Menu
Suomi

Kesäpäivä Porvoossa

porvooporvoo a-k porvoo porvoo porvoo Yhtenä kesäisenä lauantaina Helsingissä päätin ystäväni kanssa suunnata pienelle päivävisiitille Porvooseen. Vaikka Helsinki on mitä parhain kesäkaupunki, tarjoaa Porvoon vanhankaupungin kujat aivan erilaista kesätunnelmaa ja siellä kävellessä hellesäällä voi oikeasti tuntea olevansa kauempanakin Euroopassa matkoilla. Ja kieltämättä Porvoon keskiaikainen vanha kaupunki vetää vertoja monelle Euroopan keskiaikaisista kylistä – jos ei koollaan, niin ainakin söpöydellään.

Porvoossa saa hyvin kulutettua yhden kokonaisen päivän, ja erityisesti sinne kannattaa suunnata nauttimaan kesäpäivästä kaikessa rauhassa. Jätimme ystäväni kanssa auton parkkiin aivan vanhan kaupungin kupeeseen, ja lähdimme verkkaisesti kävelemään sokkeloisilla mukulakivikaduilla. Jo aamupäivällä aurinko nosti sään keskieurooppalaisiin 30 asteen lukemiin, mikä antoikin hyvän syyn poiketa varjoisille sivukaduille erivärisiä puutaloja ihastelemaan sekä toki hakemaan viilennystä niin Porvoon lukuisista ravintoloista kuin pienistä putiikeista.

porvoo porvooporvooporvooporvooPutiikkeja, ravintoloita ja kahviloita

Raatihuoneen torilla istahdimme Cafe Fannyn terassille jääteelle kuuntelemaan katusoittajaa ja katselemaan torimyyjäisten vilinää, jonka jälkeen kulutimme aikaa Galleria Rahlingin astiavalikoimaa ihailemassa sekä Välikadun muissakin pienissä putiikeissa kierrellen. Iltapäivän kahvihetkeä varten suuntasimme Tee- ja kahvihuone Helmen sisäpihalle nauttimaan kahvilan herkuista, ja valitsinkin eteeni aika naisellisen välipalan – ruusulimonadia ja vaaleanpunaisen marengin. Seuraavana otimme suunnan Jokikadun puolen putiikkeihin, ja voi taivas miten ihastuttavia sisustusliikkeitä ja herkkukauppoja sieltä löytyikään! Vierailemisen arvoinen on ehdottomasti Jokikatu6, Welmans, Skafferi ja Mormors. Kun käsivarsille oli ilmestynyt paperikassi jos toinenkin shoppailukierroksen päätteeksi, alkoikin jo rauhallinen lounashetki houkuttelemaan ennen kotiinlähtöä. Lounaspaikaksi valikoitui jokirannassa oleva Johans-ravintola sisäpihaterasseineen, jossa kyllä kelpasi syödä herkullista lohisalaattia, kilistellä roseviinillä kesäpäivälle ja katsella Porvoonjoen kesäisiä maisemia.

Pientä ekstraa

Kotiinpäin lähtiessä tuli mieleen, että Porvooseen olisi voinut hyvin jäädä yhdeksi yöksi, sillä vanhasta kaupungista löytyy mitä suloisempia pikkuhotelleja, viini-juustobaareja sekä illallisravintoloita, joihin olisi ollut kiva päästä tutustumaan. Mutta ehkäpä ensikerralla sitten! Samoin mietin, että autoilun sijaan kesäpäivänä Porvooseen voisi tehdä pienen elämysmatkan vesireittiä pitkin Helsingistä laivalla. Ainakin m/s J.L. Runeberg näyttää tekevän sekä yhdensuuntaisia että meno-paluumatkoja Helsingin ja Porvoon välillä.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply