Menu
Tansania

Kohti Tansaniaa!

Kaupallinen yhteistyö: Kon-Tiki matkatoimisto

Terveiset Istanbulin lentokentältä! Täällä odottelen innosta piukeana seuraavaa lentoa kohti Tansaniaa – tai no okei, jos totta puhutaan, seuraavana edessä oleva kahdeksan tunnin yölento ei oikein houkuttaisi, mutta perille pääsyä Kilimanjaron lentokentälle odotan kuin kuuta nousevaa! Nimittäin huomenna aikaisin aamulla alkaa huikea Tansanian safarimatka, eikä missä tahansa porukassa vaan blogini lukijoiden ja toisten reissuintoilijoiden kanssa! Olen aivan hurjan otettu siitä, että tämä reissu yhteistyössä suomalaisen Kon-Tiki matkatoimiston kanssa toteutui kuin toteutuikin ja pääsen nyt näyttämään ryhmällemme omia suosikkipaikkoja ja -maisemia Tansanian upeissa luonnonpuistoissa. Ja kun safarilla ollaan, ei mikään reissupäivä tule varmastikaan olemaan samanlainen, nimittäin siitä pitää huolen villi luonto.

Tansaniassa olen ollut ennen tätä kaksi kertaa safariseikkailulla, mutta silti tuntuu ihan järisyttävän mahtavalta päästä takaisin noihin maisemiin – Serengetin luonnonpuistoon sen silmänkantamattomiin jatkuvine ruohotasankoineen ja Ngorongoron kraatterin utopistisen upeisiin maisemiin, jotka vaikuttavat olevan kuin toiselta planeetalta. Unohtamatta tietenkään päivävaellusta Kilimanjaro-vuoren rinteillä tai safariajoja Manyara-järven omanlaatuisissa maisemissa. Tai niitä lukuisia eri eläinlajeja, joita päivän aikana pääsemme näkemään ja ehkäpä parhaimmillaan pääsemme bongaamaan koko big fiven. Ja entäs sitten ne Afrikan upeat auringonlaskut ja -nousut tai se yöllinen savannin yllä kimmeltävä tähtitaivas, joka lumoaa varmasti kokeneemmankin matkailijan. Ja kuin pisteenä i:n päälle reissullemme on suunniteltu aivan huikeita majapaikkoja, joista sellainen kerran elämässä kokemus on varmasti telttaleiri keskellä Serengetin luonnonpuistoa. Voin jo kuvitella ne kaikki yölliset äänet, mitä savannilta kantautuukaan telttaan kun kömmin sinne nukkumaan!

Mutta tällä reissulla ehkä eniten kuitenkin odotan sitä hetkeä, kun ryhmämme näkee ensimmäistä kertaa villieläimet savannilla safariautostamme käsin – haluan niin nähdä porukan ilmeet ja innostuksen, sillä useammat ryhmässämme ovat ensimmäistä kertaa Afrikan reissulla. Ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että koko safariseikkailu tulee olemaan järisyttävän upea kokemus, sellainen minkä muistaa varmasti loppuelämänsä. Toivon todellakin, että pystyn tarjoamaan yhdessä Kon-Tikin ja paikallisen matkatoimiston kanssa näille matkaani mukaan lähteneille seikkailijoille unohtumattoman matkaelämyksen. ♥

Reissun aikana tulen nettiyhteyksien niin salliessa jakamaan tunnelmia Instagram-tilini Storiesien puolella, joten kannattaa klikkautua sinne välillä kurkkaamaan mikä meno Afrikan maankamaralla onkaan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Miia
  19.10.2018 at 18:00

  Hauskaa matkaa! Olisi ollut mahtavaa osallistua, mutta aika ei sopinut. Ehkä ensi kerralla. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   7.11.2018 at 18:24

   Seuraavalle reissulle sitten! Laitan heti infoa tulemaan, kun asiat varmistuvat. 🙂

   Reply
 • Susanna
  19.10.2018 at 20:09

  Hyvää matkaa, jään seuraamaan miten reissu menee kohde on mielenkiintoinen

  Reply
  • Anna-Katri
   7.11.2018 at 18:23

   Kiitos, reissusta tulossa nyt vähän jälkijunassa lisää postauksia blogiin. 🙂

   Reply

Leave a Reply