Menu
Yksinmatkailu

Top 5 kohteet soolomatkailijalle 2016

bellagio A-KJos suunnittelet yksin matkalle lähtöä, tiedän, että varsinkin alkuvaiheessa mietit, mihin kannattaisi matkustaa. Tietysti yksin voi lähteä ihan minne vain (no oikei, ehkä jotkut muslimimaat yksinmatkustavana naisena ovat valitettavasti poissuljettuja ilman miesseuraa), mutta pääsääntöisesti vain taivas on rajana matkakohteita miettiessä. Toki osa maista ja kohteista on helpompia yksinmatkaajille, ja varsinkin jos sooloreissuja ei ole takana montaa, voi olla miellyttävämpää lähteä reissuun juuri näihin helppoihin kohteisiin. Tietysti paljon riippuu myös omasta matkustustyylistä, mistä pitää ja mistä ei, mutta pääsääntöisesti yksinmatkaajalla on stressittömämpää siellä, missä säätämisen ja sähläämisen voi minimoida, ja missä matkalla on todennäköisesti muitakin soolomatkailijoita. Vaikka seura ei kiinnostaisikaan, voi muilta reissaajilta saada kullanarvoisia vinkkejä omalle matkalle.

Listasin tähän oman kokemukseni perusteella 5 parasta matkakohdetta soolomatkailijalle:

P1100690_ThaimaaP1100869_ThaimaaP1100988_Thaimaa1. Aasia: Thaimaa ja Bali

Aasia on varmasti kiistatta yksi suosituimpia kohteita yksin matkalle lähteville. Varsinkin Thaimaa ja Indonesian Bali ovat todellisia reppureissaajien paratiisejä, eikä varsinkaan Balin suosiota lieventänyt Eat Pray Love -leffan sinkkumatka kyseiseen maahan. Olin itse ensimmäisellä soolomatkallani Thaimaassa, ja voin lämpimästi kokemukseni perusteella suositella saarihyppelyä Thaimaan paratiisisaarilla myös muille ensikertalaisille. Balilla reissatessani minulla oli mukana matkaseuraa, mutta sinne voisin koska tahansa lähteä matkalle uudelleen, ja tällä kertaa ehdottomasti yksin. Molemmissa maissa yksinmatkustus on helppoa ja turvallista sekä lisäksi varsin edullista, jos etsii budjettivaihtoehtoja. Lisäksi matkalla löytää takuuvarmasti seuraa muista soolomatkaajista – riittää kun astelet rantaravintolaan niin todennäköisesti ystävystyt toisen samanhenkisen reissajan kanssa.

Interrail A-KPrahaPraha2. Itä-Eurooppa

Euroopassa oikeastaan missäpäin tahansa reissatessa kaikki on helppoa, eikä kulttuurishokki pääse yllättämään yksinmatkailevaa vaikka matkoja ei vielä montaa takana olisikaan. Perinteisten matkamaiden, kuten Ranskan, Italian ja Espanjan, sijaan suosittelen kuitenkin siirtämään katseen Euroopan itäosiin, sillä ne ovat viime vuosina nousseet yhä suosituimmiksi kohteiksi ei pelkästään kaikkien matkailijoiden vaan myös yksinmatkailevien keskuudessa. Rautatieverkosto kuljettaa soolomatkailijan esimerkiksi interrail-lipun turvin kätevästi eri maihin, ja jo lyhyelläkin lomalla voi samalla reissulla piipahtaa useammassa maassa. Viimekesän suosikkini olikin interrail-matkani Tsekin Prahasta Slovakian Bratislavaan ja sieltä Unkarin Budapestiin. Kaupungit olivat kätevän kokoisia ja majoituksia löytyi eri hintaluokista. Lisäksi varsinkin keskusta-alueet tuntuivat turvallisilta vaikka yksin matkalla olikin. Voit lukea kaikki matkajuttuni täältä.

Sri Lanka Sri Lanka A-KSri Lanka3. Sri Lanka

Sri Lanka hurmasi minut täysin monipuolisuudellaan, ja sinne voisin lähteä takaisin koska tahansa rinkka selässä samoilemaan. Sri Lankassa riittääkin nähtävää useammaksi viikoksi, sillä matkaan voi yhdistää niin rantalomailua, kulttuuria kuin luontoseikkailuja. Matkalla tapasin monia muita yksinmatkailevia, ja varsinkin surffirannoilla matkailijat olivat kuin yhtä isoa perhettä. Sri Lankassa suosittelenkin aloittamaan matkan sen kauniilta rannoilta, esim. Hikkaduwasta tai Mirissasta, ja lähtemään sieltä sitten kierrokselle sisämaahan ja jos aikaa riittää, niin myös pohjoisen kulttuurikohteisiin. Siirtymät paikasta toiseen voi hyvin järjestää paikan päältä tai vuokrata vaikka oman kuskin koko matkalle. Jos Thaimaa ja Bali on jo nähty, on Sri Lankassa ehdoton Aasian kohde seuraavalle yksinmatkalle!

