Menu
Suomi

Kesäsuunnitelmia ja Suomi-matkailua

Moikka pitkästä aikaa! Enpä arvannut edellistä koronakeväästä kertovaa postausta kirjoittaessani, että seuraavan kerran päätyisin blogin pariin vasta kahden kuukauden päästä. Instagramissa olen toki tämänkin väliajan ollut enemmän tai vähemmän aktiivinen, mutta enpä kyllä muista blogiurani ajalta kautta, jolloin blogi olisi elänyt tällaista hiljaiseloa.

Iso syy hiljaisuuteen on varmasti koronakevään tuoma totaalinen pysähtyminen reissurintamalla – suunnitelmissa olleet matkat Portugaliin, Peruun, Balille, Huippuvuorille ja ties minne muualle peruuntui kuin napin painalluksesta. Mutta se ei yksin selitä katoamistani koneen ääreltä, nimittäin minulla olisi varastossa reissutarinoita niin Bhutanista, Nepalista, Kazakstanista, Tadzikistanista, Intian Himalajalta, Libanonista, Syyriasta ja ties mistä muista reissukohteista, joissa olen käynyt, mutta en ole niistä vielä postausta blogiin saanut aikaan. Ja varsinkin nyt kesällä, kun en halua vain nököttää tietokoneen äärellä, ovat nämä suuret seikkailut joutuneet odottelemaan vuoroaan pöytälaatikossa ennen kuin taas on aika niihin syventyä.

Lue lisää matkakohteista, joihin olen reissannut.

Nyt koronatilanteen helpottaessa Suomessa olen kääntänyt katseen ulkomaan suurista seikkailuista kotimaan kamaralle – enpä muuten edes muista milloin olisin viimeksi viettänyt kesälomaa puhtaasti Suomessa, öö ehkä joskus yli 10 vuotta sitten? Vaikka tällä hetkellä voisikin jo varovaisesti suunnata tiettyihin maihin matkalle ja alkaa suunnittelemaan uusia juttuja reissurintamalla, päätin lopulta pyhittää tämän kesän vain Suomessa olemiseen ilman turhaa reissuhötkyilyä.

Tähän päätökseen toki vaikutti pieni koirani, jonka kanssa reissaaminen nyt pentuaikana on käytännöllisempää ihan vain Suomessa. Mutta toinen iso syy päätökseeni pysyä nyt kesäloma Suomessa on se tosiasia, että elämäni on ollut yhtä myllerrystä viimeisen vuoden aikana, joten pieni aloilleen asettuminen tekee lopulta tässä tilanteessa hyvää, vaikka kaukokaipuu välillä puskeekin pintaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti lomailla koko heinäkuu, mutta nyt kun yrittäjänä töitä näytti tulevan enemmän ja enemmän kesää kohti, päätin, että voisin hyvin käyttää suunnittelemastani lomasta muutaman viikon töihin ja muutaman viikon pyhittää ihan lomailulle. Ehkäpä sitten vastapainoksi pakenen myöhemmällä syyssateita etelän auringon alle.

Joten nyt kesäkalenterini tai korjaan, google mapsini, on täyttynyt kiinnostavista Suomi-kohteista. Ennen juhannusta suuntasin Mikkelin kautta Pohjois-Savoon vanhempieni luokse, ja varsinaisen lomani aloitin piipahtamalla Punkaharjulla, Imatralla ja Porvoossa. Nyt Helsinkiin palatessani olen matkalaukkujen purkamisen jälkeen päässyt jo päivävisiitille Mustion Linnaan, ja uusia kiinnostavia lähikohteita syötän google mapsiini talteen tämän tästä.

Katso lisää Suomi-reissuistani Instagram-tilini kohokohdista. Vanhoihin Suomesta kertoviin blogipostauksiin voit tutustua täältä.

Kesälle suunnitelmissa on vielä ainakin tutustumista leirielämän parhaisiin paloihin Porkkalassa, reissu Hankoon ja Naantaliin sekä ehkä Turkuunkin, ystävän mökillä käyntiä Länsi-Suomessa ja siinä samalla ehkä piipahdus Raumalla, päiväreissu Fiskarsiin ja shoppailumatka Porvooseen. Muitakin Suomi-kohteita listaltani toki löytyy, kuten esimerkiksi Frantsilan luomuyrttitila, ja Porin hiekkadyynit sekä surffiaallotkin kiinnostelisi. Puhumattakaan kaikesta siitä mitä kesä-Helsinki tarjoaa nyt kun koronakevään jälkeen ravintolat ja muutkin paikat ovat vihdoin auki.

Tosin tiedän jo nyt, etten parin viikon lomani aikana näitä kaikkia tule mitenkään toteuttamaan, mutta onneksi moniin näistä kohteista voi hyvin suunnata kesäloman jälkeenkin vaikka viikonlopuksi. Onpahan ainakin vihdoin ja viimein itselläni reissukohteita listalla myös täällä koti-Suomessa – aiemmin kun bucket-listani on täyttynyt mitä eksottisemmista paikoista ja seikkailuista maailmalla. Mutta niiden aika on taas sitten myöhemmin, nyt keskityn reissaamaan ja nauttimaan kesästä Suomessa.

Lue lisää Suomi-matkailustani näiden artikkeleiden haastatteluista:

Postauksen kuvat Herttoniemen kartanosta, jonka puutarhan nurmialueet on kuin luotu päiväpicnicille ystävien kanssa.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Nicola
  18.7.2020 at 20:36

  Ihanaa on ollut seurata instan puolella Suomi matkailuasi. 🙂 Ja koirasi on niin ihanan hellyyttävä kaikin tavoin.! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   3.8.2020 at 13:09

   Kiva kuulla, tulisi kyllä reissata Suomessa enemmänkin. 🙂 Ja Saskialta terveisiä sinne!

   Reply

Leave a Reply