Menu
Maailmanympärimatka / Namibia

Namibia – Sundownersien aikaan

img_4921_cape-to-nairobi img_4931_cape-to-nairobi img_4928_cape-to-nairobi img_4949_cape-to-nairobiimg_4953_cape-to-nairobi img_4976_cape-to-nairobi img_4986_cape-to-nairobi img_4995_cape-to-nairobi img_4971_cape-to-nairobi

Swakopmundin helppojen ja kiireettöminen kaupunkipäivien jälkeen oli aika palata takaisin alkeellisempaan leirielämään Spitzkoppeen – ja tällä kertaa oikeasti keskelle seutua, jossa ei ollut elämää, sähköistä tai juoksevasta vedestä puhumattakaan. Leiriolosuhteiden alkeellisuudelle vastapainoa kuitenkin toi paikan häikäisevän upeat puitteet: kuivaa tasannetta reunustivat hassunmuotoiset graniittikivilohkareet, joiden oranssinpunaista pintaa vasten taivaan värit näyttivät lähes häkellyttävän kauniilta auringon alkaessa laskemaan.

Kiipesimmekin ihastelemaan auringonlaskua korkean kivenlohkareen huipuille, josta avautuvat näkymät tyrmäsivät kyllä mennen tullen monet perinteisemmät turistinähtävyydet. Kalliokivien taakse uppoava aurinko säkenöi tumman oransseja sävyjä, värjäten horisontin ensin violetiksi, sitten pinkiksi.  Juuri ennen näkymistä katoamistaan aurinko välkehti korkeimmalla kivellä nököttävän kiviparin takaa utuisasta, ja olisin vaikka voinut vannoa, että tuo kivipari kuvaa entisaikojen rakastavaisia. Kuvitelmaa tai ei, tätä ihmeellistä näkymää en taida kovin helposti unohtaa.

Leirinuotiolla nautitun illallisen jälkeen oman makuupussinsa saattoi levittää tasaisien kivilohkareiden päälle – täällä nimittäin öinen tähtitaivas on niin upea, että se voittaa mennen tullen kunnon yöunet. Tosin pieniä haasteita nukahtamiselle voi kirkkaan tähtitaivaan lisäksi tuoda fakta, että kivien takana saattaa luikerrella supervaarallinen mambakäärme ja ohi saattaa vilistää myrkyllinen skorpioni.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Ida
  12.3.2017 at 18:32

  Hei Anna-Katri,
  Löysin blogisi juuri – aivan huikeita kuvia! Vaikuttaisi todella mahtavalta reissulta kaikki mitä olet kokenut!
  Millainen kamera sulla on matkassa? Mekin ollaan parin vuoden sisään lähdössä maailmaa kiertämään ja uuden kameran hankinta edessä niin kaikki vinkit on tervetulleita!

  Reply
  • Anna-Katri
   14.3.2017 at 03:30

   Kiitos kovasti Ida, ja tervetuloa tänne! 🙂 Minulla on matkassa mukana Canonin 6d-järkkäri sekä GoPron Hero4. Hyvänä vaihtoehtona Canonin isoille järkkäreille suosittelen Olympuksen minijärkkäreitä – ne menee matkaillessa pienempään tilaan, eivätkä paina niin paljoa, ja silti ottavat erinomaisia kuvia! Mutta jos siis ammattilaisjärkkäriä olet etsimässä niin tuolle Canonin 6d:lle menee ääneni. 🙂

   Reply

Leave a Reply