Menu
Como / Italia

Italia – Kuinka päästä Bellagioon?

bellagiobellagioEnsimmäisellä kerran vierailin Bellagiossa Euroopan roadtripilläni. Matka Italian puoleisilta Alpeilta kohti Como-järveä oli mitä mieleenpainuvin mutkittelevine serpentiiniteineen, jylhine Alppivuorten rinteineen ja turkoosina kimmeltävine järvimaisemineen. Matkalla saattoi pysähtyä lounaalle italialaisen perheen kotiin pystytettyyn ravintolaan ja majapaikka löytyi aina taatusti pienten kylien Bed&Breakfast-paikoista. Jos jonkun matkan teen joskus uudestaan, olisi se juuri tämä kaunis vuoristotiepätkä Italian puolella. Omalla autolla Bellagioon pääsee siis varsin kätevästi, kunhan vain varautuu mutkitteleviin, kapeisiin ja paikoin ruuhkaisiin teihin. Italialaisesta ajotyylistä puhumattakaan.

bellagiobellagioMutta kuinka päästä Bellagioon, jos omaa autoa ei ole käytössä? Bellagion lähin lentokenttä linnuntietä mitattuna sijaitsee Sveitsissä, Luganossa, mutta Italian Milanon Malpensan lentokenttä on ehkäpä helpoin stoppi kohti Bellagiota suunnatessa. Tietenkin lentokentältä voi vuokrata auton, jos samalla reissulla haluaa piipahtaa myös muuallakin Italiassa kätevästi, mutta ilman autoakin pärjää pienellä etukäteisselvittelyllä. Viime kesänä pääsin vierailemaan toisen kerran Bellagiossa, kun ystäväni meni Como-järven maisemissa naimisiin. Juna- ja bussiyhteyksiä selvitellessäni huomasin matkanteon Milanosta Bellagioon olevan varsinainen suoritus, mutta helppokin vaihtoehto onneksi löytyi. Tässä kolme vaihtoehtoa päästä Milanosta Bellagioon:

bellagiobellagioVaihtoehto 1

1. Milano Malpensa – Saronno tai Milano Cadorna

Malepensa Express lähtee Malpensan lentokenttäterminaalista 1 (saapuvien lentojen aulan alapuolella). Voit matkustaa junalla joko Saronnoon tai Milano Cadornaan (osta liput määränpäänä Como Lago). Juna kulkee noin 30 minuutin välein ja matka Saronnoon kestää 17 min ja Milano Cadornaan 29 minuuttia. Liput maksaa n. 15€.

2. Saronno tai Milano Cadorna – Como

Vaihda junaa Saronnossa tai Milano Cadornassa Comoon kulkevaan junaan. Junia kulkee noin tunnin värein ja matka aika Saronnosta on 39 min ja Milano Cadornasta n. 50 min. Kuten huomaat, on Saronnon kautta matka-aika lyhyempi sekä junaosuudella 1 että 2.

3. Como – Bellagio

Comosta helpoin ja halvin tapa päästä Bellagioon on ottaa bussi juna-aseman ulkopuolelta (käytä asemalla järven puoleista exitiä ja löydät bussipysäkin ulkoa vasemmalta). Osta liput bussiaseman lipun myynnistä. Busseja kulkee noin 2 tunnin välein ja matka-aika on noin 1 h 10 min. Liput maksavat n. 3 €. Bellagiossa bussipysäkki sijaitsee postiasemalla.

Toinen vaihtoehto on kävellä Comon juna-asemalta venesatamaan (n. 5 min) ja ottaa sieltä lautta Bellagioon. Kantosiipialus kulkee Bellagioon kahden tunnin välein ja matka-aika on n. 45 minuuttia. Lippu maksaa 14,80 €. Perinteisempi venematka taas kestää n. 2 tuntia ja maksaa 10.40 €.

Kolmas vaihtoehto on ottaa Comosta taksi ja päästä kätevästi suoraan hotellille Bellagiossa.

bellagioVaihtoehto 2.

1. Milano Malpensa – Milanon päärautatieasema

Ota autostradale-bussi lentokentältä päärautatieasemalle. Busseja kulkee noin 20 minuutin välein ja matka-aika on n. 1 h. Liput maksaa 10 € ja ne voi ostaa suoraan bussista.

2. Milanon päärautatieasema – Varenna

Vaihda Sondrioon tai Tiranoon kulkevaan junaan ja jää pois Varennassa. Junia kulkee noin 2 h välein ja matka-aika on n 1 h. Liput maksavat n. 6,50 €.

3. Varenna – Bellagio

Varennassa ota juna-aseman ulkopuolelta taksi venelaiturille. Vaihtoehto on myös kävellä tämä n. 15 minuutin matka. Venelaiturilta voit valita joko perinteisen matkustajalautan tai autolautan kohti Bellagiota. Molempien matka-aika on n. 15 minuuttia ja lauttoja kulkee n. 1 h välein. Liput maksavat 4,60 €.

Vaihtoehto 3. (oma valintani)

Varaa etukäteen autokuljetus Milanon Malpensan lentokentältä suoraan Bellagioon (ja tarvittaessa myös paluumatka). Lentokentällä sinua on kuski odottamassa, ja voit taittaa matkan n. 2,5 tunnissa ilmastoidussa autossa ja pysähdellä matkalla halutessasi esim. kauniille näköalapaikoille Como-järven ympärillä.

Kuljetuksen voi varata monien eri toimijoiden kautta, mutta itse käytin Airports-shuttle.com palvelua. Limousine E class transfer Malpensan lentokentältä Bellagioon ja takaisin kustansi 3 henkilölle yhteensä 212 €, eli n. 70 €, mikä oli mielestäni suht edullinen hinta kaikkeen helpputeensa ja nopeuteensa suhteutettuna verrattuna vaihtoehtoihin 1 ja 2.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply