Menu
Matkainspiraatio / Yksinmatkailu

Parhaat kohteet soolomatkailijalle 2018

Yksinmatkailussa kiehtoo varmasti eniten maailman näkeminen omalla tavalla, juuri silloin kuin haluaa. On vapaus valita minne mennä ja milloin, lähteä sille omalle unelmien matkalle ja nähdä maailmaa juuri itselle sopivaan tyyliin – hitaasti tai nopeasti, mukavasti tai nuukaillen, rinkalla tai matkalaukulla. Tuntuukin siltä, että yksinmatkailu kiinnostaa tällä hetkellä yhä useampia, ja onkin ollut mahtavaa saada kommentteja ja kuulla tarinoita ihmisiltä, jotka ovat uskaltautuneet viime aikoina lähtemään elämänsä ensimmäiselle yksinmatkalle!

Yksin eniten saamiani kysymyksiä yksinmatkailusta on vuosien mittaan ollut, mikä onkaan paras kohde yksinmatkaajalle? Mistä maasta olisi helppoa aloittaa yksinmatkailu? Mieltymyksiä matkakohteiden suhteen on varmasti monia, mutta pääsit nostaa tähän postaukseen esiin eri puolilta maailmaa viisi parasta kohdetta yksinmatkailijalle vuonna 2018:

Bali, Indonesia

Jos Thaimaa on jo nähty, suuntaa seuraavaksi Indonesian Balille. Balia helpompaa kohdetta yksinmatkailijalle saa hakea, sillä tältä eksoottiselta saarelta löytyy kaikki perusmukavuudet ja reissaaminen on helppoa. Vehreän luonnon, kauniiden riisipeltomaisemien sekä lempeän värikkään kulttuurin vastapainoksi Bali tarjoaa rentoja surffirantoja sekä rauhoittumista huokuvia joogapaikkoja. Yksinmatkailijoita tällä saarella on paljon, erityisesti Canggun surffimestoilla ja Ubudin joogapaikoissa, joissa surffileirille tai joogaretriittiin osallistumalla tapaa helposti muita reissussa olevia. Lisäksi suosiotaan vuosi vuodelta nostattavat lähisaarista Gilin saaret, Lombok ja Nusa Lembogan.

Lue lisää täältä:

Australia

Australiasta ei eksotiikkaa puutu, mutta länsimainen kulttuuri takaa, että Australiaan matkailija sopeutuu helposti, vaikka olisikin elämänsä ensimmäisellä soolomatkalla. Australialainen avoin ja ystävällinen kulttuuri toivottaa yksinmatkailijan heti tervetulleeksi ja lisäksi Astraliassa tapaa helposti muita reissussa olevia, tai maahan lyhyeksi aikaa töihin tulleita ulkomaalaisia. Reissu on helppo aloittaa jostakin Australian suurkaupungeista, joista löytyy tasokkaita hostelleja pilvin pimein. Rantakohteita etsiviä hellitään myös suurkaupunkien, kuten Sydneyn, Perthin tai Brisbanen lähistöltä löytyvillä valkoisilla hiekkarannoilla. Varsinkin Australian itärannikkolla voi matkaa taittaa kätevästi busseilla viipyillen kauniissa rantakaupungeissa ja jatkaa matkaa vaikka aina Australian koillisosien sademetsävyöhykkeelle.

Lue myös nämä:

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka on ehdottomasti Afrikan monipuolisin matkakohde ja helpoin maa aloittaa Afrikkaan tutustuminen – vaikka yksin. Etelä-Afrikassa voi samaan lomaan yhdistää niin luontoaktiviteettejä huikeiden safarien muodossa kuin kultturellimpaa kaupunkielämää viinitilavierailuineen ja tasokkaine ravintoloineen. Unohtamatta tietenkään maan monipuolista ja värikästä historiaa sekä lukuisia henkeäsalpaavan upeita maisemareittejä ja näköalapaikkoja. Yksinmatkailijoille parhaiten tukikohdaksi soveltuu Kapkaupunki, joka on maan (ja koko Afrikan) eurooppalaisin kaupunki.

Lue myös tämä:

Peru

Etelä-Amerikan yksi kiehtovampia ja helpoimpia matkakohteita on Peru. Se vetää puoleensa vuosittain tuhansia turisteja ihmettelemään Macchu  Picchun mystistä rauniokylää, mutta sen lisäksi Peru tarjoaa matkailijalle häikäisevän kauniita vuoristomaisemia ja kulttuuririkkaita kaupunkeja. Ympäri maata kulkee lukuisia bussilinjoja ja kiertomatkojen kyytiin on helppoa ja edullista hypätä yksinmatkailijanakin. Perun sanotaan myös olevan yksi Etelä-Amerikan turvallisimmista maista, joten jos tämä eksoottinen maa kiehtoo, ei yksinmatkailun kannata missään nimessä antaa olla esteenä Perun kiehtovien paikkojen näkemiselle. Erityisesti vuoristokaupunki Cusco on suosittu kohde yksinmatkailijoiden keskuudessa, ja siellä voi hyvällä tuurilla löytää oman reissuporukan maahan tutustumiseen.

Lue myös nämä:

Portugal

Rennon letkeä Portugal hurmaa matkailijan kuin matkailijan, mutta erityisesti sooloreissaajille Portugal on kuin tehty. Maan pääkaupunki Lissabon sykkii elämää ja pienillä kujilla kuluu helposti päivä jos toisenkin, vaikka katuja vaeltelisi yksin. Kaupunkielämän vastapainoksi Lissabonista hurauttaa helposti rannikolle nauttimaan auringosta ja rantaelämästä esimerkiksi Cascaisin pikkukaupunkiin ja kulttuurinnälkään unelmakohteeksi nousee upea Sintra. Rannikolta löytyy monia pieniä surffikyliä, joiden surffia ja joogaa tarjoavissa majataloissa ja hostelleissa pääsee helposti letkeää lomatunnelmaan samanhenkisten matkailijoiden seurassa.

Lue myös tämä:

Aiemman yksinmatkailijoiden matkakohteet listaukseni löytyy postauksesta Top 5 kohteet soolomatkailijalle 2016. Lisäksi kaikkien yksinmatkailusta kiinnostuneiden kannattaa liittyä mukaan Soolomatkailijoiden Facebook-ryhmään!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

22 Comments

 • Vera
  19.1.2018 at 16:18

  Tosi kiva postaus. Itse olen käynyt nyt kahdella lyhyellä soolomatkalla (Thaimaa 5 pv ja Vietnam 10 pv – asun Macaussa, joten lähellä olevia kohteita) ja pakko tulla vihdoin kommentoimaan jotain, koska tämä blogi on ollut erittäin suuressa osassa innostamaan yksin matkalle lähtöjäni! Kiitos siis kaikista vinkeistä ja muutenkin naisten soolomatkustamiseen kannustamisesta 🙂 Tulevaisuudessa toivottavasti pääsen pidemmillekin matkoille.
  Olisi kiva kuulla lisää Etelä-Afrikasta ja Afrikasta muutenkin. Onko siellä niin vaarallista kuin sanotaan (mm. yleinen rikollisuus ja että joillekin alueille ei valkoisena kannata mennä, joihinkin taas tummana)? Itseäni kiinnostaisi kyseinen maanosa kamalasti, mutta en tiedä pitäisikö uskoa varoittelijoita vai ei, ihmisillä kun kuitenkin on paljon ennakkoluuloja tuntemattomampia paikkoja kohti.

  Reply
 • kukkaisunelmia
  20.1.2018 at 10:00

  Hei Anna-Katri! Olit ihanan luonteva tänään aamutv:n haastattelussa. Oli mukava kuulla ja nähdä kertomuksiasi suurelle yleisölle suunnattuna. 🙂

  Reply
 • Maija
  20.1.2018 at 14:10

  Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon saastutat jatkuvalla lentämisellä tätä meidän yhteistä maapalloamme.

  Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  21.1.2018 at 12:04

  Jee, Australia taas listalla 🙂 Täällä on kyllä tosi helppo reissata yksin, ja jos niin haluaa niin uusia tuttavuuksia on hirmu helppo tehdä. Näistä muista ei sitten ollutkaan tuttu kuin Bali, jossa varmaan tullaan taas tänä vuonna viettämään aikaa. Näinköhän tuo mies päästäisi taas yksinään jonnekin, vähän kutkuttelisi, on se niin eri kokemus yksin mennä <3

  Reply
 • Heidi -Arjen parempi puoli-
  21.1.2018 at 14:05

  Mulla ei oikeestaan muuta, kuin on taas niin ihanat kuvat 🙂

  Reply
 • Anna-Maria K
  21.1.2018 at 16:02

  Yksinmatkailu on varmasti aikamoinen ja omansalainen taiteenlaji. Minulle jotenkin vaikea ajatus, mutta ei toisaalta mahdoton juuri sen vuoksi, että sitten ei todellakaan tarvitsisi miettiä kuin omia mieltymyksiään 😀

  Reply
 • Tosi hyviä kohteita oot listannut vinkiksi 🙂 tuo yksinmatkailu on selkeästi kasvava juttu ja ihanaa kun rohkea nainen kertoo siitä. Sun juttuja on myös todella helppo lukea 🙂 Mua ei varmaan vielä hetleen saisi yksin lähtemään 😀 kokeilin sitä Thaimaassa ja Espanjassa, eikä se ollut mun juttu. Ainakaan silloin.. 🙂

  Reply
 • Suunnaton
  21.1.2018 at 22:14

  Näitä oli hauska lukea siltä varalta, että soolomatkailukärpänen puraisee tosissaan. Aiempien Eurooppaan suuntautuneiden yksinmatkojen jälkeen tuleva Tansanian reissu varmasti osoittaa sen, sopiiko yksinmatkailu minulle myös pidemmillä ja hieman erikoisemmilla reissuilla.

  Reply
 • Australia on oikein helppo ja mukava kohde yksin matkustavalle! Facebookista löytyy myös useita aussiryhmiä, millä saa esimerkiksi reissuseuraa, kimppakyytejä tai asuntoja vuokrattua. Ja jos koti-ikävä yllättää, voi “Australian suomalaiset”-ryhmästä löytää suomalaista juttuseuraa. 🙂
  Täälläkin lähti sunnuntaiaamu käyntiin Yle Aamun eilisen jakson parissa! Go girl 🙂

  Reply
 • Martta / Martan Matkassa
  21.1.2018 at 23:12

  Listallasi on monia kiinnostavia kohteita, mutta mieluiten menisin niihin kuitenkin perheen kanssa, Lissaboniin tosin menisin mieluusti yksin. Viime kesänä olin siellä porukassa, mutta päivisin olin omilla retkilläni 😉 Kiva postaus ja jälleen kerran upeat kuvat!

  Reply
 • Kiinnostavia paikkoja listasit! Jos kuvitellaan, että mulle sattuisi niin kummallinen tilanne että lähtisin yksin matkaan (ajatus on pikkuhiljaa alkanut itämään, että miksen kokeilisi) niin aloittaisin varmaan jollain simppelillä kaupunkikohteella aluksi ennen kuin “uskaltaisin” noin eksoottisiin paikkoihin yksin. 🙂

  Reply
 • Elina Marjaana Travel Blog
  22.1.2018 at 19:13

  Olitpa hyvin ajoittanut kirjoituksesi! Suunnittelen nimittäin lyhyttä soolomatkaa kevääksi ja Lissabon on yksi erittäin todennäköinen vaihtoehto. Ajattelin, että sieltä on helppo lähteä yksin myös päiväretkille esimerkiksi läheisiin pikkukaupunkeihin. Mukava kuulla, että se sopii yksinmatkailevalle!

  Reply
 • Liisa
  22.1.2018 at 23:05

  Lissabonia epäilen itsekin helpoksi soolokohteeksi, vaikka itse olinkin reissussa kaverin kanssa. Oma suositukseni soolomatkailijoille on ehdottomasti Lontoo: täällä yksin syömässä, elokuvissa tai museoissa käyminen on paitsi helppoa, myös tosi yleistä, eikä oudoksuvia katseita siis ainakaan kannata pelätä (ei sillä että niitä kannattaisi miettiä muutenkaan..).

