Menu
Maailmanympärimatka / Ranskan Polynesia

Ranskan Polynesia – rantapäivä Moorealla

Huhhuh, hehheh, kylläpä elämä täällä maistuu! Tähän asti maailmanympärimatkani on ollut elämystä ja seikkailua toisen perään sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta nyt oli korkea aika pysähtyä paikoilleen ja vain nauttia olosta. Ja näissä maisemissa se ei kumma kyllä ole tehnyt edes vaikeaa. Useasti nimittäin matkoilla maltan olla paikoillani ehkä korkeintaan päivän verran, sen jälkeen sieluni alkaa janoamaan uusia seikkailuja. Olenkin usein omimmillani eteenpäin menossa, uutta kokemassa, mutta en kiellä, etteikö tällainen rento rantaelämä olisi välillä myös paikallaan.

Ja täällä Moorealla olen tainnut vihdoin löytää sen palan paratiisiä, jossa sieluni lepää. Ei ole kiire minnekään, ei edes tarvitse katsoa päivän aikana kelloa kertaakaan, sillä vain auringon nousu ja lasku määrittävät päivän normaalin rytmin. Muuten voi vain olla ja nauttia elämästä. Ja kieltämättä majapaikkani rantakaistale on kuin tehty elämästä nauttimiseen, tuntuu siltä kuin eläisin parhaillani elämää keskellä postikorttimaisemia. Sellaiselta täällä nimittäin näyttää!

Tänään keskipäivän polttavimman aurinkojakson jälkeen levitin saronkini vaalealle rantahiekalle aivan turkoosin merivesirajan tuntumaan. Tuntui täydellistä kellahtaa selälleen päivää paistattelemaan ja oikaista jalat lämpimään meriveteen. Kevyet aallot nousivat välillä saronkini päälle, mutta se ei haitannut. Päinvastoin merivesi tuntui ihanalta kuuman kostealla iholla. Takanani kasvavan jykevän palmupuun vehreät lehdet toimivat päivänvarjona, kun torkahdin päiväunille rantahietikolle. Taisin nähdä unta aivan samaisista paratiisimaisemista, sillä heräsin hetken päästä unesta kantautuvaan tropiikin lintusen viserrykseen. Tai ehkä lintu oikeastikin lauloi palmupuun suojista. Herättyäni karistin unihiekat silmistä, ja rantahiekat varpaista, pulahtamalla turkoosien pikkuaaltojen vietäväksi Tyyneenmereen. Joudun kahlaamaan yllättävän pitkälle ennen kuin syvyys oli sopiva uimiselle – ja vain hetki ennen uimapyrähdystäni jättikokoinen rausku lipuu tyynesti ohitseni, aivan jalkojeni juuresta. Pysyttelin paikoillani vielä tovin, ennen kuin uskalsin uimapulahdukselle. Tällä rannalla voisi myös snorklata edessä siintävälle pienelle saarelle matkalla koralleja ja merenalaista maailmaa ihastellen. Ja mikä olisikaan parempi päiväaktiviteetti, kuin viettää päivä paratiisissa kirjaimellisesti omalla saarella?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • Lotta-Maaria
  31.1.2017 at 08:42

  Millaiset säät Moorealla on ollut? Itsellänikin on Ranskan Polynesia haaveissa, mutta olen ajatellut että tammikuu on poissuljettu vaihtoehto sadekauden vuoksi. Ps. Upeita kuvia!

  Reply
  • Anna-Katri
   31.1.2017 at 09:12

   Vain päivää ennen saapumistani rankkasateet piinasivat ainakin Tahitia ja Mooreaa, jopa niin pahasti, että Papeteen lentokenttä suljettiin vuorokaudeksi ja lennot peruttiin! Tämä on kuulema kuitenkin todella harvinaista, ja useimmiten sadekauden sateet eivät ole pitkäkestoisia. Oman matkani aikana päivisin oli täydellinen aurinkoinen sää, reilu +30 astetta, ja ainoastaan vain yhtenä yönä tuli sadekuuro. Eli sanoisinkin, että normaaliolosuhteissa Ranskan Polynesia on oiva matkakohde tähänkin aikaan vuodesta, tosin luonnonoikuistahan ei koskaan voi etukäteen tietää! 🙂

   Reply
 • Nomadi
  31.1.2017 at 12:49

  Ai ihanaa, mikä paratiisi! Kuvissa ei näy ketään muita ihmisiä, mutta et liene kuitenkaan ihan omillasi siellä 🙂 Miten paljon siellä on majoitus- ja ravintolatarjontaa? Näyttää kyllä ihan uskomattomalta paikalta!

  Reply
  • Anna-Katri
   6.2.2017 at 06:20

   Itseasiassa tuolla rannalla ei ollut lisäkseni kuin kaksi muuta bungalowin asukasta, ja hekin hävisivät rannalta iltapäivällä snorklausretkelleen, joten sain olla rannalla ihan ylhäisessä yksinäisyydessäni. 🙂 Todellinen paratiisi tosiaan!
   Majoituspaikoissa on valinnanvaraa, Moorealta löytyy niin isoja hotelleja kuin pienempiä paikkoja. Ravintoloita löytyy hyvin pienemmistä kyläkeskittymistä, joten suosittelen valitsemaan majapaikan kävelyetäisyydellä kylästä. Ellei sitten vuokraa autoa ja huristele sillä sitten helposti ympäri Mooreaa. 🙂

   Reply
 • Anu
  31.1.2017 at 15:46

  Ihan mielettömän kaunista! Tuon tunnelman voi aistia tänne ruudun toiselle puolellekin.

  Reply
  • Anna-Katri
   6.2.2017 at 06:21

   Moorea oli kyllä niin kaunis paikka, että kyllä siellä kelpasi rantapäiviä viettää varsin mainiosti. 🙂 Ja kiva kuulla, että tunnelma välittyi sinnekin! 🙂

   Reply
 • Tiuku
  7.2.2017 at 11:49

  Ihania maisemia ja kuvia, millä kameralla kuvaat reissukuvasi?

  Reply
  • Anna-Katri
   13.2.2017 at 06:53

   Mukana reissussa on Canonin 6D-järkkäri sekä GoPron Hero 4. 🙂

   Reply

Leave a Reply