Menu
Bloggaaminen

Jetlagissa – mikä ihmeen podcast?

Yhteistyössä: Monocrome ja Supla

Tämän viikon torstaina tuli taas tuutista ulos uusi Jetlagissa -podcast, tällä kertaa aiheena on matkailijan terveys ja turvallisuus. “Vesikauhua ja viagraa” -jaksossa käymme Veera Biancan kanssa läpi sattumuksia matkoillamme maailmalla, unohtamatta tietenkään pientä pilkettä silmäkulmassa vaikka aihe onkin vakava. Kumpi onkaan murtanut selkärankansa matkalla ollessa, entä kumpi voittanut tanssikilpailut kortisonishotin voimalla? Miksi molemmat ovat päätyneet reissuillaan eläinlääkärin vastaanotolle? Entä mitä mielestämme matkailevan naisen käsilaukusta tulisi aina löytyä?Pakko kyllä tunnustaa, että ennen oman podcast-sarjamme nauhoituksia en ollut kovinkaan perehtynyt suomalaiseen podcast-sceneen. Sen onneksi sentään tiesin, että podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitallenteita, joita verrataan usein radio-ohjelmiin, vaikka radion sijaan ne julkaistaan eri julkaisualustoilla. Kuuntelija voi ladata podcast-jaksoja netistä omalle laitteelleen tai kuunnella niitä monen eri podcast-palvelun kautta. Yllätyksenä itselleni kuitenkin hieman tuli, kuinka erilaisia podcasteja Suomessa julkaistaankaan ja kuinka niiden kuuntelu on vain kasvussa. Enkä ihmettele yhtään, sillä podcastien kuuntelu on mitä parhainta ajanvietettä esimerkiksi työmatkan aikana kuunneltavaksi tai kun puuhastelee vaikka kotona jotain tylsiä perushommia, tuo podcast tekemiseen ihan uudenlaista sisältöä.

Tosin itselläni on ollut hieman haasteita löytää itseäni kiinnostavaa kuunneltavaa, mutta onneksi esimerkiksi meidän Jetlagissa-podcastin julkaisupaikka Supla.fi tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia podcast-sarjoja, joiden joukosta löytää varmasti monipuolisesti itseään kiinnostavaa kuunneltavaa – Suplassa on nimittäin yli 150 ohjelmaa, 7 radiokanavaa ja joukko äänikirjoja.  Kuulin myös, että keskimäärin podcastien kuunteluun käytetään viikossa noin 82 minuuttia ja joka neljännes suomalaisista aikoo lisätä lähitulevaisuudessa podcastien kuuntelua.

Ja onkin ollut huimaa huomata, että meidän vajaa pari viikkoa sitten julkaisema ensimmäinen jakso sai heti ensimmäisellä viikolla pari tuhatta kuuntelukertaa, wow! Kiitos siis kaikille kuuntelijoille sekä myös kaikille Instagram-tilillämme @jetlagissapodcast palautetta antaneille, ihan huikea yhteisö meillä ja teidän sanat kyllä kannustaa jatkamaan tätä hommaa. Mahtavaa jos voidaan matkahöpinöillämme piristää päivää ja tarjota noloja kikatushetkiä bussimatkoille.

Jetlagissa-podcastin ensimmäinen kausi on siis parhaillaan käynnissä ja uusi jakso julkaistaan joka torstaiaamu. Jos siis et ole vielä tutustunut podcasteihin tai päässyt kärryille mitä Jetlagissa-sarjassa höpistäänkään, niin kannattaa viimeistään nyt klikkautua Supla.fi sivuille. Ja parhaimman kuuntelukokemuksen takaa Suplan oma app, jonka voi ladata mobiilisovelluskaupasta omaan älypuhelimeen. Podcastissamme on ensiviikolla luvassa juttua teemasta matkailu ja miehet sen jälkeen matkabloggaamisesta sekä lukuisista muista matkailuaiheista henkilökohtaisia avautumisia unohtamatta!

Mutta nyt jatkan itse seuraavien jaksojen editointia lentokoneesta käsin – ja täytyy kyllä vielä mainita, että kuvissa näkyvät Bosen QuietComfort 35 II vastamelukuulokkeet* mullistivat lentokone-elämäni juuri äsken heti ensimmäisen testi kerran ensiminuuteilla, sillä poissa on lentokoneen taustamelu (niistä kiljuvista lapsista puhumattakaan) ja voin vain keskittyä kuulokkeista kuuluviin ääniin. Tosin taidan itse olla täällä koneessa välillä se meluavin tyyppi, kun hihittelen podcast-nauhoillemme täällä takapenkillä…

* Bosen vastamelukuulokkeet saatu testattavaksi blogin kautta.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply