Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

3 kuukautta matkalla

Ja taas on aika kuukausittaisen matkakatsauksen. Mihin nämä kuukaudet kuluvatkaan – tuntuu ihan siltä, että vastahan kirjoittelin koosteen 2 kuukauden matkataipaleelta?! Nyt siis takana jo kolme kuukautta matkalla, ja vaikka tiedänkin edessä olevan vielä monta kuukautta, on silti mielessä käynyt välillä ajatus, että voi kun aika ei kuluisi eteenpäin ollenkaan. Mutta pidemmittä puheitta kysymyksien ja vastauksien kimppuun.

1. Missä olenkaan matkaillut

Joulukuun alussa vietin vielä viikon verran Tansaniassa, ennen kuin Kenian Nairobista lähti lento kohti uutta maanosaa, Etelä-Amerikkaa. Vietin yhden yön lentojen välillä Madridissa, ennen kuin saavuin pitkien lentojen päätteeksi Bolivian La Paziin. Boliviassa seikkailin huimissa vuoristomaisemissa aina Sucren ja Potosin kautta Uyunin aavikkokaupunkiin ja upeille suola-aavikoille. Boliviasta matka kulki Andien vuoristoylänköjen läpi San Pedro de Atacamaan Chileen. Joulua juhlin Argentiinan Saltalla, josta suuntasin loppuvuodeksi Buenos Airesiin. Ennen vuoden vaihdetta ehdin piipahtamaan myös Uruguayssa.

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

Bolivia pääsi kokonaisuudessaan yllättämään minut upeudellaan, mutta ehdottomia kohokohtia siellä olivat Salar de Uyunin suola-aavikko sekä Andien vuoristomaisemat. Ja Buenos Aires hurmasi minut täysin, hehhe!

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Bolivian vuoristojen korkea ilmanala ehdottomasti, välillä oli tuskastuttavan vaikeaa hengittää! Ja joku söi juustopalani hostellissa Buenos Airesissa. Kyllä harmitti, kun aamulla olin tekemässä avocado-leipää ja juusto oli hävinnyt yön aikana! Mutta ehkä oikeasti eniten harmitti, etten voinut vaihtaa lentojani ja viettää enemmän aikaa Buenos Airesissa…

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Mustat urheilutrikoot, vaelluskengät, villapuserot sekä mustavalkoinen Malene Birgerin huivi.

5. Suosikkiruuat/-juomat

Jouluaaton lounas Argentiinan Saltalla, ehdottomasti! Ja argentiinalaiset viinit, hahha!

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Syntymäpäivät Bolivian suola-aavikolla. Autoretki Andien huimissa vuoristomaisemissa. Jouluratsastus Saltalla. Hetket Buenos Airesissa paikallisten ystävieni kanssa.

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

Öö, ehkäpä 14 tunnin bussiajelun San Pedro de Atacamasta Saltalle – bussi ajoi hurjaa vauhtia kapeita ja mutkittelevia vuoristoteitä pitkin, niin että välillä tunsi olevansa kuin vuoristoradan pelottavimmilla osuuksilla.

8. Mitä olen oppinut

Olen tainnut oppia sen jo aiemmin, mutta nyt vain sain vahvistusta asialle, että yksin matkaillessa tutustuu aivan mahtaviin ihmisiin ja saa uusia ystäviä ympäri maailmaa!

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Ehdottomasti etelämantereen risteilyä! Tällä hetkellä en suoraan sanottuna edes kunnolla muista mitä sen jälkeen on vuorossa.

10. Minkä vinkin haluan antaa muille

Oi, matkustakaa hyvät ihmiset! Erityisesti liputan yksinmatkailun puolesta, sillä silloin pääsee vapaasti matkaamaan juuri niihin kaikkiin upeisiin ja erikoisiin kohteisiin, joista on aina haaveillut. Ja matkan varrella tutustuu aivan huikeisiin tyyppeihin, joista osa saattaa pysyä elämässäsi koko loppuelämän. ♥

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Palmuaseman Sanna
  6.1.2017 at 17:04

  Onpahan ollut kuukausi! Ja ihana kuulla, että edelleen kolmen kuukauden jälkeen nautit valtavasti ja kaikki on mennyt hyvin. <3

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:23

   Kyllä täällä matkalla kelpaa! Eikä koti-ikävä ole onneksi iskenyt. 🙂

   Reply

Leave a Reply