Menu
Filippiinit / Maailmanympärimatka

Postikortti Filippiineiltä

Täällä ollaan paratiisissa, vähän vaihtelevilla fiiliksillä tosin. Ensikosketus Filippiineihin ei nimittäin mennyt ihan matkaoppaiden mukaan, nimittäin Manilan lentokentälle laskeutessani puhelimeeni oli tullut hätääntynyt viesti Australiasta – heidän uutisissaan oli juuri kerrottu Filippiineillä olleen iso maanjäristys ja tsunamivaroitus oli annettu 300 kilometrin säteelle järistyspisteestä. Siinä sitten yritin lentokentällä netin kautta lisätietoa onkia, mutta parempana tietolähteenä toimi tosiaan aussini ennen kuin Suomesta Manilaan lennähtäneen ystäväni kännykkään kilahti myöhemmin päivällä matkustustiedotteen viesti: tsunamivaara oli peruttu. Ja eikä tämä jäänyt tähän: viikon päästä paratiisiin kantautui taas kummia uutisia. Yhdysvallat ja Iso-Britannia olivat antaneet varoituksen terroriuhkasta Palawanin saarelle, jossa juuri lomailimme. Palmujen katveesta saattoikin sitten paikallistaa ravintoloiden ja hotellien eteen lisättyjä aseistettuja security-hemmoja. Siinä sitten vitsailimme puolitosissaan, että onneksi nämä eivät olleet ylittäneet uutiskynnystä Suomessa – muuten olisi saattanut kännykät kuormittua huolestuneista viesteistä.

Mutta muuten loma täällä on sujunut rennoissa merkeissä kuten kuvasta näkyy! Suosikkipaikkani on ehdottomasti ollut pieni Port Bartonin kylä Palawanin saarella, jossa saattoi viettää leppoisia rantalomapäiviä riipputuolissa makoillen ja kristallinkirkkaassa meressä vilvoitellen. Lomapäivinä tietokone on pysynyt visusti repun pohjalla, joten seuraavaksi ajattelinkin sitten tarttua blogipostauksiin – luvassa ainakin juttua uintihetkestä valashaiden kanssa, Port Bartonin paratiisimaisemista sekä saarihyppelyltä El Nidolta. Kuullaan pian taas lisää!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Susannastravels
  14.5.2017 at 21:19

  Hienolta näyttää tuokin ranta, turvallista reissunjatkoa!
  maanjäristyksistä, tsunameista ja terroristeista ei kyllä koskaan tiedä etukäteen mitään. On vain hyvää tuuria, jos ei satu keskelle tapahtumia samaan aikaan. Olen ollut pari kertaa Italiassa niin että toisella puolen Italiaa on sattunut järistyksiä ja Saksassa tehtiin terroritarkastus bussiin jossa olin. Tämän jälkeen olen miettinyt että otan kuitenkin mieluummin järistyksen, jos olisi pakko valita

  Reply
  • Anna-Katri
   20.5.2017 at 15:38

   Joo, tällaistahan se saattaa välillä matkaillessa olla – koskaan ei tiedä mitään vastaan tulee. Sinun kokemukset kyllä kuulostavat paljon hurjemmilta kuin nämä minun varoittelutilanteet.

   Reply

Leave a Reply