Menu
Helsinki

Helsinki – Iltapäivän teehetki kristallikruunujen alla

Tajusin juuri tänään, että jouluun on enää muutama hassu viikko jäljellä. Mikä tarkoittaa myös sitä, että joulumatkani on lähempänä kuin osasin odottaakaan – itse asiassa jo ensiviikolla suuntaan lentokentälle matkalaukun kanssa ja otan pienen varaslähdön joululomaan! Ja tämähän toki tarkoittaa kohdallani vain ja ainoastaan sitä, että viimeinen viikko tulee olemaan aikamoista kiirettä täällä arkipyörityksessä kun pitää saada hommat pakettiin niin päivä- kuin blogityörintamalla. Ja siihen kun iskee vielä päälle pikkujouluilut ja ystävien pikanäkemiset, alkaakin kalenteri olla jo aikalailla ylibookattuna. Mutta ehkäpä sitä vielä jaksaa viikon puurtaa sen ajatuksen voimalla, että ihan kohta onkin sitten auringon alla meren rannalla. Lallalalalaaa!

Tähän pitkään ja pimeään syksyyn on kieltämättä ollut ihan kiva keksiä erilaisia virikkeitä, ja yksi ehdoton suosikkini onkin ollut Helsinkiin tupsahtaneiden uusien ravintoloiden tai menu-uudistusten testaileminen ystävieni kanssa. Vähän aikaa sitten bongasin, että Hotel Kämp on aloittanut klassisen iltapäiväteen tarjoilun ylellisessä Brasserie-ravintolasalissaan, ja mikäs olisikaan ollut parempi tapa hengähtää eräänä perjantai-iltana ystävän kanssa, kun suunnata töiden jälkeen teen ja muiden herkkujen ääreen. Kristallikruunujen alla pöytään kannettiin ensin toki lasilliset kuohuvaa (noin niin kuin viikonlopun aloittajaisiksi) ja kun kattavasta teelistasta oli lopulta saanut valittua suosikkinsa, tarjoiltiin pöytään höyryävä tee vanhaa aikaa henkivistä hopeisista teekannuista (kiinalainen valkoinen tee ripauksella pionin vivahteita oli ihan täydellinen valinta). Ja kuin pisteenä iin päälle kohta pöytään ilmestyi perinteisen Afternoon Tean huipentuma – kolmikerroksinen tarjoilulautanen täynnä pieniä suolaisia ja makeita herkkuja!

Istuimme ystäväni kanssa pöydän ääressä 2,5 tuntia kuulumisia vaihdellen ja tarjoilujen makunautintoja vertaillen. Ei herkut ehkä vetäneet vertojaan vähän aikaa sitten Lontoossa nauttimalleni The Langhamin iltapäiväteelle, mutta kyllä Hotel Kämp puitteidensa puolesta oli Helsingin mittakaavassa mitä parhain valinta aikaisen perjantai-illan viettoon ja alkavan viikonlopun tunnelmointiin. Jos siis vaikka kaipaat pientä hengähdystä joululahjaostoksien väliin tai pikkujoulut ystävän kanssa on vielä järjestämättä, niin suosittelen suuntaamaan Kämpiin iltapäiväteelle! Se tarjoillaan maanantaista lauantaihin klo 16-18 välillä (voit siis toki viipyillä pöydässä tuon klo 18 jälkeenkin herkkuja nauttien, mutta tilaus täytyy olla sisällä sitä ennen), ja sunnuntaisin iltapäiväteestä pääsee nauttimaan pöytävarauksen yhteydessä.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

12 Comments

 • Nicola
  7.12.2017 at 23:54

  Ihana postaus jälleen kerran. Täytyykin seuraavan kerran muistaa tuo iltapäivätee kun Helsingissä paremmin ollaan. Jospa tulisi käytyä. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   10.12.2017 at 13:22

   Kiitos, kiva kuulla, että näistä hieman arkisemmista Helsinki-postauksista on iloa. 🙂 Ja iltapäivätee on kyllä mitä loistavin tapa istahtaa nautiskelemaan kaupunkipäivän lomassa.

   Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  10.12.2017 at 10:06

  Tässä oon just miettinyt, että mitähän sitä nyt tulevalla Helsingin pikavisiitillä ehtisi tekemään, tää näyttäis ainakin yhdeltä hyvältä vaihtoehdolta! Kiva, että Helsinkiinkin tulee tällaisia iltapäiväteepaikkoja. Mukava tapa aloittaa viikonloppu!

  Reply
  • Anna-Katri
   10.12.2017 at 13:14

   Helsingistä kyllä löytyy nykyisin kaikkea kivaa! Ja toinen Afternoon Tea -paikka löytyy Kämpin kanssa samalta kadulta, nimittäin Salutorget, joka on ehkäpä suosikkini. 🙂

   Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  10.12.2017 at 16:28

  Tätä iltapäiväteetä on tullut mietittyä monesti! Ja moni on tätä niin kehunut, että pitää varmasti joskus käydä. Ihanalta kyllä näyttää, eli vahvistit vain mielikuvaani tämän laadusta! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 13:01

   Kämp on kyllä niin tunnelmallinen paikka, että siellä voisi sen puolesta vierailla useamminkin. Ja tämä Afternoon tea on loistava konsepti juuri tuonne!

   Reply
 • Emma Roinila
  11.12.2017 at 13:03

  Mä oon haaveillut Kämpin iltapäiväteestä jo pitkään (oliko se muuten välillä poissa?), koska iltapäiväteet ja koska Kämp. Musta on ihanaa, että Kämpissä aamiaisellakin on hopeiset aterimet ja kahvipannut ja kauniit posliiniastiat.

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 12:59

   Ehkä se oli välillä poissa, tai ainakaan itse en ole aiemmin Kämppiin teelle eksynyt vaan ennemmin Salutorgetiin. Ja tuolla on kyllä kieltämättä ihan omanlaista tunnelmaa ja loistoa!

   Reply
 • Paula - Viinilaakson viemää
  14.12.2017 at 06:28

  Tämähän on kiva idea. Olen ollut Kämpissä kyllä illallisella ja kahvillakin, mutta tällainen teebrunssihan on ihan klassikko. Täytyy ehkä kokeilla joskus.

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 12:58

   Tämä on kyllä loistava konsepti vaikkapa alkuvuoden pakkaspäiviiin. 🙂

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  17.12.2017 at 10:28

  Näyttää ihanalta ja tuo arkeen mukavasti pientä luksusta. En ole teen ystävä, mutta kuohuviinit voisin tuolla juoda 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 12:54

   Kämp on kyllä kauttaaltaan kaunis paikka, ja jo heidän baarin puoli niin kutsuva että siellä on tullut kerran jos toisenkin poikettua drinkeillä tai kuoharilasillisella. 🙂

   Reply

Leave a Reply