Menu
Lifestyle

Kosmetiikka viikon aurinkomatkalle

Viikon matkalle ei loppujen lopuksi tarvitse paljoa kosmetiikkaa mukaan. Ei ainakaan jos kohteena on syyskuun helteissä kylpevä Kypros ja ohjelmassa roadtrip ympäri saarta. Ennen matkaa yritin pakata kosmetiikkaa mahdollisimman minimalistisesti mukaan, sillä jos koti-Suomessa käytän suhteellisen vähän erilaisia kosmetiikkaputeleita, en matkoilla useinkaan laittaudu pitkän kaavan kautta. Mutta toki kaikki tarpeelliset on hyvä olla mukana, jotta matkalla ei tarvitse stressata luottotuotteiden puutetta ja voi ennemminkin nauttia lomailusta. Tässä Kyproksen matkalla mukana olleet kosmetiikkalaukkuni avattuna ja sisältö ruodittuna:

kosmetiikkaKosmetiikkalaukkuina toimi kaksi Victoria’s Secretin pussukkaa, joissa toisessa kulki meikit ja toisessa kaikki muut. Pakatessa hämmästyin itsekin kuinka pieneen tilaan sain kaiken kosmetiikan mahdutettua. Matkalla ollessa tosin huomasin kaipaavani ennemmin yhtä isoa kosmetiikkalaukkua, jossa voisi kerralla kuljettaa kaiken tarpeellisen kylpyhuoneen puolelle ja seuraavan kohteeseen lähtiessä puteleita ei tarvitse millilleen asetella paikoilleen kosmetiikkalaukkuun. Kosmetiikkalaukut kulkivat matkalaukussa ruumassa, ja matkustamoon otin vain välttämättömät muutamat jutut minigrip-pussiin.

matkakosmetiikkaKasvojen hoito

Kasvojen hoitoon mukana oli Suomessakin käytössä olevat luottotuotteeni matkakoossa. Dermalogican puhdistusaineella saa meikit ja aurinkorasvat kätevästi kasvoilta irti, ja sen lisäksi Nuxen ruusuvesi poistaa viimeisetkin kosmetiikkajämät. Nuxen tuotetta voi käyttää huolettomasti niin herkille silmille kuin huulillekin, joten se on varsin toimiva matkoilla. Aamuisin kasvojen virkistämiseen riittää vesipesun lisäksi Dermalogican kasvosuihke. Kosteusvoiteena kesäkaudella ja hellesäissä käytössä parhaiten on toiminut Dermalogican kevyempi kosteusvoide, jonka lisäksi silmänympärysihon hoitoon aurinkolomilla paras on ollut Elizabeth Ardenin silmänympärysvoide.

matkakosmetiikkaHiusten hoito

Luonnonkiharat hiukseni jätän usein matkoilla luonnontilaan, sillä mitä kosteampi ja kuumempi sää, sitä valtoimenaan kiharat ovat ja sitä vaikeampi niitä on suoristusraudalla taltuttaa. Hiuksia en pese joka päivä matkoillakaan, vaikkakin joskus hellesäissä tämä on aivan välttämätöntä. Luottotuote jo monen matkan ajalta on Cutrinin kevyt sampoo. Lisäksi matkoilla on usein kulkenut mukana Kerastasen tehohoito, joka kosteuttaa täydellisesti karheuteen taipuvaisia kiharoitani. Lisäksi saatan sujauttaa latvoihin vielä pesun jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Sen olen huomannut useimmiten matkoilla kätevämmäksi hoitoratkaisuksi, sillä varsinkin jos majapaikassa on vain kylmää vettä tarjolla, ei suihkun alla huvita montaa minuuttia hoitoaineilla läträillä. Hiuslakka oli myös minikoossa mukana, mutta sitä en käyttänyt muuten kuin muutaman suihkauksen lentomatkoilla.

