Menu
Bloggaaminen

Ensimmäinen lukijailta Bistro Manussa!

Maailmanympärimatkani aikana sain täällä blogin puolella useita kannustavia kommentteja ja kiinnostavia kysymyksiä sekä kuulin lukuisia inspiroivia tarinoita ja tsemppaavia lauseita. Ne antoivat matkalleni enemmän puhtia kuin osasin ajatellakaan, sillä välillä kun olin viikkoja vain yksin tienpäällä, oli blogini (nettiyhteyksistä riippuen) ainoa kanava, jonne halusin jakaa juuri kokemiani asioita sekä fiiliksiä siltä hetkeltä. Matkablogini oli tietynlainen jatke henkilökohtaiselle matkapäiväkirjalle, se oli minulle paikka, jonne halusin tallentaa ensisijaisesti itselleni muistiin kaikki ne hetket ja tuntemukset, mitä 10 kuukauden matkan varrelle mahtui. Sitä en kuitenkaan osannut arvata, kuinka moneen tarinani kolahtaisivat – ei pelkästään upeiden matkakohteiden vaan myös henkilökohtaisten tarinoitteni kautta.

Kippis unelmille ja maailmanympärimatkalle -postauksessa esitinkin kotiin palatessani nöyrimmät kiitokseni kaikille matkaani seuranneille ja sen aikana kommentteja jättäneille, vanhoille ja uusille virtuaaliystäville. Hämmennyin kuitenkin kuinka monta tsemppaavaa kommenttia, sähköpostia ja virtuaalihalausta sain kotiinpalatessani ihan tuntemattomiltakin ihmisiltä. Aloinkin miettimään, miten voisin antaa jotakin takaisin – en pelkästään blogissani, vaan myös muuten. Ja niin syntyi idea järjestää pienimuotoinen blogitapaaminen, jossa halukkaat pääsisivät kuulemaan enemmän matkastani, mutta myös tapaamaan muita matkailuun hurahtaneita ihmisiä sekä jakamaan omia kokemuksiaan reissuistaan maailmalla.

Mutta voi taivas miten minua jännittikään ennen After Workien alkua. Olin pitänyt toista blogiani jo vuodesta 2008, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun järjestin itse jotakin tämän kaltaista. Vaikka heti kutsun julkaistuani paikat tilaisuuteen täyttyivät samantien, pelkäsin silti ettei kukaan lopulta ilmestyisi paikalle. Mutta huoleni oli täysin turha. Torstai-iltana Bistro Manun Kisällinurkkaukseen nimittäin kerääntyi aivan mahtava 15 hengen porukka, joiden kanssa kolmetuntinen vierähti kuin siivillä. Olin toki otettu, että maailmanympärimatkastani haluttiin kuulla lisää, mutta vielä suuremman vaikutuksen minuun teki vieraiden omat matkatarinat ja se rohkeus ja intohimo, miten he ovat toteuttaneet matkojaan tai millaisista matkoista he tällä hetkellä haavailevatkaan.

Pelkoni oli täysin turha, että istuisimme ravintolan huoneessa kaikessa hiljaisuudessa ja yrittäisin väkisin keksiä jotakin kerrottavaa. Nämä tyypit löysivät kyllä samantien yhteistä juteltavaa, ja itsekin uppouduin keskustelun pyörteisiin niin keskittyneesti, että eteeni kannettu kasvisburger melkein unohtui syödä. Olin aivan äärettömän otettu näiden ihmisten aitoudesta ja intohimosta matkailuun, ja kuulinkin illan aikana monta erilaista tarinaa ja vastasin moneen erilaiseen kysymykseen, joiden kautta todellakin toivon antaneeni samalla tavalla aitoja tarinoita takaisin. Kun viinilasit olivat tyhjät ja lautasia kerättiin pois, ihmettelin, että miten aika juoksikaan niin nopeasti. Ja samalla säikähdin, etten tainnut ehtiä juttelemaan kaikkien kanssa yhtä pitkään.

Mutta palautteen perusteella uskon, että näen näitä mahtavia ihmisiä vielä uudelleen – ja se jos mikä antaa minulle kannustusta järjestää vastaavia iltoja uudestaan. Ei pelkästään siitä syystä, että pääsen tapaamaan teitä sieltä ruudun takaa, vaan myös tuomaan teitä samanhenkisiä reissaajia yhteen saman pöydän ääreen vaihtamaan matkatarinoita. Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille, ja ihania matkansuunnitteluhetkiä teille! Kiitos myös kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille, ja isot pahoittelut, että pystyin tällä kertaa ottamaan mukaan vain tämän verran porukkaa. Toivon kuitenkin, että voin järjestää vastaavia iltoja uudelleenkin ja saada mahdollisuuden päästä juttelemaan teidän kanssa enemmän matkailusta ihan kasvotusten!

Ja erityiskiitos Sokos Hotel Presidentin yhteyteen juuri avatulle Bistro Manulle, joka tarjosi viihtyisän Kisällinurkkauksen iltaamme varten. Bistro Manu oli aivan täydellinen tämän kokoisen porukan afterworkkia varten: sopivan intiimi tila, muttei liian eristäytynyt, ruoka herkullista ja vieraat selvästi viihtyivät. Ja kuin tilauksesta, juuri kun puhuimme matkoista Etelä-Afrikkaan, kaadettiin laseihin eteen etelä-afrikkalaista viiniä! Tällaisia iltoja lisää! 🙂

Yhteistyössä: Sokos Hotel Presidentti & Bistro Manu

Tuotelahjat vieraille lahjoitti: Sugar Helsinki

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply