Menu
Viro

Hemmotteluloma Tallinnassa

Yhteistyössä: Sokos Hotels

Tallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Sokos Hotel Estoria

Syksyn arkikiireet iskivät kesäloman jälkeen kuin märkä rätti vasten kasvoja, ja kiirettä taklatessani oli kaiken lisäksi ystäväni Saksasta tulossa käymään luonani Suomessa. Mietin kuumeisesti, mitä ihmettä hänelle näyttäisin Helsingistä tai lähiympäristöstä, kunnes tajusin, ettei minun välttämättä tarvitsisi leikkiä turistiopasta kotikaupungissani vaan voisin yhtä hyvin itsekin hypätä turistin rooliin hänen kanssaan. Kaunis Tallinna nimittäin sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä ja siellä, jos missä, ajatus arjesta irtaantuu, kun käveleksii vanhan kaupungin pikkukaduilla. Veikkasin kuitenkin, ettei oma stressitasoni pelkällä maisemanvaihdoksella laskisi, niinpä suunnitelmaksi muodostui yhden yön mittainen hemmotteluloma Tallinnassa. Ja voi kuinka tarpeeseen viikonlopun irtiotto tulikaan!

Tallinna Sokos Hotel Estoria Tallinna Sokos Hotel Estoria Tallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Sokos Hotel Estoria

Hotellielämää ja sateen ropinaa

Lauantai-iltapäivänä Helsingistä lähtiessä sateisen sää sai aikaan halun vain käpertyä sisätiloihin muhkean peiton alle, mikä vain voimistui tuulisen Tallinnaan saavuttaessa. Kirjautuessani sisään Solo Sokos Hotel Estoriaan, toivoin vain pääseväni pikaisesti hotellihuoneeseen kurjaa säätä karkuun. Mutta harmaa syyssää unohtui hetkessä, kun avasin hotellihuoneen oven: isokokoinen huone tervehti minua persoonallisen värikkäällä sisustuksellaan, kuin kiusoitellen hyppäämään mukaan tarinaansa. Värien lisäksi huoneen henkeen oman leimansa antoi sen seiniin ja kalusteisiin piilotetut pienet viestit – nimittäin jokainen hotellin 93:sta huoneesta kertoo yhden kiehtovan kertomuksen Virosta.

Kotoisassa hotellihuoneessa oli kuitenkin yksi lisäominaisuus ylitse muiden: korkealta yhdeksännestä kerroksesta avautui upeat näkymät vanhan kaupungin ylle. Ilta alkoikin sopivasti hämärtymään, kun korkkasimme ystäväni kanssa lahjaksi saadun prosecco-pullon ja käänsimme nojatuolit ikkunaa kohti: unohduimmekin katselemaan vanhan kaupunginkin kaunista valaistua silhuettia pitkäksi aikaa sateen ropistessa tunnelmallisesti ikkunanpieliä vasten. Arvata varmasti saattaa, ettei hotellihuoneesta huvittanut poistua tuona iltana ollenkaan.

Seuraavana aamuna herätessani jouduin hetken aikaa miettimään, missä oikein olen – niin sikeästi olin koko yön nukkunut hotellin pehmoisessa sängyssä, vaikka yleensä herään vieraissa paikoissa pienimpiinkin ääniin. Myöhäiselle aamiaiselle suunnatessani muistin, mitkä tekevätkään hotelliyöpymisistä täydellisiä kauneusunien lisäksi: no hotelliaamiainen tietenkin! Sokos Hotel Estorian tyylikkäästä salista löytyi aamiaisherkkuja moneen makuun, ja hemmotteluloma-teemalla taisin jatkaa myös herkkupöydän ääressäkin. Lautaselle nimittäin päätyi terveellisten vaihtoehtojen jälkeen suklaadonitsi. Ja ehkä toinenkin. Balanced diet is having a doughnut in each hand – vai miten se menikään.