  Reply
 • Sanat “Indonesia” ja “jooga” tulevat minua vastaan monessa paikassa? Yrittääköhän universumi kertoa minulle jotain…? Perheenäitinä reissaan sekä yksin että lasten kanssa. Teen noin kerran vuodessa soolomatkan, jolla lataan akut täyteen. Olen viikot yksin (erityis)lasten kanssa, ja myös toisen heistä omaishoitaja, joten miehellekin sopii nämä irtiotot, kun hän on lomalla lasten kanssa kotona. Yksin matkatessa on mukavaa päättää omasta aikataulustaan ja käyntikohteistaan täysin vapaasti. Toki joskus tulee mieleen, että olisipa joku jakamassa tätä hetkeä…Haaveenani on pidempi reissu esim. Yhdysvalloissa mahdollisesti soolona, mutta se onnistuu ehkä sitten kun lapset ovat isompia. En myöskään tiedä onko siellä solona reissaaminen kovinkaan järkevää/turvallista? Paras sooloreissuni tähän mennessä on ollut yhdistety etätyö- ja lomamatka Etelä-Ranskaan. Se oli pitkäaikainen haaveni, jonka päätin toteuttaa nyt enkä “sitku”. Jos saan linkata, niin blogissani siitä lisää ja vinkkejä etätyöstä ulkomailla haaveileville: https://mytinytraveljournal.fi/vinkit/etatyo-maman-lahti-ranskaan/

  Reply
 • Sandra
  24.1.2018 at 18:51

  Balin ja Australian olisin itsekin nimennyt näistä omalle listalleni. Peru oli yllättävä, mutta mielenkiintoinen valinta viiden joukossa. Kapkaupunki ja Lissabon houkuttelisivat näistä seuraavaksi.
  Pitääkin kaivaa arkistojen kätköistä haastattelusi, kun sitä niin monessa kommentissa kehuttiin. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:19

   Peru on uskomattoman kaunis maa, turhaan usein Etelä-Amerikan maita jännitetään. 🙂

   Reply
 • Hyvä lista, varsinkin Lissabon alkoi houkutella kovasti.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:18

   Lissabon on kyllä mahtava matkakohde, ja varsin sopivien lentomatkojen päässä. 🙂

   Reply
 • Travelloverin Annika
  26.1.2018 at 19:23

  Parin viikon päästä lähden Portugaliin, tosin vähän pohjoisemmas Portoon. Voin sitten kertoa, sopiiko se yksin reissussa olevalle naiselle. 🙂 Ehkä minäkin rohkaisun Etelä-Efrikkaan tai Etelä-Amerikkaankin vielä jonain päivänä – ihan yksin. Australiakin on vielä häpeäkseni käymättä. Siihen ei ole kyllä muuta syytä, kuin että on niin turkasen kaukana. Kesälle vähän katsoin lentoja, kun olen jo kuitenkin Kaakkois-Aasiassa valmiiksi. Harmittaa vaan hotellien aika kovat hinnat. Niitä olisi kiva, jos olisi joku jakamassa.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:15

   Portugal on kyllä ihana maa, sinne haaveilen matkasta uudelleen. Itseasiassa juuri katselin lentoja surffikohteisiin siellä 😀 Ja sun pitää kyllä nyt vain lähteä, Etelä-Afrikka varsinkin on helppo kohde sooloilijalle!

   Reply
 • Kiitos inspiroivasta listasta! 🙂 Näistä on vasta Australia koettuna ja elettynä, mutta sekin on niin valtava maa, että varmasti haluan sinne vielä joskus uudelleen. Tältä listalta suuntaan seuraavaksi todennäköisesti Portugaliin. Todella monet kohteet sopivat mielestäni soolomatkailuun. Siihen tarvitaan vain tietynlainen mindset. Yksin matkailu on opettavaista je kerryttää henkistä pääomaa. Siinä pääsee tutkailemaan syvällisemmin omia ajatuksiaan ja maailmankuvaansa sekä havainnoimaan maailmaa eri tavalla kuin muiden kanssa. Yksin reissatessa tutustuu myös ihaniin, uusiin ihmisiin, joiden kanssa voi viettää ainutlaatuisia hetkiä tai vaikka taittaa osan matkasta yhdessä.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:11

   Mahtavaa kuulla, jos tästä oli inspiraatiota! Yksin reissaaminen on kyllä mieletön kokemus, jokaisen tulisi kokeilla sitä ainakin kerran. 🙂

   Reply

Leave a Reply