Menu
Bloggaaminen

Matkamessujen huumaa

Kaupallinen yhteistyö: Messukeskus & Matkamessut 2020

Kun vuosi vaihtuu, tietää se ainakin yhtä asiaa – nimittäin Messukeskuksen valtaavia Matkamessuja! Tänä vuonna Matkamessut järjestetään yleisölle 17.-19.1, ja tuota viikonloppua edeltää vielä torstain ammattilaispäivä. Olen useamman vuoden ajan ollut innokas kävijä näillä messuilla, aikaisemmin ihan vain matkailijan roolissa, mutta nyt viimeisien vuosien aikana myös matkabloggaajana. Ja niin myös tänäkin vuonna! Näin ammattinäkökulmasta odotan erityisesti verkostoitumista muiden matkailualan toimijoiden ja matkabloggaajien kanssa, mutta toki haluan myös fiilistellä uusia reissukohteita ja hankkia infoa tulevia matkasuunnitelmia silmällä pitäen.

Intouduimme myös uusimmassa Jetlagissa-podcast jaksossa fiilistelemään Veera Biancan kanssa Matkamessu-muistoja ja jakamaan omia tipsejämme messujen kokemiseen:

Voodoo-taikoja ja Matkamessujen huumaa

Tässä jaksossa Anna-Katri ja Veera Bianca intoilevat tulevista Matkamessuista sekä fiilistelevät eri matkakohteita aina Virosta Mongoliaan ja Sierra Leonesta Peruun. Kumpi haaveileekaan safarista Afrikassa ja kumpi pohtii kesämökin ostoa ulkomailta? Entä mitä tekemistä herkullisella juustolla ja komealla lentokapteenilla on Matkamessujen kanssa? Jaksossa luvassa lukuisia vinkkejä Matkamessujen kokemiseen näiden reissunaisten tyyliin.

Matkamessut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joten messuilta löytyy lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan yritystä peräti 80 maasta. Tapahtuman ohjelmassa on esillä ajankohtaisia matkailuilmiöitä, kohdevinkkejä sekä muita matkailijalle hyödyllisiä puheenvuoroja. Näytteilleasettajien tarjonnasta löydät äkkilähdöt, pakettimatkat, lennot, majoitukset ja muut lomamatkat, unohtamatta tietenkään kaikkia matkamessutarjouksia!

Itseäni kiinnostavat erityisesti tänä vuonna messuilla ensimmäistä kertaa mukana olevat Länsi-Afrikan kohteet Sierra Leone ja Benin, jonne olen reissua jo aiemmin pyöritellyt mielessäni – enemmän tosin pidemmän irtioton yhteydessä, jolloin voisin reissata maitse Gibraltarilta Kapkaupunkiin. Lisäksi Mongolian osastosta olisi varmasti ollut paljon hyötyä viime kesän Mongolian reissun suunnitteluun, ja vieläkin seikkailu Gobin autiomaahan kamelilla kiinnostelisi… Ja näytteilleasettajien listalta löytyy monia muitakin kiinnostavia kohteita niin Suomesta kuin ulkomailta.

Tänä vuonna Matkamessuilla on mukana myös Maata pitkin -messut, jonka messuosastolla voi käydä tutustumassa vastuulliseen matkailuun ja hakea inspiraatiota niin puheenvuorojen, keskustelupaneelien kuin matkatarinoidenkin muodossa. Sen lisäksi aion myös ehdottomasti poiketa Tasty Travel -kojuilla, joissa tarjolla on taattuja makumatkoja ympäri maailman. Aiemmilta vuosilta mieleen on ainakin jäänyt sveitsiläinen fondue-juusto viineineen sekä italialainen tryffelipasta. Mitähän kaikkea sitä tänä vuonna maistelisikaan?

Näytteilleasettajien kojujen lisäksi messujen parasta antia ovat aina myös matkailijoille suunnatut puheenvuorot, joiden ohjelmaan voi tutustua tarkemmin täältä. Saapa nähdä miten messupäivieni ohjelma rakentuu, mutta kiinnostavilta kuulostivat ainakin nämä esitykset:

 • Social Media Influencers’ role in sharing news on crises
 • Challenges, responsibilities, opportunities and #flygskam in tourism today
 • Partnerimaa Viro: Tiedostavan maailman inspirointi valokuvataiteen ja ruoan avulla – Fotografiskan tie Tallinnaan
 • Many Faces of Sustainability / In co-operation with BARIF
 • VISIT GHANA – Kulttuuria, lämpöä ja rytmiä / Culture, Warmth & Rythm
 • Peru, a treasure of culture and biodiversity
 • TANZANIA UNFORGETABLE
 • Verotus ja muutto ulkomaille
 • Ulkoministeri Pekka Haavisto: Eurooppa raiteilla
 • Joogamatka alkaa messuilta
 • Indonesian traditional dance and music performance
 • Wau, mikä reissu! Löytöretkeilijä Pata Degerman & Olympia Kaukomatkatoimisto

Oletko aikeissa osallistua Matkamessuilla? Jos lippujen hankinta on ajankohtainen, niin kannattaa kurkata uusin Instagram-postaukseni sillä siellä on käynnissä arvonta 5.1. saakka!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

  Leave a Reply