Menu
Bali

Ubud – Lomafiilistä ja aamujoogaa

Terveiset Balilta, tarkemmin sanottuna Ubudista! Olen viettänyt täällä melkeinpä viikon vain ja ainoastaan lomarentoutumista hakien, ja siinä olen kyllä tainnut aika hyvin onnistua. Ainakin puitteet ja päiväohjelma on ollut enemmän kuin kohdallaan! Vai mitä sanot kuvien Yoga Barnin miljööstä? 🙂

Päiväohjelma on alkanut näiden päivien aikana muotoutua jo aika ruutinimaiseksi, mutta en valita, sillä tämä on juuri sitä mitä halusinkin alkulomalta kiireisen syksyn jälkeen. Kiitos aikaeron, olen herännyt aamuisin noin viiden aikoihin naapurin kukon kiekunaan, mutta arkeen verrattuna ei onneksi ole tarvinnut heti sännätä sängystä ylös töitä tekemään vaan olen saanut kaikessa rauhassa odotella klo 7 alkavaa morning flow joogaa. Majoitun myös Yoga Barnissa, joten joogashalaan on vain muutaman askeleen matka kauniin trooppisen puutarhan läpi. Ja aamujoogassa jos missä päivä alkaa ihanasti, kun tekee lempeitä kehoa herätteleviä liikkeitä kuunnellen avonaisista seinämistä saliin kantautuvia trooppisia ääniä.

Aamujoogan jälkeen onkin sitten aika hipsiä Yoga Barnin omaan Garden Kafe -ravintolaan aamiaiselle, ja en kyllä voi muuta kuin kehua tämän paikan terveysruokaherkkuja. Smoothiet ja smoothiebowlit on niin värien ilotulitusta, että vähemmästäkin saa silmät kunnolla aamuisin auki! Tosin ensimmäiset aamut jouduin skippaamaan kunnolliset aamiaiset ja “tyytymään” pelkkiin terveysmehuihin ja ayurvediseen teehen, sillä aloitin lomani parin päivän mehupaastolla, mikä täällä paikassa jos missä on kyllä helppo toteuttaa. Yoga Barnista voi myös ostaa 3, 5 ja 7 päivän mehupaastot, joihin kuuluu mehujen lisäksi kaikki tarvittava hieronnoista infrapunasaunaan ja joogatunneista kroppaa puhdistaviin hoitoihin. Harmikseni paikassa näitä valmiita mehupaastopaketteja ei ollut tarjolla joulupyhinä, niinpä tein kuurin omatoimisesti.

Aamiaiselta olenkin sitten vetäytynyt takaisin majapaikan pehmoiseen sänkyyn hyttysverkon katveeseen pienille päiväunille – tai pienille ja pienille, nimittäin yhtenäkin päivänä nukuin makoisasti peräti 3 tuntia. Päikkäreitten jälkeen olen sitten vain himmaillut ystäväni kanssa jutellen, kirjaa lukien, netissä selaillen ja Yoga Kafen antimista nauttien. Sitten onkin ollut sopiva hetki suunnata vaikkapa rentouttavaan hierontaan tai pienelle piipahdukselle Ubudin kujille ennen kuin on jo ollut auringonlasku ja sitä seuraava illallisaika. Ja ehkä arvata saattaakin, että olen joka ilta mennyt hyvissä ajoin nukkumaan – useampana iltana jo yhdeksän maissa olen vedellyt sikeitä, sillä ulkoa tuleva sirkka- ja sammakkokuoron äänet ovat kyllä rentouttavinta mitä tiedän!

Mutta nyt rentouttavat lomapäivät Ubudissa ovat takana ja seuraavaksi suuntaan sitten enemmän ihmisten ilmoille ja muiden aktiviteettien pariin Cangguun! Lisää kuulumisia siis sieltä. 🙂

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

No Comments

    Leave a Reply