Menu
Romania

Postikortteja Bukarestistä

Hups, minne viikonloppu hävisikään niin nopeasti? Minun oli tarkoitus tulla kertomaan teille kuulumisia suoraan Bukarestistä, mutta en sitten missään vaiheessa ehtinytkään läppärin ääreen. Hetkellisesti hieman harmitti, etten saanut aikaiseksi edes pienen virtuaalipostikortin lähettämistä, saati sitten muuta. Pidän nimittäin matkoilla ollessa siitä, että saan hetkiseksi syventyä omiin oloihini kirjoittelmaan fiiliksiäni suoraan matkakohteesta. Koen juuri siinä käynnissä olevassa hetkessä olevani aidoimmillani matkabloggaajan roolissa, kun asiat vain ryöppyävät näppäimistöltä ruudulle ja tuntuu siltä, että melkein pakahdun, ellen saa mielessä pyöriviä asioita ja kokemiani hetkiä jonnekin talteen.

Mutta tämä viikonloppu Bukarestissä oli niin sosiaalinen ja ohjelmantäyteinen, ettei omalle ajalle jäänyt kuin muutama hassu hetki ja niiden aikanakin lähinnä viestittelin muiden matkalla olleiden kanssa seuraavasta treffipaikasta ja -ajasta. Olin Bukarestissä siis #ExperienceBucharest -tapahtuman vieraana, jossa paikalla oli noin 100 sosiaalisen median vaikuttajaa. Neljään päivään oli mahdutettu ohjelmaa aamusta iltaan: Heti aamiaiselta saattoi suunnata päivän ensimmäiselle tourille tutustumaan kaupunkiin, jonka jälkeen kokoonnuttiin johonkin paikalliseen ravintolaan lounaalle. Iltapäivällä oli sitten taas ohjelmassa eri teemoilla varustettuja retkiä ennen kuin suuntasimme koko porukalla after tour -drinksuille ja illalliselle. Jokaisena iltana olisi sitten myös ollut tarjolla yöelämän menopaikkoja, mutta jotta seuraavana aamuna jaksoi taas herätä aikaisin herkkuaamiaisen äärelle ennen päivän ohjelmaa, olin valmis vetäytymään hotellin muhkeaan sänkyyn jo heti puolenyön jälkeen.

Vaikka tänne blogin puolelle en ehtinyt matkalla ollessa tulla mitään huikkaamaan, niin Bukarest teki minuun kyllä vaikutuksen! Se oli ihana sekoitus hienosto-Pariisia ja boheemia Itä-Eurooppaa, ja varsinkin vanhassa kaupungissa nämä kaksi erilaisuutta olivat sulautuneet kiinnostavalla tavalla yhteen. Sunnuntaina päätinkin skipata valmiin päivätourin ja lähteä tutustumaan kaupunkiin omalla tavallani omaan tahtiin – kaupunkilomilla ollessani minusta nimittäin paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin on vain kulkea päämäärättömästi ympäriinsä, kurkistella pienille kadunpätkille ja poiketa viihtyisissä kahviloissa ja houkuttelevissa putiikeissa, kun siltä tuntuu tai sellainen kohdalle osuu. Etukäteen saatan selvittää ja merkitä kännykän kartalle muistiin muutaman kiinnostavan oloisen paikan, joiden pohjalta tutkimusmatkalleni suuntaan.

Kun kerroin aikeistani muutamalle läheisimmälle kanssabloggaajalle, yllätyin hieman, että he innostuivat ajatuksestani ja päättivät myös skipata virallisen päiväohjelman ja lähteä mukaani omatoimiselle kaupunkikierrokselle. Lopulta Adalminan kävelytourilla, kuten he sitä leikkisästi nimittivät, olikin lisäkseni 4 muuta bloggaajaa ja täytyy sanoa, että meillä oli mitä hauskin puolikas päivä kulkiessamme ympäri Bukarestiä ja spottaillessamme kiinnostavia paikkoja (ja kröhöm, sokeriherkkuja). Sen lisäksi, että pääsin tutustumaan itselleni uuteen kaupunkiin, toi matka mukanaan myös uusia tuttavuuksia, ja pitkästä aikaa olikin aivan mahtavaa saada vertaistukea muilta matkakuumekärpäsen puraisun saaneilta ja sosiaalista mediaa jopa työkseen tekeviltä matkalaisilta. Nyt kotiin palatessa tuntuukin siltä, että jos reissukuumeeni kasvoi tämän matkan myötä entisestään, sain myös aivan uudenlaista intoa matkablogini pyörittämiseen. Vielä kun jostakin saisi hieman ekstra-aikaa!

Bukarestistä kertyi muistikortille valokuvia vaikka kuinka, joten kirjoittelenkin pikapuoliin omakohtaisia vinkkejäni kaupunkiin ja paljastan omat ehdottomat suosikkini.


Matka toteuttu yhteistyössä #ExperienceBucharest kanssa.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

12 Comments

 • Susanna
  26.10.2017 at 00:18

  Kivan kuuloinen reissu. Jälkiruuat näyttää hyvältä ja lämmintäkin näyttäisi vielä olleen

  Reply
  • Anna-Katri
   31.10.2017 at 20:03

   Oli kyllä aivan ihana viikonloppu – säät suosivat ja herkut olivat suussasulavia. Nams! 🙂

   Reply
 • Sini
  27.10.2017 at 07:31

  Minäkin suunnittelen aina reissun päältä kirjoittavani, mutta useinkaan ei tule kirjoitettua, kun on kaikkea uutta ja mielenkiintoista ympärillä.

  Reply
  • Anna-Katri
   31.10.2017 at 19:55

   No näinhän se on, että matkalla on niin paljon kaikkea muutakin tekemistä kuin koneen äärellä nököttäminen. 🙂

   Reply
 • Jaakko/ Lomalla viimeinkin
  29.10.2017 at 09:13

  Bukarest on itsellä myös listoilla, nykyään kun on edullisia lentojakin sinne ? aurinko kyllä tekee paljon, kohteessa kuin kohteessa, nytkin kuvissa huomaa kuinka paljon viihtyisämmän oloista on auringon paistaessa

  Reply
  • Anna-Katri
   29.10.2017 at 21:28

   On kyllä niin totta että aurinkoinen sää saa ihmeitä aikaan – ei pelkästään näytä matkakohdetta paremmassa valossa vaan vaikuttaa kyllä omaan mieleenkin. 🙂 Terveisin Helsingin harmaista parin asteen sadekeleistä tuonne +20 asteen aurinkoon nauttimaan päässyt. 🙂

   Reply
 • Anne / Matkahetket
  30.10.2017 at 10:35

  Onpa ihastuttavan näköinen kaupunki! <3 Ja maukkaan näköisiä leivonnaisia. Minä kirjoitan itse aina kotona vasta, vaikka jotain juttuja toki reissun päälläkin jo laitan muistiin.

  Reply
  • Anna-Katri
   2.11.2017 at 07:37

   Nuo eclairit olivat kyllä niin hyviä, että huhhuh – olisi tehnyt mieli käydä testailemassa muitakin makuja seuraavana päivänä 😀

   Reply
 • Sofia
  30.10.2017 at 20:32

  Bukarest on itselleni aivan tuntematon kohde, eikä ollenkaan oman haavelistani kärkipäässä, mutta näistä sun kuvista kyllä välittyy tosi kiva fiilis ja kivannäköinen kaupunki! Mutta se näissä matkablogeissa onkin parasta, että omat ennakkoluulot romuttuu ja löytyy aina uusia houkuttelevia kohteita. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   2.11.2017 at 07:33

   Niin se oli minullekin, mutta onneksi lähdin, sillä Bukarest oli aivan ihana viikonloppukohde! Tosin +20 asteen aurinkoisella säällä oli varmasti vaikutusta myös viihtyvyyteeni, täällä Suomen syksyssä kun muuten elelen. 🙂 Ja se on kyllä totta, että blogien tai somen kautta muutenkin voi löytää ihania uusia matkakohteita!

   Reply
 • Mimmu / 666places
  31.10.2017 at 16:47

  Ihania kuvia ja kivan kuulonen reissu sulla oli, Kiva päästä kuulemaan/lukemaan lisää!!
  Mä tykkään kanssa käydä tsekkaamassa paikkoja omaan tahtiin, ei sillä että järjestetty ohjelma on ihan jees mutta saa vielä extraa irti kun pääsee ite tutkailemaan kaupunkeja.
  Bukarestia on moni kehunut, vielä en oo sinne ite päässyt. Ne jotka on käyneet on kehuneet et on paljon siistimpi, modernimpi ja turvallisempi kun oli luulleet.

  Reply
  • Anna-Katri
   2.11.2017 at 07:30

   Samaa mieleltä kyllä – Bukarest pääsi positiivisesti yllättämään ja oli kyllä todella kiva viikonloppukohde! Ja sää mikä parhain, ai että kelpasi viilettää kaduilla kukkamekko päällä. 🙂

   Reply

Leave a Reply