Menu
Bloggaaminen / Viro

Muutos suunnitelmiin ja kohti Tallinnaa!

Hyrrrr, hyiset terveiset Tallinnasta! Niin eihän minun tänne pitänyt ollenkaan tällä viikolla päätyä, vaan seikkailla Nordic Bloggers’ Experience -ryhmäni kanssa Ahvenanmaalla. Mutta niin kuin matkalla ollessa saattaa joskus käydä, voi suunnitelmiin tulla muutoksia ja varsin nopealla aikataululla. Eikä tämä reissu ollut poikkeus vaikka ihan Suomen sisällä reissussa oltiin!

Toisena päivänä Ahvenanmaalla nimittäin tuuli yltyi välillä miltei myrskylukemiin, nostattaen ilmaan sieltä täältä lumipilviä ja muutenkin ympäröivä meri näytti varsin uhkaavalta. Saimme kuitenkin päivän mittaan tiedon, että illalla Helsinkiä kohti lähtevä laivamme tulisi Ahvenanmaalle ja pääsisimme suunnitelmien mukaan Helsinkiin, josta olisimme heränneet nyt keskiviikkoaamuna. No juuri kun olimme nostaneet matkalaukut bussin kyytiin, sulkeneet majapaikan ovet ja olimme starttaamassa kohti satamaa, sainkin soiton, että laiva ei pysähdykään Maarianhaminassa. Koska olin host-bloggaajana reissussa, jouduin samantien tositoimiin matkajärjestelijän roolissa. Puhelua sinne ja tänne, ja ei kun vain uusia suunnitelmia Helsinkiin pääsystä laatimaan.

Lopulta ainoaksi oikeaksi, vaikkakin epävarmaksi, ratkaisuksi osoittautui seuraavan laivan odottaminen ja sen kyytiin hyppääminen. Silläkin uhalla, että paatti oli menossa Helsingin sijaan Tallinnaan, säästäisimme seuraavana päivänä edes vähän reissuaikaa ja olisimme ajoissa perillä Helsingissä ennen keskiviikkoillan ohjelmaa. Tässä vaiheessa lisäsäätämistä aiheutti se fakta, että yksi porukkamme jäsenistä oli unohtanut passin kotiin – eli ilman passia hän jäisi automaattisesti Tallinnan laivasta ulos. Joten ei kun taas puhelin käteen ja soittelemaan uusista järjestelyistä. Ja kun olet reissussa kuuden kansainvälisen matkabloggaajan kanssa, et todellakaan halua kämmätä omaa osuuttasi reissun onnistumisen suhteen.

Kun lopulta odottelujen jälkeen passitta reissussa ollut bloggaaja oli turvallisesti saatu hotellille ja hänelle uudet matkajärjestelyt tehtyä sekä Tallink-Siljan paatti lipui kuin lipuikin Maarianhaminan satamaan ja pääsin ohjaamaan loput porukastamme hytteihinsä, huokaisin helpotuksesta. Ainakin seuraava pätkä reissustamme välillä Maarianhamina – Tallinna taitaisi onnistua, myrskyisää merenkäyntiä lukuunottamatta. Lopulta kello taisi olla lähemmäs kahta kun vielä näpyttelin viimeisiä käytännönjärjestelyjä NBE-järjestäjien kanssa ja laitoin infoa seuraavan päivän aikataulusta ryhmäni bloggaajille.

Aamu Tallinnan satamassa valkenikin myrskyn jälkeen aurinkoisena pakkaspäivänä. Porukkamme oli merenkäynnistä ja pienestä reissuväsymyksestä huolimatta lopulta onneksi innoissaan muuttuneista suunnitelmista, sillä nyt he pääsivät samalla reissulla myös piipahtamaan Tallinnassa. Joten kun laivan ovet saatiin auki, ohjasin porukkani pienelle kävelykierrokselle Tallinnan vanhaa kaupunkia ihmettelemään. Ja vaikka hyinen tuuli vei tuntoaistini lähes kokonaan, tuntui ihan äärettömän hienolta nähdä porukamme hymyilevän innoissaan Kohtuotsan näköalatasanteelta avautuvia maisemia ihaillessaan. Kamerat räpsyivät ja videomateriaalia taisi tallentua taukoamatta niin bloggaajien Youtube-kanaviin kuin Instagram Storiesin puolelle. Ei haitannut enää muuttuneet suunnitelmat, öinen matkanteko, myrskyisä sää tai epävarmuuden hetket. Tuntui siltä, että vaikka ensimmäistä kertaa olin matkaemännän roolissa, olin onnistunut kaitsemaan porukkamme tilanteesta toiseen hymy huulilla. Ja veikkaan, että tämä seikkailu jää varmasti itseni lisäksi myös kaikille muillekin mukana olleille mieleen juuri näiden muutoksien ja hassujen sattumien kautta, joille kyllä jo paluumatkalla naureskeltiin makeasti Tallink-Siljan loungen lämmössä skumppalaseilla kilistellessä. 🙂

Kiitos Nordic Bloggers’ Experience ja Visit Åland ikimuistoisesta kokemuksesta sekä kaikista järjestelyistä, ja erityiskiitos ihanalle reissuporukallemme Adaras, Megan StarrThe Life of Jord, Inte Helena, Olivia Dejeu & Sekk og Sandaler! Palailen blogin puolella vielä erikseen Ahvenanmaata käsitteleviin postauksiin, kunhan saan valokuvat käytyä läpi. Ja ehkä sitä ennen myös tämän matkaviikon vedettyä kunnialla läpi – seuraavaksi nimittäin suuntaan NBE Opening Partyihin ja huomenna matkamessuilemaan. Matkahulinoita pääsee seuraamaan parhaiten Insta-tilini Stories-osuudessa!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Anne / Matkahetket
  22.1.2018 at 13:33

  Ihania kuvia Tallinnasta! Olen vain kerran käynyt Tallinnassa ja silloin satoi käsittämättömän paljon koko päivän ajan, farkut olivat märät polviin asti kaupungilla kävelyn jälkeen. 🙂 Joskus muutokset suunnitelmiin ovat hauskojakin ja hyvä että kaikki onnistui lopulta, vaikka kaikenlaista reissuun mahtuikin!

  Reply
 • Emma
  23.1.2018 at 13:57

  Vaikka tosiaan oltiin noinkin lähivesillä, niin kyllä siinä on ollut varmasti säätämistä improvisoida bloggaajaporukalle uudet suunnitelmat! Hienosti hoidettu! Ja kuten sanoit, niin taatusti jää nimenomaan muuttuneista suunnitelmista ja hyvästä pelastuksesta ne kaikkein hauskimmat muistot!

  Reply
 • Rosa
  26.1.2018 at 21:54

  Upeita kuvia ainakin saitte! Niin kaunis pakkaspäivän valo, vaikka tiedän kyllä miltä pieni pakkanen Tallinassa tuntuu. Olin vain viikkoa ennen teitä samasssa paikassa harmaana päivänä ja niin vain näyttää tuo näköalapaikka erilaiselta.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:14

   Talviaurinko oli tuolla varsin kaunis, kun paistoi niin alhaalta. ♥

   Reply

Leave a Reply