Menu
Matkainspiraatio

Kauneimmat majapaikat maailmalta

Sunnuntai-illan haaveiluissa päätin paeta maailmalle niihin kauneimpiin paikkoihin, joissa olen päässyt majoittumaan. Listaa kootessani aloin huomata, että minulle kauneus ei ole ökyluksusmaisissa puitteissa vaan enemmänkin maanläheisemmässä ylellisyydessä, jossa on oma persoonallinen vivahde. Nämä kaikki listalle päätyneet paikat ovatkin pieniä vain muutamilla huoneilla varustettuja majapaikkoja, joissa koon sijaan on panostettu kauniisiin puitteisiin ja huolella mietittyihin yksityiskohtiin. Tässä listattuna viisi kauneinta majapaikkaani ympäri maailman – mikä näistä onkaan sinun suosikkisi?

Port Douglas, Australia

Ensimmäisellä Australian matkallani matkani kulki maan koillisosaan Port Douglasin alueelle, jonka sademetsän siimeksestä löysin todellisen majapaikkojen aarteen, putiikkihotelli Mai Tai Resort*. Korkealla kukkulalla sijaitseva hotelli oli kuin matkailijoiden salainen piilopaikka keskellä sademetsää. Omalla terassilla banaanipuiden lehtien alla istuessa saatoin unohtua kuuntelemaan trooppisten lintujen viserrystä ja ihailemaan edessä avautuvia maisemia yli trooppisten metsärinteiden. Ja kun sademetsän kuuman kostea ilmasto alkoi tuntumaan tukahduttavalta, pääsin parilla askeleella pulahtamaan hotellin uima-altaaseen virkistäytymään – vaikka yöuinnille kirkkaan tähtitaivaan alle.

Tässä hotellissa trooppisen luonnon pääsi kokemaan ylellisissä, mutta silti kotoisissa puitteissa. Balilaishenkisesti sisustettu hotelli huokui rauhoittavaa lomatunnelmaa, ja minne tahansa hotellilla katsoikaan, saattoi ympäriltä löytää kauniita yksityiskohtia. Hotellissa oli vain viisi huonetta, joten henkilökohtainen palvelu paikan sympaattisten omistajien Anthonyn ja Andren toimesta oli taattua. He kohtelivat vieraitaan kuin perheenjäseniään oli kyseessä sitten autokyyti Port Douglasin keskustaan, päiväretken varaaminen isolle valliriutalle tai seikkailumatkan toteuttaminen sademetsän siimekseen. Hotellin pihamaalla kasvoi toinen toistaan eksoottisempia hedelmäpuita, joten jokaisen aamun saatoinkin aloittaa maistelemalla taatusti tuoreita ja lähellä tuotettuja hedelmiä, vaikka poimimalla ne itse suoraan puusta.

Marrakech, Marokko

Marrakech on pullollaan tunnelmallisia riadeja, mutta yksi kauneimmista on pieni Le Riad Yasmine, jota on vuodesta 2015 pyörittänyt ranskalainen pariskunta Gabriel ja Alice. Tuon jälkeen he ovat muutaneet riadin salaiseksi troppiseksi keitaaksi keskellä vilkasta Medinaa. Sen sydän on riadin keskellä oleva kaunis sisäpihapuutarha, jonka uima-allasta reunustavat vehreät palmupuut ja niiden oksilla lehahtelevat pikkulinnut. Tuoreita mandariinejä on tarjolla siellä täällä ja marokkolaista minttuteetä voi nauttia uima-altaan pehmoisilla nojatuoleilla hopeakannusta.

Ja jo heti Marrakechin vilkkailta kujilta riadiin sisään astuessa saattoi aistia paikan rauhoittavan tunnelman. Sisäänkäynnissä nenään leijaili vienon hienostunut jasminin tuoksu ja vastaanoton henkilön ystävällisyyden ja avuliaisuuden lisäksi tervetulleeksi majapaikkaan toivotti sen söpö, lungisti elämästä nauttiva Bowie-kissa. Palvelun lisäksi putiikkimaisen pikkuhotellin ylellinen tunnelma huokui riadin jokaisesta pienestä sisustusratkaisusta. Juniorisviitti-huoneeseeni kävelyssä kesti ehkä pieni ikuisuus, sillä en voinut olla pysähtelemättä ja huokailematta ensin riadin olohuonemaisen tilan sisustukselle berbermattoineen ja takkatulineen, ja sen jälkeen kuvankauniille trooppiselle sisäpihalle uima-altaineen. Ja entä huoneeni? Se oli todellakin kuin tuhannen ja yhden yön saduista kylpyhuoneeseen johdattelevine pariovineen ja marokkolaisine värikkäine sisustuselementteineen ja tunnelmavaloineen. Riadista löytyy yhteensä 9 huonetta, joista jokainen on uniikisti sisustettu.

