Menu
Kaikki maailman maat

Seikkailumatkailu – 15 erikoista matkahetkeä viime vuosilta

Seikkailumatkailu on ollut sydäntäni lähellä jo useamman vuoden ajan. Mitä enemmän maailmaa on tullut nähtyä, sitä varmemmin olen janonnut uusia seikkailuja. Noiden reissujen myötä lisääntynyt kaukokaipuu vei minut lopulta kaikkiin maailman maihin. Pelkkien maapisteiden keräämisen sijaan olen kuitenkin pyrkinyt näkemään ja kokemaan jokaisesta maasta jotakin ainutlaatuista tai uniikkia. Joten olenkin maailman eri kolkissa reissatessani löytänyt itseni tutustumasta mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja kokemasta mitä erikoisempia elämyksiä. Sekä siinä samalla haastanut itseäni reippaasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle!

Mitkä ovat olleet seikkailumatkailu taipaleen kohokohtia? Mitkä seikkailut ovat jäänet parhaiten mieleen viime vuosien reissuilta? Mitkä ovat olleet erikoisimpia matkahetkiä niin hyvässä kuin pahassa?

Kurkistetaanpa Instagram-tilini puolelta löytyviin satoihin julkaisuun ja valitaan niistä 15 erikoisinta tai muuten mieleenpainuvinta kokemusta:

1. Afganistan: Bamyanin vuoriston buddha-patsaat

2. Jemen: Sokotran saaren lohikäärmeenveripuut

3. Togo: Voodoo-kulttuurin fetissimarkkinat

4. Mali: Djennen mutamoskeija

5. Mauritania: rautamalmijunalla halki Saharan aavikon

6. Sudan: telttailu Meroen pyramideillä

7. Päiväntasaajan Guinea: mustahiekkaiset paratiisirannat

8. Gabon: vierailu tasankogorillojen luona

9. Libya: Leptis Magnan muinainen roomalaiskaupunki

10. Etelä-Sudan: Mundari-heimon vieraana

11. Venezuela: retki Angelin vesiputouksille

12. Iran: kaunis pinkki moskeija

13. Vanuatu: aktiivisen tulivuoren reunalla

14. Kiribati: oma overwater bungalow

15. Turkmenistan: Helvetinporteilla kaikki maat käyty

Seikkailumatkailu – oletko kokeillut jotakin yllä olevista seikkailuista tai mitä niistä kokeilisit ensimmäisenä?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

3 Comments

 • Aloin mielenkiinnolla lukemaan, että olemmeko käyneet joissain noista. Emme ole. Reilusti yli puolet olivat kuitenkin sellaisia, joissa olen ajatellut käyväni. Jokunen sellainenkin oli, joihin on olemassa jonkinlaisia suunnitelmia. Gabonin ja tasankogorillojen osalta vinkit olisivat tervetulleita!

  Reply
  • Anna-Katri
   12.3.2024 at 18:03

   Oletteko käyneet Ugandassa ja Ruandassa katsomassa vuorigorilloja? Jos ne nähty, niin sit ehdottomasti jossakin vaiheessa Gaboniin – siellä pääsi bongaamaan myös metsänorsuja ja pensselisikoja. Katsotaan jos saisin jossakin välissä postauksen Gabonin osalta aikaiseksi, Instassa taitaa olla kohokohdissa jotain sieltä. 🙂

   Reply
   • Ugandassa olemme käyneet vuorigorilloja katsomassa, Ruandassa emme. Metsänorsut kiinnostaisivat myös valtavasti, täytyy tosiaan pitää Gabon mielessä, kun seuraavaksi mantereelle suunnataan. Pitää käydä tutkimassa kohokohtia.

    Reply

Leave a Reply