IMG_7014_karibiaA-K IMG_7697_karibia_ADA 2IMG_6959_karibia4. Karibian risteily

Risteily yksin voi kuulostaa aluksi hieman tylsältä vaihtoehdolta, mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta. Jos arvostat matkanteon helppoutta, mutta haluat silti nähdä eri maita, tarjoaa Karibian risteily tähän varsin miellyttävän matkustusmuodon. Ainakin itse pidin kovasti siitä, että paikasta toiseen ei tarvinnut siirtyä suurella vaivalla, vaan saatoin joka aamu herätä samasta sängystä, mutta ikkunan takana oli aina eri maisemat. Päiväohjelman saarilla pystyi räätälöimään juuri oman mielen mukaiseksi, joten matkanteon luksukseen saattoi helposti yhdistää ripauksen jännittäviä seikkailuja maissa – jos siltä tuntui. Karibian risteilylle voikin lähteä ilman sen suurempia etukäteissuunnitteluja, ja koska tarvittaessa kaikki hoituu puolestasi laivan henkilökunnan toimesta, ei matkustus voisi olla helpompaa.

Costa Rica a-kCosta Rica5. Costa Rica

Jos olet jo kokeneempi yksinmatkailija, ja mietit uutta eksoottisempaa kohdetta, kannattaa Costa Rica ottaa huomioon yhtenä vaihtoehtona. Väli-Amerikan maista Costa Rica on kaikista kehittynein ja sitä myötä myös turistiystävällisin maa. Maa tarjoaa huimia luontoseikkailuja, joiden lisäksi rannat ovat surffareiden suosiossa. Näihin kohteisiin pääsee kätevästi pääkaupungista San Josesta minibussien kyydissä ja jokaisesta kohteesta löytyy sopivia budjettivaihtoehtoja. Jos olet yhtään seikkailuhenkinen, suosittelen valitsemaan majapaikaksi hostelleja, sillä niissä jos missä muihin matkailijoihin tutustuu todella helposti ja voit löytää itsellesi mitä parhainta matkaseuraa reissata ympäri Costa Ricaa. Jos yksin reissaaminen jännittää, järjestetään maassa monia edullisia kiertomatkoja, joihin yksinmatkailijan on helppo hypätä mukaan. Tai mitä jos reissaisit läpi koko Väli-Amerikan samalla?

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

8 Comments

 • Teija / Lähdetään taas
  16.2.2016 at 20:49

  Voisin hyvin kuvitella Costa Rican erinomaisena yksin matkaavan matkakohteena. Minä en ollut siellä yksin, mutta ystäväni kanssa kolusimme puoli vuotta pääasiassa hostelleja, eikä missään jääty kaksistaan istumaan iltaa. Matkasta on tosin jo pian 10 v aikaa, huh. Täytynee lähteä sinne uudelleen 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   19.2.2016 at 09:35

   Costa Rica oli kyllä turvallisen ja helpon tuntuinen maa, varsinkin verrattuna muihin Väli-Amerikan maihin. Ja tuo on kyllä niin totta, että hostelleissa ei varmasti tarvitse yksinäistä hetkeä viettää – sieltä jos mistä löytyy samanhenkistä reissuseuraa. Voin vain kuvitella miten ihana matka sinulla on ystäväsi kanssa ollut! 🙂

   Reply
 • Sunna
  17.2.2016 at 13:43

  Hieno postaus, kiitos! Itä-Eurooppaan varmaan yksinäni suuntaankin monesti tänä keväänä, täältä Wienistä käsin se on helppoa ja halpaa.

  Reply
  • Anna-Katri
   19.2.2016 at 09:36

   Kiva kuulla, että tällainen vähän erilainen vinkkipostaus kiinnosti! Ja onnellinen sinä, kun asut Wienissä – sieltä on helppo lähteä reissaamaan minne päin vain ja juuri nuo ihanat Itä-Euroopan kohteet ovat aivan vieressä. 🙂

   Reply
 • Annn
  20.2.2016 at 13:22

  Miten ispiroiva postaus. Ei helpota kun yrittää keksiä seuraavaa matkakohdetta ;P Millä kameralla/linssillä muuten kuvaat? Sulla on niiiin upeita kuvia täällä aina!

  Reply
  • Anna-Katri
   27.2.2016 at 13:18

   Oi, ihania matkakohteita on niin monia, joten saman ongelman kanssa täälläkin aina painitaan. 🙂 Tällä hetkellä käytössä on Canon 6D ja Olympus EPL-7, ja vanhemmat matkakuvat ovat tallentuneet Canonin EOS 550d:llä, Olympuksen EPL-5:llä ja Panasonic Lumix:n jollakin vanhalla mallilla.

   Reply
 • A-K
  21.2.2016 at 22:28

  Kiitos tästä postauksesta:). Kroatian Split ja sitä ympäröivät saaret ovat myös oiva kohde solomatkailuun. Nähtävää ja aktiviteetteja riittää ja siellä on tosi helppoa siirtyä paikasta toiseen.

  Reply
  • Anna-Katri
   27.2.2016 at 13:12

   Oi Kroatia on kyllä myös aivan ihana kohde! Lisäksi esim. Dubrovnikistä pääsee kätevästi bussilla niin Montenegron Budvaan ja Kotoriin kuin Bosnia-Hertsegovinan Mostariin.

   Reply

Leave a Reply