Quito, Ecuador

Ecuadorin pääkaupungin Quiton yhdeltä vilkkaalta mukulakivikadulta löytyi todellinen majapaikkojen helmi, ylellinen putiikkihotelli Villa Colona*, jonka ylellisyyttä ei olisi voinut arvatakaan ulkoapäin. Tämä Bed&Breakfast-majatalo oli kuin upea yksityinen palatsi, mutta siitä huolimatta myös reissussa rähjääntyneet matkailijat otettiin avosylin vastaan. Majataloa pyörittävä miespari Rudy ja Rigoberto olivat kunnostaneet hulppean kaupunkikotinsa yhteyteen viisi huonetta matkalaisten käyttöön, eikä talon sisustuksessa oltu säästelty. Paikan omistajat kertoivatkin olevansa innokkaita antiikki-, taide- ja uniikkitavaroiden metsästäjiä, ja ovat halunneet koko sydämestään loihtia talosta esiin sen vanhan arvokkuuden. Tämä työ oli tuonut heille Ecuadorissa muun muassa restaurointipalkinnon. Vierashuoneet oli sisustettu kuin monen tähden luksushotellit tarkkaan valittuine yksityiskohtineen. Mutta verrattuna isoihin hotelleihin, tässä majapaikassa tunsi olevansa vierailulla oikeassa kodissa.

Kodin sydän oli upea ruokailutila, jonka tunnelmasta pääsi nauttimaan Rigon valmistamalla herkullisella aamiaisella. Pariskunta saattoi istahtaa pöydän ääreen seuraksi vierailleen ja kertoilla kahvikupposten äärellä tarinoita elämästään Ecuadorissa sekä haaveistaan muuttaa asumaan rauhallisempaan maahan. Majapaikan porttien ulkopuolella kun on heidän Ecuadorin vuosiensa aikana tapahtunut yhtä jos toista tässä levottomassa kaupungissa.

Bwindi, Uganda

Ugandan sumuisten vuorten uumenista, Bwindin luonnonpuiston laitamilta keskeltä trooppista sademetsää löytyi majapaikka, jonka olemassa olosta en ollut osannut haaveillakaan gorillavaellukselle suunnatessani. Engagi Lodgesta* löytyi tyylikkääseen safarityyliin sisustettu päärakennus, sekä vain 8 erillistä lodge-mökkiä. Koko paikka oli rakennettu käyttäen paikallisia luonnonmateriaaleja ja työllistäen lähikylän asukkaita, lisäksi sähkö tuotettiin paikkaan aurinkopaneeleilla.

Lodgessa oli tunnelmallinen päärakennus, jossa saattoi illallistaa tai muuten vain viettää aikaa takkatulen äärellä. Erityistä tilassa kuitenkin oli, että yhdeltä puolelta rakennuksesta puuttui seinä kokonaan ja tilalla oli iso terassi upeine maisemineen. Ja mihin seinää olisikaan tarvinnut, jos näkymät ovat tällaiset! Sain kuulla, että silloin tällöin gorillat vierailevat lodgen läheisyydessä, ja onpa joku uskalias nuori gorillaherra nähty kiipeilevän näillä terassin kaiteilla!

Oma lodgemökki terasseineen tarjosi sopivan rentoutumispaikan gorillavaelluksen jälkeen lepuuttaa silmiä vuorenrinteiden vehreässä maisemassa. Taustalta kuuluva sirkkojen voimakas siritys sekoittui lintujen moniääniseen kuorolauluun ja apinoiden säksätykseen säksättävät. Ohi lehahteli tämän tästä värikkäitä perhosia ja viereisestä puusta kurkisti sinitakkinen pikkulintu. Muuten terassilla on ihanan rauhallista – vain minä ja luonto.

Canggu, Bali

Canggussa sijaitseva The Chillhouse on ehdottomasti yksi parhaimpia paikkoja, joissa olen koskaan majoittunut! Majapaikka oli häkellyttävän kaunis kokonaisuus trooppista luksusta henkiviä, mutta silti rennolla otteella sisustettuja huoneita aina sinkkuhuoneista hulppeisiin villoihin, ja kaiken kruunasi paikan upea miljöö – Alueelta löytyi useita uima-altaita, rentoja hengailupaikkoja sekä minne tahansa katsoikaan oli vastassa kauniita yksityiskohtia niin trooppisen puutarhan loistosta aina sisustuksessa käytetytyihin hauskoihin teksteihin. Paikan päällä oli oma joogastudio, jossa järjestettiin tunteja 2 kertaa päivässä, ja joogan lisäksi paikalta pystyi bookkaamaan niin surffiopen, pyöräretken kuin vaikkapa hieronnan tai energy healing -session.

Mutta ehdottomasti parasta paikassa oli huoneen hintaan sisältyvät ruokailut – aamiainen ja illallinen. Ei vähiten siitä syystä, että tarjolla oli vain luomutuotteita sekä suurinosa annoksista oli tarkkaan mietitty vegaaneille ja muille erikoisruokavalioille sopiviksi. Toinen syy ruokailujen paremmuuteen oli se tosiasia, että ne kokosivat yhteen paikan päällä majoittuvan jengin aina samaan aikaan pitkien pöytien ääreen. Koska paikalla oli lisäkseni monia muita yksinmatkustavia, tarjosi tämä sopivan sosiaalisen hetken tutustua uusiin ihmisiin. Ja jo ensimmäisen illan jälkeen olin saanut useita uusia matkakavereita, joiden kanssa pystyikin sitten suunnittelemaan tekemistä yhdessä seuraaviksi päiviksi.

* Sisältää mainoslinkkejä.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • Asko Leppilamoi
  22.4.2018 at 20:53

  Olet sinä nähnyt ja kokenut todella upeita paikkoja. Ja nuo kuvat!!!! Kiitos postauksesta!

  Reply
 • Nicola
  22.4.2018 at 20:56

  Todella upeita majoituksia kaikki. En osaa ollenkaan valita parasta. <3

  Reply
 • Karri
  22.4.2018 at 20:58

  Kodikkain & luonollisin majamesta on Ugandan Engagi Lodge. Siell’on saletisti hyvä olla & ladata akkujaan. Majoitusmesta & maisema ovat mieltä rauhoittavia & nautinnollisia. 🙂
  Toisaalta taas Ecuadorin Quito on historiallisen & viehättävän oloinen. (y) Rakastan just kaikkea historiallista ♥ Myös Villa Colona on viihtyisän oloinen & sopivasti ylellinen (y) Mutta ikävä juttu, ettei Quitossa ole turvallista kulkea.
  Siinä mielessä Bwindi vaikuttaa parhaalta ympäristöltä lomailla. 🙂

  Reply
 • Kauniita paikkoja! Tuo Le Riad Yasmine on mulle kyllä aikamoinen pakkomielle, ei tarvitse kahta kertaa miettiä missä majoittuisin, jos menisin Marrakkechiin.
  Itsellni kaikista ihanin majoitus on ollut Myanmarissa Ngapali Beachilla, aivan ikimuistoinen paikka on nimeltään Kipling’s Bay Guesthouse.

  Reply
 • Frida Ingrid - Ikimatkalla
  25.4.2018 at 14:10

  Upeita majapaikkoja! 🙂 Ihan älyttömän kaunis tuo Marrakechin majoitus! Pitäisi itsekin kunnostautua majapaikkakuvaajaksi, eikä aina heti huoneeseen päästyä levittäytyä kaiken maailman rihkaman ja tavarapaljouden kanssa äksänä sängylle lakanoita rypistämään, sen jälkeen kun ei enää oikein kuvat näytä tältä kuin tässä postauksessa. 😀
  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  Reply
 • Elina Marjaana Travel Blog
  27.4.2018 at 19:32

  Onpa kauniita paikkoja! Ihania värejä joka kuvassa. Nukkuisin varmasti hyvin missä tahansa sängyssä. 🙂 Mä tykkäsin vuosia sitten todella paljon Väli-Amerikan hostelleista. Vaikka matkustin silloin opiskelijana pienellä budjetilla ja majoituin edullisissa paikoissa, niin joskus niissä oli tosi ihana tunnelma, kauniita yksityiskohtia ja ihanasti jätetty luonnolle ja kasveille tilaa.

  Reply
 • Anni Kotiranta
  28.4.2018 at 13:44

  Ah jooo, rakastan päästä kyyläilemään erilaisten majoituslaitosten sisälle. Vielä tulee reissuja tehtyä pitkälti budjetti edellä, mutta haaveilen jo siitä päivästä, kun edes muutamana yönä voisi valita jonkun rauhallisen boutique-hotellin, omalla uima-altaalla tietty! Kaikki vaikuttaa yöpymisen arvoisilta, mutta ekana haluisin päästä testaamaan tuon Marrakechin upean hotellin ?

  Reply
 • Rosita -Matkaopas Vapauteen
  28.4.2018 at 15:37

  Todella kivan oloisia majapaikkoja, ei mitään perusstandardia 🙂 Itsellekin eniten mieleen on sellaiset pikkuiset, idylliset ja viihtyisät, jotenkin ihmisläheiset ja tunnelmalliset paikat. Mielummin lämpöä ja hauskoja yksityiskohtia kuin liian sliipattua ja kimaltavaa.

  Reply
 • Maisemaonnellinen Johanna
  29.4.2018 at 00:14

  Ihania majapaikkoja! <3
  Olen esteetikko, ja tykkään siitä että matkaillessa voi yöpyä paikassa, jossa asiat ovat vähän paremmin kuin kotona. Matkailu on kokonaiselämys. En voisi nauttia kauniistakaan kohteesta, jos joutuisin majoittumaan jossain rumassa ja likaisessa paikassa. Mutta se, että osaa löytää kohtuuhintaisia kauniita paikkoja, se vaatii sekä taustatyötä – että hyvää tuuria.

  Reply
 • Travelloverin Annika
  29.4.2018 at 11:25

  Viehättäviä paikkoja. Niissä näkyy paljon yhteistä. Voisivat olla vaikka samaa putiikkihotellien ketjua. Jännästi matkoillakin omat mieltymykset ohjaavat tekemään samantapaisia valintoja. Oma valintani on myös asua mukavasti. Ei jalosta ihmistä ankeus ympärillä.

  Reply

Leave a Reply