matkakosmetiikkaMeikit

Matkalla meikkejä oli jälleen kerran aivan liikaa mukana, sillä huomasin käyttäväni päivittäin vain muutamaa tuotetta. Kun iho ei ole vielä kauniisti ruskettunut, tuo Maybellinen BB-voide sopivasti sävyä kasvoille. Joe Blascon rasiassa oleva meikkivoide taas peittää alleen kaiken mahdollisen, joten se toimii täydellisesti täsmätuotteena niin silmien alusille kuin pienille ihovirheillekin vaikkei BB-voidetta enää loppulomasta jaksaisikaan kasvoille levittää. Pieneen matkarasiaan pakattua Chanelin irtopuuteria sipaisin kevyesti meikin pintaan, jonka lisäksi Kicksin Bronzing Powderilla sai kasvoille kivasti päivettynyttä lookia. Sen sijaan Diorin peitevoide, Kicksin luomivärin pohjustusvoide ja MACin korostuspuuteri jäivät lähes käyttämättä. Vaaleat kulmani kaipaavat päivisin pientä ehostusta, ja tähän tarkoitukseen ennen matkaa tehdyn värjäyksen lisäksi Lumenen kulmakynä toimii parhaiten. Lisäksi päivämeikkiin kuuluu sipaisu Max Factorin ripsiväriä sekä Hurraw!:n kosteuttavaa huulirasvaa. Käyttämättä jäivät luomiväri, huulikiilto sekä musta ja valkoinen kajal-kynä. Kynsilakka on myös hyvä olla mukana, sillä vaikka kynnet olisi ennen matkaa lakatut, voi matkalla tarvita jossakin vaiheessa uuden kerroksen pintaan.

matkakosmetiikkaMuu matkakosmetiikka ja tarvittavat tavarat

Matkakosmetiikan top-listalla on ehdottomasti arjessa hyväksi todettu Nivean deodorantti. Hellesäissä raskaita hajuvesiä ei halua käyttää, mutta niiden sijaan kevyttä Body Mistiä on mukava suihkauttaa vaikkapa illalliselle suunnatessa. Aurinkokohteissa olen huomannut käyttäväni paljon vartalon kosteusvoidetta, niinpä tällä kertaa pakkasin Elizabeth Ardenin kosteusvoidetta Mujin pieneen täyttöpakkaukseen, joka kuluikin matkalla lähes loppuun. Sen sijaan Jurliquen käsivoidetta ei tullut käytettyä ollenkaan, mutta usein varsinkin pidemmillä lentomatkoilla se on korvaamaton. Koska ihoni ruskettuu varsinkin jaloista huonosti, on lämpimämmissä kohteissa usein mukanani itseruskettava kosteusvoide. Ja niillä matkoilla, joilla sitä ei ole ollut mukana, olen huomannut sitä tarvitsevani kipeästi. Paras on ehdottomasti St. Tropezin tuote, jota tällä kertaa en jaksanut pakata pienempään täyttöpakkaukseen. Lisäksi mukana oli Eucerinin aurinkovoide +20 kertoimella.

Muita mukana kulkevia kosmetiikkatuotteita oli päivittäin tarvitsemani piilarineste sekä toki hammastahna. Käsidesiä käytän todella harvoin, mutta siitä huolimatta se on vakiovaruste matkatavaroissa. Matkoille oleelliset tavarat ovat myös hammasharja ja sheiveri.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

3 Comments

 • Susanna
  18.9.2015 at 19:44

  Kivat meikkilaukut, vaikka olen kyllä itsekin miettinyt että ehkä yksi suuri kosmetiikkalaukku olisi kätevämpi reissussa. Minulla on myös luonnonkiharat ja olen huomannut että hiusöljyistä on apua ja joskus myös oliiviöljystä, jota voi käyttää hiushoitoaineen sijasta jos haluaa silkkisemmät hiukset ilman silikoonia sisältäviä hoitotuotteita 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:37

   Täytyy kyllä myöntää, että edellisellä kuukauden reissullani taas kirosin yhtä isoa meikkilaukkua, mutta tällaisella lyhyemmällä matkalla, kun mukana on oikeastaan vain kosmetiikkaa jota käyttää päivittäin, yksi pussukka olisi toiminut parhaiten. Pidemmälle reissulle ottaisinkin sitten erilliset pussukat päivittäiskosmetiikalle ja erikseen muulle harvemmin käytöllä olevalle tavaralle.
   Argan-öljyä olen hiuksilleni kokeillut, mutta joka kerta todennyt niiden vain olevan sopimattomia hiuksilleni. Ehkäpä täytyy oliiviöljyä vielä testata! 🙂

   Reply
 • Susanna
  19.9.2015 at 19:27

  Oon huomannut saman useissa arganöljytuotteissa, en voi laittaa niitä kun vähän vaan latvoihin tai sitten tukka ns. latistuu. Kiiltoa argantuotteissa kyllä on mutta se ei yksistään riitä

  Reply

Leave a Reply