Menu
Ruotsi

Hejsan Tukholma!

Tukholma

Terveiset sateisesta Tukholmasta! Lensin tänne tänä aamuna vain piipahtaakseni hoitamassa maailmanympärimatkalle tarvitsemaani viisumia, mutta toki tarkoitus oli muutenkin vapaapäivän turvin nauttia Tukholmasta. Toisin kuitenkin kävi. Vettä on tullut melkein koko päivän, ja aamun kaatosade takasi sen, että kastuin hetkessä, kun astuin juna-asemalta ulos, vaikka sateenvarjon alla kuljinkin. Eikä sen jälkeen huvittanut enää poistua kahviloista ulos kylmettymään läpimärkine kenkineni. Mutta pakko mikä pakko. Ensin kymmenen aikoihin kolkuttelin Mosambikin suurlähetystön ovilla ja jätin passin sekä viisumihakemuksen liitteineen sinne, ja sitten taas palasin iltapäivällä takaisin hakemaan valmiin viisumin.

Viisumi täytyi siis tulla Tukholmasta asti hakemaan, sillä toisin kuin monissa muissa Afrikan maissa, Mosambik ei myönnä enää viisumeja rajalla (minkä kyllä uskoisin vaikuttavan negatiivisesti turistien määrään). Toinen pienoinen hidaste viisumin haulle oli kaiken lisäksi se, ettei Suomessa ole Mosambikin suurlähetystöä, vaan lähin lähetystö sijaitsee Tukholmassa. Toki passin olisi voinut heille postitsekin lähettää viisumihakemuksen kera, mutta koska tarvitsen passiani ensiviikolla, en halunnut riskeetata passin takaisin saannin kanssa. Ja koska viisumi on voimassa vain tietyn ajan sen myöntämisestä, en oikein halunnut sitä myöskään aikaisemmin hakea. Taitaa olla näitä matkailijoiden perusongelmia nämä viisumien kanssa säätämiset – onneksi maailmanympärimatkani muihin maihin tarvitsemani viisumit saa hoidettua helpommin kuin tämän.

Joten Tukholma ei tälläkään kertaa näyttänyt minulle parastaan, ja päätin jopa ennen aikaisesti suunnata takaisin lentokentälle kylmyyttä karkuun. Mutta jos jotain hyvääkin tässä sadepäivässä, niin ainakin sain kahviloissa istuskelun lomassa kirjoiteltua kasaan postausta käytännönjärjestelyistä maailmanympärimatkaan liittyen. Sellainen siis seuraavaksi luvassa!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

3 Comments

 • Tiina
  30.8.2016 at 11:47

  Hei, kysymykseni ei liity tähän postaukseen vaan Galapagosiin.
  Minä kuukautena olit Galapagoksella? Näit ilmeisesti paljon eri eläimiä silloin vai koitko että se oli paras kuukausi matkustaa sinne? Varasitko hotellinomistajalta päiväretket erikseen/yksitellen vai otitko heidän sivuillaan olevia retkipaketteja? Kuinka paljon retket maksoivat? Kuinka paljon aikaisemmin varasit hotellin ja retket?
  Kiitos, jos jaksat vastata, haaveissa olisi Galapagos mutta laivaristeilyt eivät niin kiinnosta 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2016 at 12:00

   Heippa Tiina, vastailinkin aiempaan kommenttisi täällä:
   https://adalminasadventures.com/galapagossaaret-elainbongarin-paratiisi/
   Olin Galapagoksella huhtikuussa ja koin sen olevan oikein hyvä kuukausi sinne matkustamiseen. Huhtikuu on Galapagoksella useiden lintujen pesintäkuukausi ja lisäksi kevätkukat kukkivat. Lämpötilat on miellyttävät ja snorkaus merivedessä onnistuu ilman märkäpukuja, sillä meriveden lämpötila on tuolloin korkea.
   Retket varasin yhtenä kokonaisena pakettina Semilla Verdestä, mutta niitä pystyi kyllä räätälöimään vielä paikan päällä ollessa. Retkien hintoja kannattaa kysyä suoraan Semilla Verdestä, sillä omasta matkastani on jo sen verran aikaa. Varaukset hoidin muistaakseni tammi-helmikuussa, kun matkalla olin huhti-toukokuussa. Suosittelen kuitenkin tekemään varaukset hyvissä ajoin, sillä Semilla Verdessä on vain muutama huone!
   Ja tosiaan suosittelen lämpimästi Galapagosta, se on ehdottomasti ollut yksi upeimmista kohteista jossa olen ollut!

   Reply
 • Tiina
  5.9.2016 at 11:37

  Kiitos vastauksestasi! 🙂 Minulla ei näy linkissä omaa kommenttia eikä sinun vastausta, joten laitoin uuden kommentin 🙂

  Reply

Leave a Reply