Menu
Maailmanympärimatka / Uusi-Seelanti

Ja niin seikkailu Uudessa Seelannissa alkoi!

Päivät Uudessa Seelannissa ovat kuluneet hurjan nopeasti, niin paljon nähtävää ja koettavaa tässä maassa tuntuu olevan. Ei siis ihme, että Uutta Seelantia sanotaan todelliseksi seikkailijoiden ihmemaaksi – täältä löytyy kaikkea mitä vain seikkailuhenkinen ulkoilmaihminen voi lomamatkaltaan kaivatakaan. Ykkösenä monelle matkailijalle ovat varmasti huikean kauniit luontomaisemat: on lumihuippuisia vuoria, reheviä sademetsälehtoja, kirkkaan turkooseja merenrantapoukamia, mystisiä tulivuorikanjoneita, kumpuilevia peltomaisemia, höyryäviä kuumia lähteitä, solisevia vesiputouksia, kilometrejä pitkiä hiekkarantoja… Lisäksi niiden vastapainoksi maassa pääsee kokeilemaan erilaisia adrenaliinin täytteisiä seikkailulajeja. On vain itsestä kiinni mitä kaikkea uskaltaakaan kokeilla!

Alunperin haaveilin Uuden Seelannin valloituksesta legendaarisella campervanilla, joilloin voisi suunnata vapaasti sinne minne mieli tekee ja samalla kätevästi yöpyä autossa vaikka tienvarsien leirintäalueilla. Mutta koska lähdin matkalle yksin, ei lopulta yksin autoilu useamman viikon ajan tuntunutkaan kovin kiehtovalta. Niinpä päätin kartoittaa maan kiertomatkatarjontaa, ja lopulta päädyin valitsemaan (ylläri) G-Adventuresin sekä pohjois- että eteläsaaren kattavan seikkailun täytteisen paketin. Aucklandissa vietettyjen päivien päätteeksi tapasinkin uuden matkaporukkani ja hyppäsin pienen minibussin kyytiin kierrokselle ympäri Uutta Seelantia.

Ensimmäisenä vuorossa on viikon seikkailu pohjoissaarella, jonka jälkeen siirrymme Wellingtonista lautalla eteläsaarelle. Kahden viikon eteläsaaren retken jälkeen palaamme takaisin Wellingtoniin, jossa vietän vielä itsekseni pari päivää kiertomatkan jälkeen. Olen varma, että tähän kolmeen viikkoon tulee mahtumaan yhtä jos toista kokemusta, siitä pitää varmasti huolen seikkailuntäytteinen matkaohjelmamme. Erityisen innolla odotan surffauksen alkeiden opettelua Raglanissa, kajakkiretkiä huikeissa maisemissa niin Raglanissa kuin Doubtful Soundissa, vaativan Tongariro Crossin vaelluksen suorittamista (jos vain polveni sen kestävät), kävelyretkiä Franz Josefin ja Abel Tasmanin kansallispuistoissa sekä Jurassic Parkin maisemissa Punakaikissa, vuoristopyöräilyä Otagossa, ratsastusvaellusta Queenstownissa ja uintihetkeä villidelfiinien kanssa Kaikourassa. Ja jos vain uskallusta riittää, kohtaan yhden suurimmista peloistani: teen vihdoinkin laskuvarjohypyn! Huhui!

Näiden kuvien myötä matkamme onkin jo kulkenut veneristeilyn ja melontaretken kautta Raglaniin, jossa matkalla piipahdimme maalaistilalla ja Bridal Veil vesiputouksilla. Seuraavien viikkojen aikana blogin puolella luvassa enemmän seikkailuja ympäri Uutta Seelantia!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply