Menu
Bloggaaminen

Suomen suosituin podcast matkailusta

Eilen illalla oli pakko hieraista silmiä internetin ihmeellisen maailman avatessani. Meidän Jetlagissa-podcast nimittäin komeili Suplan suosituimmat listalla 10 parhaan joukossa. Siellä se oli, Suomen tunnetuimpien podcast ja radio show:den rinnalla, jopa meidän molempien matkailuidolin Arman Alizadin sarjan yläpuolella. Wow. Oli sanoinkuvaamattoman outoa nähdä alusta loppuun asti itse suunnittelemamme ja tuottamamme podcast-lapsemme näin kovassa joukossa.

Ja juuri niin – vastamme itse podcastin taustalla aivan kaikesta. Suunnittelemme yhdessä Veera Biancan kanssa podcastimme kaudet, niiden raamit ja sisältöideat. Jaksot nauhoitamme omilla ammattikäyttöön soveltuvilla Blue-mikeillä kotona tai milloin missäkin maailmalla ollessamme. It-tuki meillä löytyy googlaamalla Youtube-tutoriaaleja, joiden avulla olemme tähän mennessä onnistuneet selviytymään kaikista vastaan tulleista ongelmista. Minä editoin jaksot kaikella tarkkuudellani mahdollisimman helposti kuunneltavaksi sisältöpaketiksi (joihin muuten yhtä jaksoa kohden saattaa upota aika monta tuntia), ja Veera Bianca tuplavarmistaa jaksojen laadun (ja sensuroitavan sisällön). Jaksojen otsikot ja kuvaukset ovat allekirjoittaneen käsialaa, VB taas hoitaa jaksojen some-sisällön tuotannon ja yhdessä boostaamme jaksoja kanavissamme. Asiakaskontaktien luonti sekä jaksojen markkinointi ja myynti hoituu ensisijaisesti VB:n toimesta, mutta toki me molemmat haistelemme kokoajan uusia asiakkuustägyjä.

Supla taas toimii alustana jaksojemme julkaisuun ja lisäksi he tekevät omaa markkinointiaan podcastimme eteen. Muun muassa viime syksynä meistä tehtiin radiokamppis, jossa Jetlagissa-podcastin erikoisia matkavinkkejä saattoi kuulla Nelonen Median eri radiokanavilla. Itse en näistä yhtäkään kuullut, kun kotona tai luureissa eivät radiokanavat pauhaa, mutta sentään muutama kaveri oli ääneni radioaalloilta tunnistanut. Hehhe. Iso kiitos siis Suplalle siitä, että olette uskoneet meihin, vaikka taustalla ei alunperin ole häärännyt podcast-tuotannon ammattilaisten kavalkaadia.

Tällä podcast-matkalla olemme molemmat oppineet paljon, emme vain podcastien tuotannosta, vaan myös toisistamme – ja mikä parasta, olemme ystävystyneet todenteolla siitä hetkestä lähtien kun aloitimme nauhoittamaan ensimmäistä jaksoa syksyllä 2018! Sitä ei korvaa mikään ja olen niin kiitollinen, että olen saanut VB:n itselleni elämään tueksi ja turvaksi ystävänä, jonka kanssa voi jakaa ilman peittelemistä niin elämän ilot kuin surut.

Voisin toki tässä yhteydessä vielä hehkuttaa sitä, kuinka mageita yhteistöitä olemme päässeet podcastimme kautta tekemään aina puhuttelevasta lapsettomuusjaksosta Euroopan Komission mahdollistamaan interrail-jaksoon ja Finnairin in-flight-entertainmentistä Qatar Airwaysin sponsoroimaan kokonaiseen tällä hetkellä käynnissä olevaan neloskauteen! Mutta niiden rinnalla isoin kiitos kuuluu kuitenkin teille, juuri sinulle, joka kuuntelet jaksojamme ja myötäelät kanssamme erikoisissa ja nopeasti muuttuvissa elämän käänteissämme. Olemme nimittäin saaneet niin lukemattomia ja aivan äärettömän koskettavia ja kannustavia yksityisviestejä erityisesti podcastimme Instagram-tilillä, että tekisi mieli halata teitä kaikkia. KIITOS ihanat!

Nimittäin juuri teidän antaman palautteen perusteella haluamme jatkossakin tuottaa entistä parempaa ja aidompaa sisältöä, juuri sellaista itsemme näköistä ronskia ja ennakkoluulotonta otetta siihen, että me kolmekymppiset naiset voimme elää just sen näköistä elämää kuin haluamme. Ulkoa tulevista paineista viis. Siihen liittyen kannattaakin ehdottomasti kuunnella uusin jaksomme “Trendidiettejä ja kuppikokojen vertailua“, jossa käymme läpi todella avoimesti kohtaamiamme ulkonäköpaineita ja tasapainottelua itsensä hyväksymisen kanssa juuri sellaisena kuin olemme:

Tässä jaksossa nämä kolmekymppiset naiset puhuvat läpikäymistään ulkonäköpaineista sekä kehopositiivisesta ajattelusta. Millaista onkaan olla liikalihava, entä miltä tuntuu olla lauta? Miten olla sinut oman kropan kanssa vai tuleeko seksiä harrastaessa sittenkin vetää vatsaa sisään? Jaksossa käydään läpi Veera Biancan elämäntaparemonttia painon pudotuksen ja liikunnan ilon löytämisen osalta sekä paljastetaan, millaisia twerkkausliikkeitä Anna-Katri onkaan oppinut.

Uusimmassa jaksossa Veera Bianca myös jakaa hyvin henkilökohtaisen tarinansa elämänmuutoksesta, jota en voi kuin ihailla! Kannattaa ehdottomasti lukea lisää VB:n tuntemuksista ja ajatuksista hänen blogipostauksestaan “100 treeniä ja 20 kiloa myöhemmin – ajatuksia elämäntapamuutoksesta“.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Onnea podin menestymisen johdosta! Kyllä se on paikkansa ansainnut. Tämä teidän podcast on sellainen, että siihen on kuulijan helppo samaistua, ihan kuin kuuntelisi jonkun kaveriporukan jutustelua. Siitä tulee se aitous. Tykkään myös siitä, että tämä on päälle kolmekymppisten tekemä, ihmisten joilla on jo kattavampi elämänkokemus.

  Reply
  • Anna-Katri
   9.2.2020 at 14:25

   Kiitos paljon ja aivan mahtavaa kuulla! Tällä samassa rennolla ja avoimella jutulla varmasti jatketaan tästä eteenpäinkin. 🙂

   Reply
 • hndy
  9.2.2020 at 08:25

  Ihan ansaitusti, jetlagissa on yksi harvoista säännöllisesti kuuntelemistani podcasteista! Lisää vaan joka laidalta 🙂 Mutta hei, taannoisessa jaksossa juttelitte ohimennen safareista ja lukisin myös mielelläni näistä tarkemmin vertailua kokemuksiesi perusteella – minne mennä milloinkin, ensikertalaisen ja kokeneemman safarikävijän valinta, haastavuus, miten varautua jne. Ihan oma lehmä ojassa kun en ole koskaan käynyt mutta ajatus on alkanut poltella….

  Reply
  • Anna-Katri
   9.2.2020 at 14:28

   Jee, ihan mahtaa kuulla – kiitos! 🙂 Safareista suosittelen ensikertalaiselle (tai kenelle tahansa) ehdottomasti Tansaniaa, se on ihan paras paikka eläinbongailuun ja sieltä löytyy eri tasoisia järjestettyjä retkiä:
   https://adalminasadventures.com/category/afrikka/tansania/

   Reply

Leave a Reply