Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

1 kuukausi matkalla

img_2843_madagaskar-2Kuvitella, onko siitä jo kuukausi aikaa kun jännittyneenä Helsingissä paikkailin rinkkaani ja suuntasin lentokentälle? Tavallaan tuntuu, että siitä on jo pieni ikuisuus aikaa ja elämä Suomessa on vain hämärä muistikuva! Onneksi reissua on vielä jäljellä vaikka kuinka, vaikka hieman pelottaakin, että jäljellä olevat 9 kuukautta kuluvat liian nopeasti – toivottavasti kuitenkin edessä on vielä vaikka mitä upeita seikkailuja.

Uskon kyllä, että tämän koko 10 kuukauden maailmanympärimatkan aikana vastaan tulee varmasti toinen toistaan upeampia paikkoja sekä erilaisia kokemuksia – niin hyviä kuin huonojakin. Ajattelinkin aloittaa kuukausittaisen postaussarjan, jossa teen pientä yhteenvetoa sekä tilannekatsausta kuluneen kuukauden reissupätkästä. Ehkäpä jälkeenpäin on myös hauska vertailla, miten tuntemukset ovatkaan matkan aikana kehittyneet tai muuttuneet?

Tässä siis vastauksiani 10 eri kysymykseen 1 kuukauden reissupätkän jälkeen.

img_3085_madagaskar

1. Missä olenkaan matkaillut

Ensimmäisen reissukuukauden aikana olen tutustunut Etelä-Afrikassa niin Johannesburgiin, Durbaniin kuin Kapkaupunkin, seikkaillut Madagaskarilla, viettänyt sadepäiviä Mozambikissa ja tehnyt päiväretket niin Swazimaahan kuin Lesothoonkin.

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

Tsingyn luonnonpuisto ja Baobab Avenue Madagaskarilla, Durbanin majapaikan perhe, Lesothon maisemat ja Kapkaupungin kauneus.

img_3583_mozambik

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Madagaskarin toimimattomuus. Käteisellä pelaaminen ja valuuttakurssien muistaminen. Juoksevan veden loppuminen kesken suihkun.

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Niken mustat juoksutrikoot, musta maksihame, pari teepaitaa, urheilushortsit, flipflopit ja Niken juoksulenkkarit. Otsalamppu. Suihkusaippua.

img_3695_swazimaa-2_x_swazimaa-6

5. Suosikkimaut

Tilkka vaniljaista zebun maito aamukahvissa. Tuore baobab-mehu. Beef Samosa. Cheddar-juustolla maustetut maissinaksut. Durbanin perheenäidin kokkaamat kotiruuat. Etelä-afrikkalainen valkoviini.

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Nauruntäytteiset hetket matkaystäväni Jonnan kanssa Madagaskarilla. Perhe-elämä Durbanissa. Kapkaupungin hostellilla tapaamani kolumbialainen nainen, jonka toivottavasti tapaan uudelleen Buenos Airesissa.

img_3833_durban-2x_b

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

Rinkan uumenista löytynyt märältä koiralta haiseva huppari. Käteisen uhkaava loppuminen Madagaskarilla. Vatsatauti.

8. Mitä olen oppinut

Turha stressaaminen ennen matkalle lähtöä ei kannata. Parempi vain lähteä  ja miettiä asioita vasta matkalla ollessa, kun aikaa on enemmän.

img_3876_lesotho

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Afrikan kiertomatka ja sen tuomat uudet seikkailut ovat ensimmäisenä mielessä. Erityisesti Namibian aavikko sekä Sambian ja Zimbabwen rajalla olevat Victorian vesiputoukset.

10. Minkä vinkin haluan antaa muille maailmanympärimatkaa suunnitteleville tai siitä haaveileville

Jos haaveilet maailmanympärimatkasta tai mistä tahansa muusta irtiotosta, aloita sen suunnittelu N-Y-T! Liian iso osa arkielämästä kuluu turhiin asioihin ja asioiden odottamiseen. Jos jokin asia on pyörinyt mielessäsi jo pitkään, tartu siihen nyt, äläkä odota vain huomista ja sitä seuraavaa päivää.

img_4301_cape-town

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Tuuli
  2.11.2016 at 19:32

  Kiva, että kirjoitat niin usein, toivottavasti netti välillä toimii myös tuolla huikealla “seikkailuosuudella”, että pääsee seuraamaan matkaasi. Tätä suurta seikkailuasi on kyllä niin hauskaa seurata päivittäisenä jatkokertomuksena täältä lunta satelevasta Helsingistä. Upeita hetkiä sinne!

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:46

   Voih, netin kanssa oli kyllä ongelmia mistä kertoo erityisesti tämä kommentteihin vastaamisen hitaus. Blogipostaukset usein näpyttelin tietokoneelleni muistiin ja nettiyhteyden tultua nopeasti suolsin ne blogin puolelle.

   Reply
 • Sarianna Patjas
  2.11.2016 at 20:24

  Hienoja kysymyksiä itsellesi. Aion miettiä samoja omalla muutaman viikon reppureissulla. Upeaa matkaa sinulle. Pysyn kuulolla ?

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:45

   Toivottavasti sinulla on ollut ihana reppureissu! Ja pahoittelut, että Afrikan olemattomien nettiyhteyksien vuoksi vastailen kommentteihin näinkin viiveellä…

   Reply

Leave a Reply