Menu
Bloggaaminen

Reasons to fly – Jetlagissa-podcastin 3. kausi alkaa!

Kaupallinen yhteistyö: Finnair

Busan Etelä-Korea

Tätä hetkeä olen odottanut kuin kuuta nousevaa – nimittäin, että pääsen kertomaan teille, mitä täällä kulisseissa onkaan puuhasteltu. Nimittäin meidän Jetlagissa-podcastin kolmoskausi käynnistyy aikamoisella nosteella, sillä olemme toteuttaneet kauden jaksoista peräti neljä yhteistyössä suosikkilentoyhtiöni Finnairin kanssa. Aivan, kuulit aivan oikein! Meidän vuosi sitten aloittama podcast on kirjaimellisesti ottanut siivet alleen!

Nämä kaikki yhteistyössä Finnairin kanssa toteutetut jaksot julkaistaan Suplan kanavallamme tässä syyskauden aikana, mutta jo nyt pääset niihin kaikkiin käsiksi Finnairin kaukolennoilla ja näin saada aika kulumaan pitkällä lentomatkalla kuunnellen niin faktaa lentämisestä kuin myös kevyempiä matkatarinoita. Kahdessa jaksossa höpöttelemme Veera Biancan kanssa kahdestaan ja kahdessa muussa jaksossa meillä on vieraana Finnairin henkilökunnan edustaja, aina lentokapteenista lähtien! Tässä vielä pieni paljastus Finnairin kaukolennoilta löytyvistä podcast-jaksoista:

 • Selätä lentopelko
 • Reasons to fly
 • Vastuullinen matkailu
 • 10 vinkkiä lennolle

Ja nyt ensimmäisenä näistä Suplassa on julkaistu Reasons to fly – Unohtumattomia matkakokemuksia. Tässä kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa pohdimme matkustamisen merkitystä ja sen tuomaa lisäarvoa elämään. Avartaako matkailu sittenkään ja mitkä ovat olleet meidän mieleenpainuvimpia reissukokemuksia? Entä minne meillä on haaveissa matkustaa seuraavaksi? Voit kuunnella jakson alla olevasta play-nappia painamalla:Jaksossa käymme läpi omaa suhtautumistamme matkailuun syvällisemmällä tasolla. Toki matkailun voi aina sanoa olevan itsekästä lystiä, mutta toisaalta, ilman matkojani en olisi todellakaan sama ihminen mitä olen nyt. Matkat nimittäin eivät vain anna elämään uudenlaista sisältöä ja merkitystä, ne myös opettavat meille ympäröivästä maailmasta enemmän kuin tv-ohjelmat, kirjat tai nettisivut pystyvät koskaan tarjoamaan. Sillä ne aidot kokemukset ja kohtaamiset ovat aina niitä merkityksellisimpiä, niitä, jotka jättävät muistijäljen syvälle sisimpäämme. Lisäksi varsinkin soolomatkat ovat minulle aina olleet myös matka omaan itseeni – vaikka kuinka arkielämän murheet tai omat ajatukset haluaisi työntää syrjään ja keskittyä reissun tuomaan vapauden tunteeseen, sitä kummasti maailman laidalla ollessa joutuu kohtaamaan itsensä eräänlaisena riisuttuna versiona. Kun ympärillä ei välttämättä ole mitään tuttua ja turvallista, sitä on jotenkin avoimempi kohtaamaan ne syvimmät tunteensa ja ajatuksensa, olemaan aidosti läsnä itsensä kanssa.

Kuten esimerkiksi heinäkuussa kärsiessäni erosurusta, tuntui ensin hullulta lähteä yksin seikkailumatkalle mitä erikoisempiin matkakohteisiin. Pelkäsin, etten pysty nauttimaan reissusta, kun kuitenkin vain itkisin silmät päästäni. Mutta niin vain maisemien vaihdos uusine kokemuksineen ja kohtaamisineen antoi sopivasti etäisyyttä kaikkeen, ja aloin käsittelemään kokemaani, jäsentelemään ajatuksiani ja laittamaan niitä oikeisiin mittasuhteisiin. Ja ennen kuin huomasinkaan, osasin ennen kaikkea elää ja nauttia hetkestä, vaikka tunteiden käsittelyprosessi taustalla mylläsikin. Kotiin matkalta palasin asteen verran vahvempana, itsevarmempana ja ennen kaikkea sillä ajatuksella varustettuna, että kyllä elämä kantaa vastoinkäymisistä huolimatta. Joten ehkä sanomattakin selvää, että matkailun merkitys elämässäni on jotain syvällisempää kuin pelkkä uusien maiden valloitus.

Lisämateriaalia aiheesta löytyy podcast-jakson lisäksi Instagram-tileiltämme @jetlagissapodcast, @adalminasadventures ja @veerabianca.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Tuuli
  31.8.2019 at 08:06

  Ihan mahtavaa! Onnittelut teille?

  Reply
  • Anna-Katri
   17.9.2019 at 07:03

   Jejee, kiitos! <3

   Reply
 • Hely
  2.9.2019 at 11:16

  Veera Bianca sä olet kyllä miellyttävä ääninen sekä tuo sinun artikulointisi on huippua.
  Lisäksi olet niin järkevän kuuloinen, ei varmaankaan tarvitse lipsautella pieniäkään valheita tarinoihisi, että kuulostaisit joltakin ” skuulimmalta”.

  Reply
  • Anna-Katri
   17.9.2019 at 07:04

   Veeralla on kyllä ihan paras ääni! Ja podcastissa annetaan kyllä tulla juttuja aika rehellisesti 😀

   Reply

Leave a Reply