Tallinna Sokos Hotel Estoria Tallinna Sokos Hotel Estoria Tallinna Sokos Hotel Estoria Tallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna Tallinna TallinnaTallinnaTallinna Sokos Hotel Estoria Tallinna Sokos Hotel EstoriaTallinna

Irtiotto arkistressin selättämiseen

Ja kuin tilauksesta aamiaisen jälkeen sadepilvet väistyivät ja aurinko houkutteli ulos hotellin uumenista. Hotellilta vain kadun ylitys ja olimme jo vanhan kaupungin porteilla. Pieniä mukulakivikatuja kävellessäni muistutin itseäni jälleen kerran siitä, että Tallinnassa pitäisi käydä useammin, kun lyhyen laivamatkan päässä on tällainen matkakohde tarjolla. Joka kerta hullaannun aina uudelleen pastellinsävyisistä pikkutaloista ja keskiaikaista kylää henkivästä markkinatorista – puhumattakaan Tallinnan kokoajan kehittyvästä kahvila-ravintolatarjonnasta. Joka kadun pätkällä vastaan tuli suloisia kahviloita ja trendikkäitä ravintoloita sekä tunnelmallisia viini- ja oluttuvista. Ehdimme juuri nousta Tallinnan parhaimmalle näköalapaikalle, Kohtuotsan näköalatasanteelle, vanhan kaupungin muurien taa, kun sade taas alkoi. Tai korjaan kaatosade. Kiidimme nopeasti lähimpään ravintolaan odottelemaan sateen loppumista, mutta kun sade vain jatkui ja jatkui, päätimme sadetta uhmaten palata takaisin hotellille.

Hotellihuoneessa märkiä vaatteita riisuessani ja kylpytakkiin kietoutuessani myhäilin, että olin pyytänyt hotellilta late check-outin iltapäivällä edessä olevien kauneushoitojen vuoksi. Nyt saatoinkin levähtää hetken hotellilla ennen hoitolaan suuntaamista. Lisäksi minun ei tarvitsisi enää niin halutessani astua hotellista ulos sateiseen syyssäähän ollenkaan, sillä Solo Sokos Hotel Estoriasta pääsee suoraan sisäkautta nauttimaan niin viereisen Viru-hotellin kauneushoitoloiden ja viihdekeskusten tarjonnasta kuin Viru-keskuksen ravintola- ja shoppailuparatiisista. Hotellin aulan kautta pujahdinkin näppärästi sen kakkoskerroksessa sijaitsevaan SiStyle-kauneushoitolaan. Hoitolan menusta valitsin itselleni ylellisen Spa-manikyyrin, kun taas ystäväni pääsi elämänsä ensimmäiseen kasvohoitoon. Kynsilakan kuivumista odotellessani kiinnitin huomiota, että hoitola tarjoaa ekologisesti viljellyillä kasveilla ja eteerisillä öljyillä tehtyjä luonnonmukaisia hoitoja, ja hetken aikaa kaduinkin, että valinnut myös itse rentouttavaa kasvohoitoa valkoisen teen uutteella.

Kauneushetken jälkeen meillä oli vielä sopivasti aikaa piipahtaa Viru-keskuksen liikkeissä pienellä kierroksella ennen kotimatkaa. Viru-keskuksen kahvilassa istuessani ja jälleen kerran sateista säätä tuijotellessani mietin laiskistuneessa olotilassa, että vaikka Tallinnan loma oli vain yhden yön mittainen, tuntui silti siltä, että hemmotteluloma oli tehnyt tehtävänsä. Arjen stressi oli enää vain pieni häivähdys kahvilan tummasta ikkunasta heijastuvassa peilikuvassani.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Merja
  27.8.2016 at 15:08

  Niin kummalliselta kuulostaakin, olen joskus jopa ajatellut, että haluaisin asua Tallinnassa, niin ihastunut olen ollut kaupunkiin. Se on jotenkin niin eurooppalainen, kaunis ja vihreä. Eikä meillä ole ns. vanhaa kaupunkia, joka on todella viehättävä. Tukholman vanha kaupunki oli viimeksi käydessäni aivan turistikrääsän myyntikojuja täynnä. Tallinnassa on viehättäviä liikkeitä ja ravintoloita.

  Reply
  • Anna-Katri
   27.8.2016 at 19:36

   Ei yhtään hullumpi ajatus! Ainakin joitakin vuosia sitten vanhassa kaupungissa asunnot olivat paljon halvempia kuin Helsingissä, ja silloin itsekin leikilläni mietin, että mitä jos muuttaisikin Tallinnaan. Aivan ihana kaupunki, ja onneksi niin lähellä!

   Reply
 • Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa
  29.8.2016 at 09:18

  Upeita kuvia Tallinnasta! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2016 at 11:54

   Kiitos – Tallinna on kyllä kaunis kuvauskohde! 🙂

   Reply

Leave a Reply