Menu
Islanti

Blue Lagoon – Ensikosketus Islantiin

Matka toteutettu yhteistyössä: Iceland Air

Kun lentokone alkaa lähestymään Islantia, yritän malttamattomana kurkkia ulos ikkunasta. Olen kuullut tästä maasta niin paljon, jopa liikaakin upeita matkatarinoita, että olen hieman alkanut epäilemään niiden paikkaansa pitävyyttä. Voiko tosiaan olla niin, että muka kaikki olisivat tähän matkakohteeseen korviaan myöten rakastuneita? Tuntuu, että olen yksi niitä ainoita, jotka eivät ole Islannissa käyneet, ja näin ollen olen auttamatta jäänyt jostakin suuresta paitsi. Minua on jopa alkanut hävettää, että olen aina vain lykännyt matkaani ja suunnannut ennemmin johonkin trooppiseen paratiisiin kuin tänne pohjoisen karulle saarelle. Mutta nyt pääsisin vihdoinkin omin silmin näkemään, mistä tuo erikoinen saarivaltio onkaan tehty. Lumesta ja jäästä, tulesta ja savusta, geysireistä, tulivuorista. Islanninhevosista, viikingeistä. Mutta mistä muusta?

Lentokentältä hyppäämme matkabloggajaaporukan kanssa minubussiin ja karautamme suoraan Islannin kiistatta kuuluisimmalle nähtävyydelle, Blue Lagoonille. Mitä sitä suotta aika tuhlaamaan, meillä olisi kokonaisuudessaan vain kaksi kokonaista päivää täällä tämän illan lisäksi, joten tästä ajasta tulisi ottaa kaikki irti. Kaiken lisäksi Blue Lagoon on sopivasti Islannin kansainvälisen Keflavikin lentokentän läheisyydessä, joten lennon väsymyksen pääsee samantien dippaamaan pois kehostaan tämän sinisen laguunin luonnon spahan. Blue Lagoonin valtti on siis sen kuumat lähteet, joiden muodostamassa luonnon spassa pääsee pulikoimaan kylmässä ulkoilmassa 37-40 asteisessa vedessä. Lisäksi Blue Lagoonin veden sanotaan nuorentavan ihoa ja kuumien lähteiden höyryjen vaikutusta voi vielä tehostaa levittämällä kasvoille lafuunin valkoista terveysmutaa. Kuumien lähteiden ympärille on rakennettu modernit spa-puitteet uima-allasbaareineen ja saunaosastoineen, mutta silti maisemaan on jätetty sen luonnonmukainen karuus, jota maitomaisen vaaleanturkoosi vesi täydentää.

Joten ei kun vain uimapuku lennosta esiin matkalaukusta ja säntäämään kohti tätä luonnon uima-allasta. Tosin polulla Blue Lagoonin span puolelle en malttanut olla jo pysähtymättä ihastelemaan omituisen näköisiä, mutta omalla karulla tavallaan kauniita maisemia – vaalean turkoosi vesi höyrysi tummanpuhuvien laavakivimurikoiden välissä, luoden maisemasta jollakin hämmentävällä tavalla omalaatuisen maagisen. Näky oli kuin toiselta planeetalta, niin käsittämättömän erikoiselta maisema näytti.

Span puolella kipitin varovaisesti sisätiloista ulos pakkassäähän ja syvälle altaaseen. Lämpimän veden vaikutus pyyhkäisi samantien kroppani läpi ja tunsin rentoutuvani. Turhaan jännitin sitä, että paikka olisi täynnä selfietikulla muita töniviä turistilaumoja tai kuviokelluntaa narun perässä harrastavia kiinalaisia. Vaikka porukkaa paikalla on kuulema kerralla n. 300-500 henkilöä, häviää väkimäärä sulavasti ison altaan höyrypilvien taa. Ruuhkapiikkiä ei pääse syntymään, siitä pitää huolen tarkka automatiikka, jolla turistivirtoja lasketaan ja säännöstellään. Sen turvin paikasta löytyy aina jokaiselle omaa tilaa ja rauhaa rentoutua. Ja ainakin itse pääsin nopeasti siihen seesteiseen olotilaan, joka ei tosiaan ole mikään takuuvarma lopputulos kaikissa spaissa. Tosin veikkaan, että täällä Blue Lagoonissa oman erityislaatuisen leimansa spa-hetken vaikuttavuudelle antavat Islannin luonnonvoimat – ainakin näitä maisemia katsellessa sielu ja mieli lepäsi, ja ihan kuin parin tunnin pulikoinnin jälkeen peilistä olisi katselleet pari vuotta nuorentuneet hymyilevät kasvot.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Nicola
  5.3.2019 at 16:13

  Niin kaunista.! ?
  Itsekkään en ole koskaan Islannissa käynyt, mutta voisin todella hyvin lähteä milloin vain. Jatkoa odotellessa postausten myötä. ?

  Reply
  • Anna-Katri
   10.3.2019 at 06:44

   Islanti on kyllä superkaunis kohde, sellaisella omalla karulla tavallaan! Kunhan kotiudun täältä Intiasta, niin kirjoittelen sitten reissustani kattavemman postauksen. 🙂

   Reply
 • Sofia
  5.3.2019 at 19:10

  Islanti on munkin matkustuslistalla ollut jo pitkään, se vaan kuulostaa ja näyttää niin ihanalta ja upealta paikalta jossa on päästävä käymään edes vaikka kerran elämässä <3!

  Reply
  • Anna-Katri
   10.3.2019 at 06:43

   Islanti on kyllä huikea matkakohde, erityisesti luontomatkailijalle täydellinen kaikkine noine erikoisine maisemineen ja luonnonihmeineen!

   Reply
 • Susanna
  6.3.2019 at 18:50

  Mielenkiintoinen blue lagoon, mutta haisiko siellä rikki? jostain luin joskus

  Reply
  • Anna-Katri
   10.3.2019 at 06:43

   Tuolla Blue Lagoonissa ei ollut kyllä mielestäni mitenkään paljon hajuja, tai ainakin siihen nopeasti tottui jos olikin. Joissakin muissa kohteissa haisi kyllä superpaljon enemmän.

   Reply

Leave a Reply