaiheessa päästä – olen aina huokaillut niille kauniille maisemille!

   Reply
 • Merja Markkula
  29.8.2015 at 17:47

  Hei, tulin juuri eilen 28.08.2015 Bellagiosta, Como järveltä. Siellä ei todellakaan ole ns. rantoja, siis auringonottoon ja uimiseen. Como järvessä ei juurikaan uida. Bellagion takana Leccon puoleisella Comolla on kyllä kivirantoja, joissa näkyy auringonottajia. Joillakin hotelleilla ja villoilla on uima-altaat, kuten meilläkin Borgo Le Terazze residence & resortissa Bellagiossa. Edellämainittua voin todella lämpimästi suositella.

  Reply
  • Anna-Katri
   2.9.2015 at 06:50

   Sinulla on varmasti ollut ihana matka – noissa maisemissa kyllä kelpaa lomailla, ja hotellinne kuulostaa juuri täydelliseltä Como-järven kesästä nauttimiseen!

   Reply
 • Merja Markkula
  7.9.2015 at 15:42

  Como-järvi täytti kyllä odotukset. Ihanat henkeäsalpaavat maisemat, kauneinta mitä tiedän. Veneen kyydissä ei tarvinnut pelätä niin paljon kuin autolla ajettaessa kiemuraista ja jyrkkiä vuoristoteitä. Täydellistä.

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:16

   Como-järven parasta antia on ehdottomasti kauniit järvimaisemat, joista veneillessä pääsee kyllä nauttimaan parhaiten. 🙂

   Reply
 • Jonnna
  18.6.2019 at 21:35

  Hei, mitä kautta hommasitte kyydin hotellille??

  Reply

Leave a Reply