Menu
Maailmanympärimatka / Namibia

Swakopmundin kaupunkia kohti

img_4915_cape-to-nairobi-2

Namibian aavikolta matka jatkui kohti Swakopmundin kaupunkia. Ja millainen kaupunki täältä keskeltä aavikkoa löytyikään! Saksalaisten rakentama pikkukaupunki oli kaikkea muuta kuin afrikkalainen – tiet olivat suoraakin suoremmat, katukyltit kohdillaan tietenkin saksankielisillä tiennimillä varustettuna ja rakennukset tehty eurooppalaiseen tyyliin. Uneliaassa pikkukaupungissa saattoi kävellä kaduilla kaikessa rauhassa, vilkuilla näyteikkunoita ja istahtaa pitkälle aamiaisbrunssille sympaattisiin kahviloihin. Ja täällä jos missä afrikkalainen aikakäsite vallitsee – ravintoloissa saattaa hyvin vierähtää useampikin tunti ennen kuin annos kannetaan pöytään, mutta toisaalta ehtiipähän samalla seurustelemaan muiden matkalaisten kanssa saman pöydän äärellä istuskellen ja ruoka-annoksia odottaen. Kaiken lisäksi kaupunki kaupat sulkivat ovansa jo hyvin aikaisin, joten alkuillasta saattoi tuntea olevansa melkeinpä ainoa ihminen koko kaupungissa kun vilkaisi tyhjiä katuja ja suljettuja ovia.

Swakopmundissa tulikin pääosin vain lepäiltyä hostellilla, vaikka muitakin aktiviteettejä tässä aavikon hiekkadyynien ja Atlantin valtameren kehystämässä kaupungissa olisi voinut kokeilla. Tosin ehkä se olikin onni onnettomuudessa, sillä juuri hostellin pihamaalla, kun olin matkalla huoneeseeni, sattui yllättävä kohtaaminen – saapa nähdä mitä siitä seuraakaan. 🙂

Swakopmundissa iski yllättäen laiskuus myös valokuvaamista kohtaan, joten tätä postausta koristaa kuva matkalta – pysähdyimme kauriin kääntöpiirille ottamaan ryhmäkuvan poseeraten Namibian Springbok-antiloopin mukaisesti.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Eeviregina
  13.11.2016 at 21:14

  Terveiset sinne Swakoppiin! Pari vuotta sitten kävimme siellä viimeksi. Kun viettää monta viikkoa Ambomaan kuumuudessa, on ihanaa päästä rannikolle “sivistyksen” pariin!
  Jatkatteko matkaa Botswanan, Zimbabwen, Mosambikin, Malawin ja Tansanian läpi Keniaan, kuten me teimme aikoinamme? Hauskaa ja turvallista seikkailua!

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:31

   Swakopmund oli kyllä ihanan erilainen afrikkalainen kaupunki, siellä kelpasi lomailla!
   Matka jatkui tosiaan Botswanaan, Sambiaan, Malawiin, Tansaniaan ja lopulta Keniaan. Sambiasta tein myös päiväretken Zimbabwen puolelle vesiputouksia ihailemaan. Näin jälkikäteen voi kyllä sanoa olleen huima seikkailu tuo lähes kuuden viikon matkapätkä Afrikan halki!

   Reply

Leave a Reply